אספרגוס בפונדו פרמזן ונגרוני זעפרן

אספרגוס בפונדו פרמזן ונגרוני זעפרן | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק
אספרגוס בפונדו פרמזן ונגרוני זעפרן | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק

הכינו לעצמכם בילוי מלא בסטייל עם הקוקטייל הנכון ומנה קטנה שתסגור את הפינה בביס מושלם

88 שיתופים | 132 צפיות

אספרגוס בפונדו פרמזן (שף מיכאל גרטופסקי)

חומרים ל-8 מנות | קל | חלבי

2 צרורות אספרגוס
2 כפות שמן זית
מעט מלח ים

לפונדו פרמזן
4/5 מכל (200 גר') שמנת מתוקה
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
1 כפית קורנפלור מהולה ב־1 כף מים

אופן ההכנה

1. מסירים את חלקו התחתון והסיבי של האספרגוס וקולפים בעדינות את חציו התחתון. חולטים את האספרגוס במשך דקה במים רותחים. מעבירים מיד למי קרח. חותכים כל אספרגוס ל־2־3 מקטעים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. מושחים את האספרגוס בשמן זית ומשחימים קלות בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות, או שמשחימים בגריל לוהט. מפזרים על האספרגוס מלח ים.

פונדו הפרמזן
מצמצמים את השמנת בסיר עד שהיא מסמיכה היטב (יש לבדוק את הסמיכות באמצעות טבילה של כף בסיר, היא אמורה לצאת מכוסה בשמנת). מוסיפים את הפרמזן ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות. מוסיפים את הקורנפלור ומרתיחים. אם הפונדו סמיך מדי מוסיפים מעט שמנת כדי להגיע למרקם הרצוי. מגישים את הפונדו לצד האספרגוס.

אספרגוס בפונדו פרמזן ונגרוני זעפרן | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק
אספרגוס בפונדו פרמזן ונגרוני זעפרן | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק

נגרוני זעפרן (אבי קאשי)

חומרים לכוס | קל | פרווה

30 מ"ל ג'ין זעפרן
30 מ"ל ורמוט לבן (כמו לילט בלאנק)
30 מ"ל אפרול
סליל קליפת תפוז לקישוט

אופן ההכנה

1. מוזגים את כל המרכיבים לשייקר, מערבבים בעדינות במשך דקה ומסננים לכוס צוננת עם קרח.

2. קישוט – באמצעות קולפן, לקלוף קליפת תפוז ארוכה. עם הקליפה לבשם מעל הקוקטייל מלמעלה ( ממש להניף אותה מעל הקוקטייל) ולזרוק פנימה.

3. מניפי את קליפת התפוז מעל לקוקטייל (לבישום) וזורקים אותה לכוס.

מתכונים נוספים של השף מיכאל גרטופסקי:
1. לינגוויני חריף עם שרימפס קריסטל
2. פיצה סיציליאנית
3. ספיאדיני תרנגולת ופרושוטו
4. ארנצ'יני בסלסה ורדה