עינב בובליל לא לבד: למה הסלבס רוצות ללדת דווקא בנצרת?

עינב בובליל רגע אחרי לידת בתה החמישית בניתוח קיסרי צרפתי | צילום: אינסטגרם einavbooblil_benisti@
עינב בובליל רגע אחרי לידת בתה החמישית בניתוח קיסרי צרפתי | צילום: אינסטגרם einavbooblil_benisti@

התאוששות מהירה יותר, פחות כאבים וליווי רגשי צמוד. מהי השיטה הייחודית בה בחרה ללדת עינב בובליל ולמה צריך לנסוע במיוחד עד לנצרת בשביל ללדת כך?

88 שיתופים | 132 צפיות

בתחילת השבוע ילדה עינב בובליל את בתה החמישית. יומיים לאחר מכן היא יצאה מבית החולים האנגלי בנצרת שמחה וטובת לב. "חברות יקרות ואהובות שלי, אני מרגישה בסדר ברוך השם", כתבה כוכבת הריאליטי ומשפיענית הרשת בסטורי ששיתפה עם 277 אלף העוקבים והעוקבות שלה, "אני אענה לכן על הכל, למה ילדתי בנצרת, איך היה הניתוח, על המנתח, על ההחלמה, על הכל. רק תנו לי קצת להחלים ולהתאושש".

>> לא באמת עשית את זה: כך מעיין אדם בישרה לבן זוגה על ההיריון

בובליל הרחיקה עד נצרת בשביל להינתח בניתוח קיסרי צרפתי והיא אינה הידוענית היחידה שעשתה זאת. אחת הנשים הראשונות להינתח שם הייתה השחקנית והזמרת אניה בוקשטיין, שאמרה בעקבות זאת שכל אישה בישראל צריכה שהאופציה הזו תהיה פרושה בפניה. בוקשטיין ילדה כך את בתה הבכורה סשה, משפיענית הרשת ובלוגרית הביוטי שנטי גידרון בחרה גם היא ללדת שם את בתה הבכורה וכך גם אשת יחסי הציבור מרב בלומנפלד שכתבה לאחר מכן בפוסט: "חמישה ימים אחרי ואני כמעט ללא זכר שעברתי לידה או ניתוח. אני בתפקוד מלא וכולם חושבים ש'ככה אני' אבל לא – ככה כולן אחרי קיסרי צרפתי. אני נשבעת".

רובן המכריע של הנשים שבוחרות להינתח בשיטה הזאת מנותחות על ידי ד"ר הנדלר, מומחה למיילדות וגינקולוגיה ואחד מהרופאים הבודדים שיודעים לבצע את השיטה בארץ. "הצרפתי מקצר את זמני ההחלמה באופן משמעותי, מפחית את הכאב בכ־80 אחוז ומאפשר ליולדת לטפל בתינוקה כבר בשעות שלאחר הניתוח", אמר לנו ד"ר הנדלר בריאיון לפני כמעט שנתיים וחצי, כשהדבר עוד היה בחיתוליו בישראל.

"מבחינת החלמה התהליך מהיר הרבה יותר – היולדת משתחררת אחרי יומיים במקום אחרי ארבעה ימים; היא יורדת מהמיטה שלוש שעות אחרי הניתוח, במקום שש; היא מפסיקה לקבל משככי כאבים למחרת, לעומת ניתוח רגיל שאחריו רוב היולדות מבקשות משככי כאבים לפחות עד היום הרביעי", הוא השווה. "מלבד זאת, בניתוח הזה אין מחדירים קטטר, לא נשארות תחבושות ואין צורך לחזור בשביל להוציא את התפרים, כי מדובר בתפרים נמסים".

סיון נבות: "ניסיתי לעניין רופאים מהארץ בשיטה, אבל רק נתקלתי בתגובות כגון 'בזמן שהם מוציאים ילד אחד אני מוציא ארבעה', 'אז היולדת תיקח אופטלגין עוד יומיים, שטויות'"

 

אז איך זה עובד? כך השיב ד"ר הנדלר: "הפתיחה של העור והחיתוך של הרחם נעשים כמו בקיסרי הרגיל. ההבדל נעוץ באופן ההגעה מהעור לבטן. במקום לחתוך את רקמות החיבור של ארבעת שרירי הבטן, אני חותך רק את רקמת החיבור של השריר השמאלי. באופן הזה אני מפחית את הכאב ומצמצם את מגבלת התנועה של היולדת לאחר הניתוח. כמו כן אני עוקף את קרום הצפק שבתוכו נמצאים המעי, הכבד והטחול, במקום להיכנס דרכו. כך נחסכות בעיות עיכול אחרי הלידה".

ויש גם יתרונות חשובים נוספים לדבריו: "אנחנו רוצים לייצר תהליך שבו היולדת לא תרגיש ניכור או ניתוק ממה שמתרחש, ושלא תופרד מהתינוק מיד עם הלידה. גם לאחר הניתוח ההורים מחליטים בכל רגע נתון אם התינוק נמצא על אחד מהם או בתינוקייה. השליטה בידיים שלהם". 

אחת הראשונות שבחרו להינתח בקיסרי צרפתי. אניה בוקשטיין | צילום: דודי חסון
אחת הראשונות שבחרו להינתח בקיסרי צרפתי. אניה בוקשטיין | צילום: דודי חסון

כיום הניתוח מוצע באופן פרטי בעלות של כ־15 אלף ש"ח. הוא מתבצע בעיקר בבית החולים האנגלי בנצרת אבל ישנה אפשרות לעשות אותו גם בבית חולים מעייני הישועה בבני ברק. לאחרונה הוא נכנס גם לבית חולים אסף הרופא, אבל שם, בניגוד לשני המקומות האחרים, מאפשרים את הניתוח רק לנשים שזוהי הלידה הקיסרית הראשונה שלהן. 

מי שעומדת מאחורי הבאתו של ההליך לארץ היא סיון נבות – פיזיותרפיסטית של רצפת האגן – והיא מלווה את היולדת בתהליך. "נחשפתי לניתוח כבר בכנס בצרפת ב־2014. ניסיתי לעניין רופאים מהארץ בשיטה", היא סיפרה לנו זמן לא רב אחרי שהביאה את השיטה לארץ, והסבירה למה צריך להרחיק עד נצרת בשביל לעבור אותו, "אבל רק נתקלתי בתגובות כגון 'בזמן שהם מוציאים ילד אחד אני מוציא ארבעה', 'אז היולדת תיקח אופטלגין עוד יומיים, שטויות'". 

נבות סיפרה כי אפילו מאפשרים ליולדת להשתתף באופן פעיל בניתוח באמצעות מנשפית – מכשיר דמוי משרוקית המכווץ את שרירי הבטן בעת נשיפה ובכך מאפשר ליולדת הקיסרית "ללחוץ" ולסייע בלידה. 

"אני ילדתי את הבת הבכורה שלי בקיסרי, וזו הייתה חוויה טראומטית. זה היה מאחורי מסך, בקושי זכרתי איך היא נראית אחרי הלידה", שיתפה אותנו נבות בזמנו. "בניתוח קיסרי רגיל לפעמים מתייחסים אל היילוד כמו לגידול, מוציאים אותו ומיד לוקחים אותו מהאם. בניתוח הצרפתי אני מלווה את הנשים כדי לוודא שהן מחוברות לכל מה שנעשה. אנחנו מסירים את המחיצה ברגע שהתינוק יוצא, כי יש חשיבות לרגע שבו אימא רואה את התינוק שלה לראשונה, זה רגע נורא מיוחד". 

>> מורן אטיאס: "37 ימים אחרי לידה אני עייפה מלנסות לחזור לעצמי"