מגלית גוטמן עד לאה שנירר: איך התמכרו הסלבס לפאות?

טרנד פאות. גלית גוטמן בשבוע האופנה קורנית FAC תל אביב 23 | צילום: נטשה זריקר, שמלה: אלון ליבנה, פאות: bk
טרנד פאות. גלית גוטמן בשבוע האופנה קורנית FAC תל אביב 23 | צילום: נטשה זריקר, שמלה: אלון ליבנה, פאות: bk

לא רק בפורים: הפאות הפכו לאקססורי לוהט ולגיטימי. מי הן הסלבס המקומיות שחובשות פאות ביומיום, מדוע הן עולות עשרות אלפי שקלים ואיך תזהו פאה איכותית?

88 שיתופים | 132 צפיות

ביונסה, ג'יילו, קיילי ג'נר, ליידי גאגא, קירה נייטלי, גוון סטפאני, זנדאיה, קייטי פרי, סלמה הייק – אם חשבתן שהשיער שלהן באמת שלהן, טעות בידכן. וזה לא שהן מנסות להסתיר את חיבתן לפאות. קיילי ג'נר, חובבת פאות ידועה כבר שנים, מתהדרת כמעט בכל צילום אפשרי באינסטגרם במחלפות שיער שופעות וארוכות שמתחת להן מסתתרת תספורת קצרה. ביונסה הודתה כבר מזמן שיש לה בבית "ארון שיער" שלם(!) וליידי גאגא – ובכן, אין באמת צורך להרחיב. זמרות, שחקניות, דוגמניות וכוכבות רשת – המון מהן מסתובבות עם פאות גם כשהן לא על הבמה או על סט הצילומים. עכשיו נראה שהטרנד סוחף גם ידועניות ומשפיעניות ישראליות לא מעטות, וחלקן כבר לא שומרות על כך בסוד.

>> הטריק לתלתלים שמשגע את הטיקטוק

היו ימים שתוספות שיער ופאות היו משהו שלא ממש דיברו עליו. אם עד לא מזמן נשים לרוב חבשו פאה ממניעי דת או מתוך צורך אסתטי הנובע מהכרח, למשל נשירת שיער עקב מחלה, דלילות עקב הריונות או התקרחות נשית – הרי שהיום הפאות הן אביזר אופנה טרנדי לכל דבר. בשבוע האופנה קורנית FAC תל אביב שהתקיים ממש לאחרונה, אפשר היה להבחין בשורה ארוכה של סלבס חובשות פאות על המסלול ומחוץ לו: גלית גוטמן, לאה שנירר, טיטי איינאו, קים אור אזולאי והסטייליסטית סנדרה רינגלר (שאף הקימה מותג לתוספות שיער).

"נשים יכולות להחליף את מראה השיער בדיוק כמו שהן מחליפות פריטי לבוש", אומרת חיה ברונפמן, פאנית נחשבת, בעלת סטודיו מפואר לפאות ותוספות שיער בירושלים, אותו היא מנהלת עם ארבע אחיותיה. "הפאות של היום הן אביזר אופנה נחשק, והטרנדים של עולם השיער לא פוסחים עליהן. קולקציית הפאות שלנו מתעדכנת באופן תדיר בהשראת הטרנדים שמובילים של מעצבי השיער הגדולים בעולם".

במילים אחרות, אם בא לנו לשנות לוק מבלי להתחייב למשהו קבוע, או שנמאס לנו מהדלילות או המפרצים, אנחנו יכולות להצטייד במחלפות זמניות ויקרות (עוד נגיע לזה). תשאלו לדוגמה את אירית רחמים, נטלי דדון, עדן אלנה, מריה דומרק, נסרין קדרי, עדן פינסגילת אנקורי, שיר אלמליח ושרון חזיז, שהן רק חלק קטן מהידועניות חובבות התוספות והפאות ביומיום.

טרנד פאות. סנדרה רינגלר בשבוע האופנה קורנית FAC תל אביב 2023 | צילום: יח"צ
טרנד פאות. סנדרה רינגלר בשבוע האופנה קורנית FAC תל אביב 2023 | צילום: יח"צ
טרנד פאות. טיטי איינהו בשבוע האופנה קורנית FAC תל אביב 23 | צילום: נטשה זריקר, פאות: bk
טרנד פאות. טיטי איינהו בשבוע האופנה קורנית FAC תל אביב 23 | צילום: נטשה זריקר, פאות: bk
טרנד פאות. לאה שנירר בשבוע האופנה קורנית FAC תל אביב 23 | צילום: נטשה זריקר
טרנד פאות. לאה שנירר בשבוע האופנה קורנית FAC תל אביב 23 | צילום: נטשה זריקר

בחברת BK של ברינדי קמינר מתייחסים לשיער הפאה כאל סוג של זהב. "מדובר במשאב טבעי ונחשק הקיים בכמויות מוגבלות", אומרת קמינר. "השיערניות שלנו קוטפות מדי עונה את מיטב ביכורי השיער הקיים בשוק, ובציר השיער שהתקבל יהווה את הבסיס לקולקציה". כן, נשבעות לכן שזה משפט אמיתי.

"מדובר בפאות בוטיק עשויות כל אחת בעבודת יד ובבקרה אישית מוקפדת, לצד סדרות ממוספרות של מהדורות מוגבלות ייחודיות לכל עונה", היא אומרת, "הטרנד הכי גדול הוא פאות ארוכות בהתאמה אישית. כל פאה נבנית באופן מיוחד עבור הלקוחה ובהתאמה לתווי פניה".

טהוניה רובל, מחובבות הפאות המקומיות שלא מתביישת בכך, אומרת: "בעברי כדוגמנית תמיד אהבתי לשלב בצילומים פאות ותוספות, מתוך רצון לגוון ולהיראות שונה ואחרת. היום השימוש שלי בפאה הוא גם אמירה אופנתית, אבל במקרה שלי הוא עונה גם על צורך. אחרי לידת בתי השיער שלי הפך דליל והיום אני מסתובבת עם הפאה שלי בגאווה. זה פתרון סופר נוח, המראה טבעי ואני מרגישה טוב עם עצמי".

טהוניה רובל בפאה של חיה ברונפמן. צילום יהודית ויסבורג
טהוניה רובל בפאה של חיה ברונפמן. צילום יהודית ויסבורג

כיצד ניתן להבחין ולהבדיל מה נחשב לשיער "טוב" ומה לא?
חיה ברונפמן מסבירה: "המבחן האמיתי של שיער טוב הוא לאורך זמן. שיער טוב אינו מאבד מהמראה הזוהר שלו, לכן חשוב כל כך לא להתפשר על האיכות. כשרוצים לבחון את טיב השיער צריך לראות אותו במצבו הטבעי, ללא עיצוב במחליק, פן, או בייבי ליס או עם חומרים עליו. אם הוא ישר ונוקשה מדי ונראה כמו מקלות, זה מעיד על איכות ירודה. שיער זול יכול להיראות מושלם עד החפיפה ואחריה החומר שהונח עליו ירד. אנחנו משקיעות משאבים וזמן בבחירת שיער, זו תורה שלמה והידע בא עם הניסיון. סוג שיער טוב יראה מצוין אחרי שטיפה במים פושרים, נקי מחומרים ותהיה לו נפילה טבעית וזורמת. בפאה טובה, השיער אמור להרגיש נעים ביד".

האם ההתייחסות לפאות כיום דומה בישראל ובחו"ל?
ברונפמן: "כן. בעבר היה הבדל משמעותי, בארצות הברית למשל אהבו מראה מלא וכבד. היום, בגלל שמדובר באופנה, הדרישה שם כמו כאן היא לשיער שקרוב מאוד לצורתו הטבעית – לא מלא מדי, רך, דק, קל ועם נפילה טבעית".

ושאלת השאלות – למה זה כל כך יקר ומגיע עד עשרות אלפי שקלים לפאה משובחת?
ברונפמן: "המחירים נוסקים בגלל היצע מול ביקוש. בברזיל למשל מתקיימות היום מכירות פומביות של שיער והמחירים נוסקים מדי חודש. כיוון שהלקוחות מוציאות סכומים גדולים, הן דורשות שירות מאוד מוקפד שכמובן עולה כסף, מה שמגדיל לסטודיו את העלויות. אבל מהצד השני, פאה היא מוצר עם אורך חיים ארוך שמספיק לכמה שנים, וכשאישה הולכת למספרה בתדירות גבוהה היא מוציאה מאות שקלים בחודש. הפאה חוסכת את הסכום הזה. חידוש צבע לפאה הוא רק אחת לשנה, וזה תקף גם לגבי חידוש עבודת היד של הפאה".

ומה לגבי תחזוקה שוטפת ביומיום?
ברינדי קמינר מ-BK מסבירה: "לאחר הרבה שנות ניסיון יש לנו פתרון פורץ דרך עבור נשים שרוצות לחפוף את הפאה בבית בעצמן. פיתחנו סדרת מוצרי שיער המבוססים על סגולותיו של שמן המרולה, המועשרים בחומצה אולאית, נוגדי חימצון וויטמינים ופרוטאינים שעוטפים את סיב השיערה ומגנים עליה מפני רדיקלים חופשיים. התכשירים מאפשרים להגיע לתוצאות מקצועיות בחפיפה ביתית.

ומאין מגיע לדעתך השיער הטוב ביותר?
קמינר: "זה מתחלק לשניים ותלוי בצבע: השיער הכהה הטוב והאיכותי ביותר מגיע מברזיל, והשיער הבהיר האיכותי ביותר מגיע מאירופה וממזרח אירופה, בעיקר מרוסיה".

מחירים: חיה ברונפמן – 16,000 ש"ח עד 30,000 ש"ח תלוי באורך, בסוג השיער ולצבע. סטודיו BK – החל מ-15,000 ש"ח לפאה.