ארנצ'יני בסלסה ורדה של שף מיכאל גרטופסקי

ארנצ'יני בסלסה ורדה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק
ארנצ'יני בסלסה ורדה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק

שף מיכאל גרטופסקי עם מתכון לכדורי ארנצ'יני איטלקיים במילוי ריזוטו פטריות ובליווי רוטב סלסה ורדה קלאסי

88 שיתופים | 132 צפיות

ארנצ'יני בסלסה ורדה

חומרים ל-30 יחידות | בינוני | חלבי

לארנצ'יני
1 כף חמאה
3 שיני שום פרוסות דק
100 גר' פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות
צרור תימין
1 כוס ריזוטו ארבוריו איטלקי
1 כוס יין לבן
מלח, פלפל שחור
4 כוסות (1 ליטר) ציר עוף
צרור פטרוזיליה קצוצה
חופן גבינת פרמזן מגוררת
1 כדור מוצרלה מפורק ביד
1 כוס קמח
2 ביצים טרופות
1 כוס פירורי לחם
שמן קנולה לטיגון

לסלסה ורדה
צרור פטרוזיליה
צרור אורגנו
צרור בזיליקום
1 שן שום קצוצה דק
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמן זית

ארנצ'יני בסלסה ורדה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק
ארנצ'יני בסלסה ורדה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק

אופן ההכנה

הארנצ'יני

1. מאדים במחבת רחבה את החמאה, השום, הפטריות והתימין. מוסיפים את האורז, מערבבים, מוסיפים את היין, המלח והפלפל ומבשלים במשך 5 דקות על אש בינונית.

2. מוסיפים בהדרגה את ציר העוף – מצקת אחת כל כמה דקות, מערבבים, נותנים לריזוטו לספוג את הציר וממשיכים לבשל ולערבב במשך 20 דקות, עד שהאורז מתרכך לגמרי. מסירים מהאש.

3. מוסיפים את הפטרוזיליה, הפרמזן והמוצרלה ומערבבים עד שהגבינות נמסות לתוך הריזוטו. מעבירים את הריזוטו למקרר למשך שעתיים לפחות.

הסלסה ורדה

1. מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים את עשבי התיבול במשך 3 דקות. מעבירים מיד למי קרח.

2. מעבירים את עשבי התיבול החלוטים, השום והשמנים למעבד מזון וטוחנים היטב במשך כדקה. מגישים את הסלסה לצד הארנצ'יני החמים.

מתכונים נוספים של השף מיכאל גרטופסקי:
1. לינגוויני חריף עם שרימפס קריסטל
2. פיצה סיציליאנית
3. ספיאדיני תרנגולת ופרושוטו
4. אספרגוס בפונדו פרמזן