"נינג'ה ישראל לא עניינה אותי, רק רציתי להחזיר את האקס שלי"

אמור פז | צילום: נתנאל ימין
אמור פז | צילום: נתנאל ימין

אמור פז עזבה שירות קבע והגיעה לנינג'ה ישראל בנסיבות רומנטיות, אבל בסופו של דבר היא מצאה את עצמה לוחצת על הבאזר ועל הדרך נכנסה לספרי ההיסטוריה. מאז, היא לא מפסיקה לטפס למעלה

88 שיתופים | 132 צפיות

יש דברים שקורים רק בישראל, למשל חמש מערכות בחירות בשלוש וחצי שנים, או ענף ספורט שלם שלא היה קיים ונולד בתוכנית ריאליטי. בשנת 2018, תוכנית הריאליטי האלתטית "נינג'ה ישראל" (קשת 12) פרצה לחיינו והפכה די במהרה לאירוע טלוויזיוני שמחזיר את הכבוד לפריים טיים. הביקורות היו חיוביות, המשפחות התכנסו סביבה, הילדים ביקשו להתנתק מהמסכים כדי לטפס על קירות, כוכבים נולדו, טאלנטים הוחתמו ועסקי הטיפוס היו רווחיים מתמיד. נכון, מדי פעם שמנו לב שמדובר בחגיגת טסטוסטרון מזוככת, אבל לא רצינו להרוס את המסיבה. ואז הגיעה אמור פז, והוכיחה שגם לנשים יש מקום במועדון הג'נטלמנים המיוזע הזה.

>> הג'ודוקא ענבר לניר: "בגיל 12 פחדתי שאיראה גברית. היום השרירים שלי הם התכשיטים הכי יפים שלי"

פז היא האישה השנייה בתולדות התוכנית שלחצה על הבאזר והיא נחשבת לאחת ממייסדות הענף המובילות בארץ. "בעונה השלישית  קרו לי שני דברים חשובים", היא משחזרת, "הראשון – השתחררתי מחיל המודיעין אחרי תשע שנות שירות, והשני – הגשמתי חלום כאשר לחצתי על הבאזר. זה עורר בי את הרצון להיות ספורטאית בענף הנינג'ה. מאוד רציתי שמישהו יקים איגוד, יפיק תחרויות ויקדם את הענף בארץ כדי שאוכל שוב לחוות את חיי כספורטאית".

"זה עזר לי ללמוד מהו כישלון וכיצד לצמוח ממנו. למדתי לכאוב ולקום מחוזקת יותר ובעיקר למדתי להיות סבלנית. הרי לקח לי שלוש עונות עד שהגשמתי את החלום שלי"

 

נינג'ה נשארת נינג'ה, ופז לא חיכתה למישהו אחר שיעשה את העבודה בשבילה. "מהר מאוד הבנתי שכדי שהחלום הזה יהפוך למציאות, אני זו שצריכה ליזום ולהקים את הארגון ולתת לדור העתיד אופק בתחום הזה", היא אומרת, "וכך הרעיון להקים את ארגון הנינג'ה הישראלי נולד מיד לאחר העונה השלישית".

"המטרה של הארגון היא להפוך את הנינג'ה לענף ספורט רשמי בארץ, כי איפה נשמע עוד על ענף ספורט שנולד מתוכנית ריאליטי?", היא צוחקת, "העניין הוא להפוך את זה לספורט שמונגש לכל מי שרוצה, ולא רק למי שיש סיפור מעניין או שנראה מספיק טוב כדי להתקבל לטלוויזיה. עוד מטרה חשובה היא הנגשת הענף לילדים. עם הצלחת התוכנית, כוכבי הנינג'ה הפכו למודל לחיקוי בקרב ילדים ונוער שהתנתקו מהמסכים ונמשכו לעולם מלא אתגרים ומכשולים. יש אפילו כבר שיח רציני על הכנסת הנינג'ה לאולימפיאדה, כך שיש לאן לשאוף והמלאכה מרובה".

מהמקום הזה ניגשת להתמודד בתוכנית?
"כשהגעתי לנינג'ה, התוכנית בכלל לא עניינה אותי. הייתי סרן בצבא שעדיין לא התגברה על האקס שלה. רצה הגורל והוא החליט להשתתף בתוכנית (המתמודד סול בוסיאן, ש"כ). חשבתי שזה יגרום לו לחזור אליי".

וזה עבד?
"אני וסול גרים באושר ביחד, אז נראה לי שכן".

אמור פז | צילום: נתנאל ימין
אמור פז | צילום: נתנאל ימין

אז חוץ מלרכב יחד אל פסגת המידוריאמה, אפשר להגיד שחווית הנינג'ה שינתה את חייך?
"זו החוויה הכי מעצימה שיש והיא נותנת לי הרבה כוחות. זה עזר לי ללמוד מהו כישלון וכיצד לצמוח ממנו. למדתי לכאוב ולקום מחוזקת יותר ובעיקר למדתי להיות סבלנית. הרי לקח לי שלוש עונות עד שהגשמתי את החלום שלי".

ואיך זה ללחוץ על הבאזר אחרי כל כך הרבה ניסיונות?
"הייתי כל כך מאושרת. השיא היה כשבישרו לי שהגעתי למקום שלישי מתוך מקצה עם 20 גברים, שכל אחד מהם אלוף בספורט. לא העזתי לחלום על זה שאני יכולה להיות בטופ לצד גברים ומאז התפיסה שלי השתנה. היום אני מאמינה שנשים באמת יכולות לעשות הכל".

עם כל ההתלהבות, קשה להתעלם מזה שרוב משתתפי התוכנית הם גברים. גם מבחוץ זה נראה ככה?
"בהנהלת הארגון יש כיום שישה נציגים כאשר שלוש מהן נשים: הדס כהן, שהיא אמא לשלושה ילדים ומקום חמישי בארץ, מיטל מיטלמן, מהנדסת בניין ביום ונינג'ה בלילה ואני. וזה נכון שמספר הגברים שעוסקים בספורט גבוה יותר ממספר הנשים, גם בענף הנינג'ה. אבל הייחודיות שלנו מתבטאת בכך שבליגה נשים וגברים עושים את אותו מסלול ואנחנו רואים ילדות ונערות שמגיעות לטופ בקטגוריה שלהן, שכוללת גם הרבה מתחרים בנים. אני שמחה שיש ענף שמוכן לבחון את היכולות הפיזיות שלנו ללא תקרות זכוכית, ואני גאה שההקמה וההובלה של הענף הזה נעשה על ידי אישה. נינג'ה זה ספורט מאוד שוויוני ומאוד מהפכני, ואני רק מקווה לעשות עבודה טובה ולעודד עוד נשים להיות בעמדות ניהוליות".

"משנה לשנה יותר נשים מגיעות לתוכנית. ומעונה לעונה הרמה עולה, כך שאני בטוחה שתהיה תקרת זכוכית נוספת שתתנפץ"

 

לאחרונה יצא לקולנוע סרט המתח ההישרדותי "תלויה באוויר" (בבימוי סקוט מן), שבפרונט שלו שתי נשים מטפסות – עוד סימן לכך שתקרת הזכוכית מתחילה להיסדק. "זה מותחן מרתק על שתי מטפסות שעברו חוויה רגשית שהובילה אותן לחפש אתגר שיעצים אותן ויחזק אותן", אומרת פז, שכמובן מיהרה לצפות בו. "כאישה שנמשכת לכל מה שמעורר אדרנלין גבוה, כל כך שמחתי לראות סרט שלם שבפרונט שלו מודגש קשר של שתי נשים חזקות ועוצמתיות שמתמודדת עם סיטואציה הישרדותית קשה".

בקצב הזה אולי עוד נראה בעונה הבאה של "נינג'ה" מנצחת אישה.
"אני לא יודעת אם כבר בעונה הבאה זה יקרה. אני כן יודעת להגיד שמשנה לשנה יותר נשים מגיעות לתוכנית. מעונה לעונה הרמה עולה, כך שאני בטוחה שתהיה תקרת זכוכית נוספת שתתנפץ. יש נשים מדהימות שהגיעו מאוד מוכנות וברמה סופר גבוה ואני רק מחכה לראות אותן טורפות את המסלול ונותנות השראה לעוד נשים וילדות להאמין ביכולות שלהן, בתקווה שהמעגל הזה יגדל ויגדל עד שתהיה נציגה נשית שתנצח. יש לי סבלנות".

יש לך תוכניות להשתתף בעונה הבאה?
"האמת שיש לי לו"ז מאד צפוף. לצד ניהול הנינג'ה אני גם מרצה וגם סטודנטית. כל חיי שאפתי לעסוק בעשייה פורצת דרך עם השפעה חיובית. כרגע המטרה היא לקדם ולפתח את ענף הנינג'ה בארץ ובעולם. אני לגמרי מאמינה שיום יבוא וזה גם יכנס לאולימפיאדה. בנוסף אני שואפת להיות בעתיד מנכ"לית באיגוד ספורט, ופרשנית ספורט, ולצד זה להמשיך להגיע להישגים אישיים כספורטאית. יש לי טעם של עוד ויש לי עוד הרבה מה להראות. אני מוכנה לסגור מעגל ולעשות קאמבק בהקדם".

>> "אשתי אומרת שיש לי יותר תחתונים ממנה": פיטר פלצ'יק מדגמן כל הדרך לאולימפיאדה