לינגוויני חריף עם שרימפס קריסטל וקוקטייל אפרטיבו

לינגוויני חריף עם שרימפס קריסטל וקוקטייל אפרטיבו | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק
לינגוויני חריף עם שרימפס קריסטל וקוקטייל אפרטיבו | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק

איטלקים אוהבים לצאת ולשתות כבר משעות אחר הצהריים וללוות את הדרינקים במנות קטנות שכיף לנשנש. הצעת הגשה ללינגוויני חריף עם שרימפס בליווי קוקטייל אפרטיבו

88 שיתופים | 132 צפיות

לינגוויני חריף עם שרימפס קריסטל (שף מיכאל גרטופסקי)

חומרים ל-10 מנות קטנות | קל | לא כשר

5־6 כפות שמן זית
100 גר' שרימפס קריסטל טרי וקלוף (ללא הראשים)
5 שיני שום פרוסות
חופן עגבניות שרי חצויות
חופן אורגנו
1 צ'ילי אדום פרוס דק
1 כוס יין לבן
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 חבילה (500 גר') לינגוויני מבושל לפי הוראות היצרן
חופן גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את השרימפס היטב עד שהוא משחים. מוסיפים את השום, העגבניות, האורגנו והצ'ילי וממשיכים לטגן עד שהכל משחים.

2. מוסיפים למחבת את היין, הפטרוזיליה והפסטה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב וצמצום של נוזלי הבישול עד שיעטפו את הפסטה. אפשר להגיש עם פרמזן.

לינגוויני חריף עם שרימפס קריסטל וקוקטייל אפרטיבו | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק
לינגוויני חריף עם שרימפס קריסטל וקוקטייל אפרטיבו | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק

קוקטייל אפרטיבו (אבי קאשי)

חומרים לכוס | בינוני | פרווה

חופן תימין
15 מ"ל ג'ין
45 מ"ל צ'ינר (ליקר ארטישוק איטלקי)
30 מ"ל ורמוט אדום (כמו אנטיקה פורמולה או מרטיני רוסו)
2 טיפות ביטר תפוז (כמו אנגוסטורה)
סליל קליפת תפוז לקישוט

אופן ההכנה

1. משרים את התימין בג'ין במשך 24 שעות. מסננים.

2. מוזגים את כל המרכיבים לשייקר ומערבבים בעדינות במשך דקה. מסננים לכוס צוננת עם קרח.

3. מניפים את קליפת התפוז מעל לקוקטייל (לבישום) וזורקים אותה לכוס.

מתכונים נוספים של השף מיכאל גרטופסקי:
1. אספרגוס בפונדו פרמזן
2. פיצה סיציליאנית
3. ספיאדיני תרנגולת ופרושוטו
4. ארנצ'יני בסלסה ורדה