אפשר למנוע: כל הטיפים והשיטות להתמודדות עם צלוליט

עדיף למנוע מאשר להילחם. צלוליט. צילום: shutterstock
עדיף למנוע מאשר להילחם. צלוליט. צילום: shutterstock

הוא מופיע כמעט אצל כולן ופעילות גופנית לא תגרום לכן להיפטר ממנו, אבל יש לא מעט דרכים שבאמצעותן תוכלו לעכב את בואו ואולי אפילו להימנע ממנו בכלל. כל מה שאתן צריכות לדעת על צלוליט

88 שיתופים | 132 צפיות

צלוליט הוא תופעה שמופיעה רק אצל נשים. הוא אולי מיוחס בעיקר לנשים בעלות עודף משקל, אבל לא כך הדבר. מחקרים מראים כי כל אישה תפתח צלוליט בשלב כזה או אחר בחייה – ללא קשר להשמנה. אז מהו בעצם הצלוליט? האם אפשר להעלים אותו באמצעות פעילות ספורטיבית? ומה חשוב לזכור בנושא?

>>> המאפרת הבריטית של מותג העל מעניקה טיפים לנשים המקומיות

צלוליט הוא הצטברות שומן תת עורי, שזרימת הדם לרקמה שבה הוא נמצא אינה טובה דיו. שכבת השומן הזו כלואה מתחת לשכבת הדרמיס, והיא מוקפת בנוזלים המכילים רעלנים. ככל שהתאים ממשיכים להתנפח הם נדחסים האחד אל השני וכתוצאה מכך מפעילים לחץ על כלי הדם המובילים אליהם. סיבי הקולגן ברקמת החיבור מתקצרים והצלוליט מופיע על פני העור בצורת בליטות ושקעים, מה שמכונה מראה של קליפת תפוז.

ישנם גורמים רבים להיווצרותו – גנטיקה, בעיה הורמונלית, תזונה לקויה של מזונות מעובדים, שתיית מים לא מספקת ואורח החיים המודרני, הכולל לא פעם הליכה בעקבים גבוהים ובבגדים צמודים מדי, כמו גם מצבי ישיבה או עמידה ממושכים – שגורמים גם הם  לזרימת דם לקויה.

האם פעילות גופנית תעלים את הצלוליט? התשובה הקצרה היא לא. בעוד שתזונה נכונה והקפדה על פעילות גופנית טובות לבריאות הכללית ולאיכות החיים, אין בכוחן להשפיע על הצלוליט ולהשיב לעור את מרקמו החלק והיפה. מאחר ומדובר בנושא שמטריד נשים רבות, אין זה מפתיע כי נדמה שהאפשרויות המוצעות הן בלתי מוגבלות. חיפוש אינטרנטי יעלה מגוון של תרגילי חיטוב המתחייבים להעלים את הצלוליט, אבל גם התמדה עיקשת בהם לא תחליק את עורכן, וחשוב לדעת זאת מראש על מנת להימנע מאכזבות ועוגמת נפש.

חסכו מעצמכן עוגמת נפש. צילום: shutterstock
חסכו מעצמכן עוגמת נפש. צילום: shutterstock

מיתוסים נפוצים בנוגע לצלוליט

"צלוליט הוא בעיה רק של נשים בעלות עודף משקל"
בעוד שזאת אמונה נוחה עבור נשים רזות – מדובר במיתוס מוחלט. בעוד שהשמנה מסיבית ומהירה עשויה לתרום להופעתו, הצלוליט מופיע אצל (כמעט) כולן, ללא הבדל של מסת הגוף.

"דיאטה עוזרת לטיפול בצלוליט"
יש כאן גרעין כלשהו של אמת: תזונה נכונה עשויה לסייע בדחיית הופעתו של הצלוליט. אבל אין בכוחה להעלים צלוליט קיים. בעוד שתזונה בריאה היא תמיד רעיון טוב והגוף שלכן ללא ספק יעריך זאת, הצלוליט שלכן יוותר אדיש למאמץ.

>>> ויקטוריה בקהאם עד גל גדות: המייקאוברים המטורפים של הסלבס

"קרמים יכולים להעלים צלוליט"
מדובר במיתוס מוחלט. בעוד שכולנו היינו שמחות אם מריחת קרם הייתה פוטרת אותנו מעור התפוז, הרי שלא כך הדבר. לרוב, היתרון היחיד של מריחת הקרם הוא לחות טובה יותר לעורנו (ולא שיש לזלזל בלחות, אבל לא לשם כך התכנסנו).

"ספורט עוזר לטיפול בצלוליט"
גם כאן יש גרעין כלשהו של אמת, שכן פעילות גופנית עשויה גם היא לדחות את הופעת הצלוליט. ברמה מסוימת יכולה הפעילות אף יכול לשפר את מצבו. הבעיה העיקרית היא שהדבר מצריך השקעה רבה מאוד, והתוצאות הן מינוריות במקרה הטוב. לרוב, זהו מתכון בטוח לעוגמת נפש.

"טיפולים טכנולוגיים מעלימים צלוליט"
אין היום טיפול שמבטיח העלמה מלאה של הצלוליט, אבל בהחלט אפשר לייצר שינוי משמעותי ולהפחית בצורה קיצונית את כמות הצלוליט, כך שייווצר שינוי נראה לעין בתקופה קצרה יחסית של טיפולים. עם השנים פותחו שיטות טכנולוגיות שונות – חלקן יעילות יותר ותוצאות הטיפול  שלהן ניכרות, וחלקן פחות.

מניעת צלוליט, שלב ראשון: שתו הרבה מים | צילום: Shutterstock
מניעת צלוליט, שלב ראשון: שתו הרבה מים | צילום: Shutterstock

מה כן עובד? טיפים למניעה של צלוליט

שתו הרבה מים
מומלץ לשתות בין 8 ל-12 כוסות מים ביום. המים חיוניים לתפקוד תקין של הגוף – כמו למשל למניעה של אבנים בכליות, למניעת עצירות ולשמירה על רמת לחות נאותה בעור. כמו כן, עור מיובש הוא אחד מסממני תופעת הצלוליט.

הימנעו משתיית משקאות ממותקים
משקאות ממותקים מכילים צבעים וטעמים מלאכותיים. מרבית המזונות המעובדים מכילים חומרי שימור מזיקים לבריאות, וזאת על מנת להאריך את חיי המדף שלהם. מומלץ להימנע מצריכתם או לפחות להמעיט את הצריכה ככל האפשר.

מעטו בשתיית אלכוהול
מחקרים עדכניים מצביעים על כך שכוס יין ביום לגבר וחצי כוס יין ביום לאישה תורמים לבריאות. אבל מעבר לזה – אלכוהול אולי תורם לחוש הטעם שלנו, אבל לא תורם לבריאותנו.

>>> אחת מתוך שבע: המגיפה השקטה שהפסקנו לדבר עליה

הרבו באכילת פירות וירקות
פירות וירקות מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים לתפקודו התקין של גוף האדם. הם מכילים גם סיבים תזונתיים הגורמים לשובע ועל ידי כך ניתן למנוע אכילה מעבר לצרכים האישים שלנו. ירקות ופרות מכילים גם אנטי אוקסידנטים – חומרים רבי עוצמה השומרים על התקינות והבריאות של האיברים השונים בגוף ועל ידי כך יכולים לסייע במניעת היווצרות צלוליט.

חיונית גם למניעת צלוליט: אכילת פירות וירקות. צילום: shutterstock
חיונית גם למניעת צלוליט: אכילת פירות וירקות. צילום: shutterstock

בצעו פעילות גופנית
עסקי בתנועה שאת אוהבת: ריקוד, ספורט, הליכה, יוגה וכן הלאה. כל פעילות גופנית מפעילה את המערכות השונות בגוף: מערכת הנשימה, הלב וזרימת הדם, מערכת התנועה על כל מרכיביה, מערכת העצבים. פעילות גופנית עוזרת לנו לפרוק מתחים ואגרסיות, וכמובן לשפר את הכושר הגופני.

הימנעו מישיבה ממושכת
ישיבה ממושכת עלולה לשבש את זרימת הדם התקינה בגוף, לגרום לכאבי גב ולכאבי מפרקים. תהליך היווצרות הצלוליט מתחיל בזרימת דם לקויה, לכן גם בעבודה מומלץ לקום בכל שעה ולזוז למשך כמה דקות (היום, אגב, קיימים גם שולחנות משרדיים בעמידה).

מרחו קרם לחות
אחד הסממנים של תופעת הצלוליט הוא עור מיובש וחסר לחות. לכן, מומלץ למרוח את כל הגוף אחרי המקלחת בקרם לחות איכותי. עדיף להתמרח על עור לח כדי ללכוד את רסיסי המים ולהצמידם לעור.

אווי דרור | צילום: יח"צ
אווי דרור | צילום: יח"צ

אווי דרור היא מנהלת מרכז אווי דרור לאסתטיקה אינטגרטיבית