הכובע של לירי: פריט האופנה הכי חשוב שתקנו הקיץ

שי אלבג, אחותה של התצפיתנית החטופה לירי אלבג, עיצבה כובע מצחיה בהשראת התמונה המפורסמת שלה. עכשיו היא קוראת לכן לרכוש כובע ולהתפלל ביחד עם המשפחה לעסקה שתחזיר את האהובה שלהם הביתה
289 ימים כשכל דקה מהם היא נצח עבור החטופות והחטופים שלנו. שעון חול שהגרגירים שלו אוזלים לנגד עיניינו בכל רגע בלתי נסבל שעובר. למשפחה של לירי אלבג ושל שאר החטופים והחטופות אין יום ואין לילה – וכולם עושים ככל שביכולתם לקדם עסקה ולדאוג שהחטופות והחטופים שלנו לא יירדו מסדר היום עד שיחזרו הביתה.
>> כל דקה שנעמה, לירי, קרינה, אגם ודניאלה נמצאות בשבי זה פשע
שי אלבג, אחותה הצעירה של לירי, החליטה לעצב כובע בהשראת האהבה של לירי לכובעים ובהמשך לכובע המצחייה החום בתמונה הכי מפורסמת של התצפיתנית החטופה שלנו. הקעקוע Faith של לירי על יד ימין רקום על הכובע, שבא לחזק את המודעות ואת האמונה בחזרתה ובחזרתם של כל החטופים והחטופות. הכובע עוצב בשיתוף מותג הכובעים כתרליון.
"ללירי יש אהבה בלתי מוסברת לכובעים, יש לה בכל הצבעים", נכתב בעמוד האינסטגרם למען החזרתה של לירי אלבג. "פעמים בודדות אתם תראו את לירי ללא כובע. לכן, החלטנו לשלב את הכובע המוכר לכולנו, יחד עם המילה Faith המקועקעת על ידה של לירי. לנו יש אמונה שהיא חוזרת הביתה בקרוב, וגם ללירי יש – אנחנו יודעים את זה מהחטופים ששבו הביתה. אנחנו מבקשים מכם שתספרו על לירי בכל מקום, תפיצו את האמונה שלה ושלנו על חזרתה הביתה ואל תפסיקו להאמין לרגע. בקרוב תוכלו לרכוש את הכובע של לירי".


אמש בהפגנה למען החטופים והחטופות שנערכה כמדי מוצ"ש בכיכר החטופים, נכחה גם יובל שרף שחבשה את הכובע של לירי. "שי האחות המדהימה של לירי מחכה לה כבר 288 ימים", כתבה שרף בסטורי שהעלתה, "ועיצבה בעקבות האהבה של לירי לכובעים, כובע מדהים באותו צבע של הכובע של לירי בתמונה המפורסמת עם המילה Faith, קעקוע שיש ללירי על יד ימין. מוזמנים לרכוש את הכובע ולחשוב על לירי, ולהפיץ את האור והחיוביות שלה, ולהתפלל ולהאמין שהשבוע יש לנו עסקה".

במקביל, סלבס כמו, בר רפאלי, סנדי בר, רותם סלע, יעל אלקנה, אניה בוקשטיין ועוד קוראות ברשת לעסקה להשבת החטופים והחטופות ומשתפות טקסט חשוב שכתב השחקן עמוס תמם: "שום עסקה שבה ינצחו חייהם של עשרות בני אדם, ועוד עשרות משפחות שיזכו להביא את אהוביהם למנוחת עולמים – היא לא עסקה מופקרת. פדיון שבויים עכשיו – סגירת חשבונות עם אויב אכזר, מיד אחר כך".
כל זה קורה בזמן ששמונה חברי כנסת מהליכוד מתנגדים לעסקה והבוקר הח"כ ניסים ואטורי התייחס באופן אלים ומשפיל כלפי קרובים של החטופים עידן שתיוי, טל שהם וקית' סיגל במסדרונות הכנסת. לטענתם, העוזרת של ואטורי חטפה להם את הטלפון והוא דחף אותם. לא נתפס היחס המביש והביזיוני כלפי משפחות החטופים, שעדיין צריכות להמשיך להיות יצירתיות ולעשות כל מה שהן יכולות בשביל לעורר את המודעות למען החזרת האהובים והאהובות שלהן.
