הלם: הוא היה הפרטנר הלוהט של גל גדות, נחשו מה הוא היום?

גל גדות ויונתן ווגמן לקסטרו | צילום: דודי חסון
גל גדות ויונתן ווגמן לקסטרו | צילום: דודי חסון

יונתן ווגמן, שבעבר דגמן להוגו בוס, לגוטייה ולקסטרו לצד גל גדות, הוא כיום ד"ר ווגמן, מומחה לאסתטיקה שבודק את החומרים, לפני הכל, על עצמו. ויש לו אזהרה חשובה בשבילנו

88 שיתופים | 132 צפיות

גם בגיל 42 ד"ר יונתן וגמן, אקס דוגמן נחשב במחוזותינו וכיום פלסטיקאי ומומחה בתחום האסתטיקה, הוא חתיך הורס. ווגמן, רב סרן במילואים בגדוד צנחנים ודוגמן הבית במיל' של קסטרו, נמצא בחברה טובה בהיכל התהילה של דוגמני העבר הישראלים לצד שמות כמו ירון פינק, דודי בלסר, אלון ריינהורן ועוד. 

לירן דנינו מספר בגילוי לב על השנה הקשה בחייו

המראה שלך מהווה יתרון במקצוע הנוכחי?
"זה נכון אולי רק ברגע הראשון", ווגמן צוחק, "אבל בסופו של דבר מה שקובע זה התקשורת הבינאישית, האנושיות, ההבנה, ההקשבה, הבטחון שאתה נותן למטופלים והתחושה שהם בידיים טובות". 

הדוגמנות עוד מדגדגת לך?
"בדור שלי היו דוגמנים נטו, אבל העולם השתנה, הגדרות היופי השתנו, והיום מחפשים טאלנטים. אבל אני עדיין מבליח פה ושם, קיבלתי מתנה וזה כיף. בשנה שעברה הצטלמתי ל'פולגת', והשנה עשיתי צילומים משפחתיים ל'וילי פוד' עם אשתו של חמי ועם האחיינים". 

הבחירה בפלסטיקה ואסתטיקה הייתה ברורה לך מרגע שהחלטת להיות רופא?
"ממש לא. אמנם גדלתי בסביבת דוגמנות ואסתטיקה, אבל אולי בגלל החוויות מהצבא הייתי בטוח שאהיה אורטופד. לקראת סוף הלימודים, כשנחשפתי במקרה למחלקת פלסטיקה, התאהבתי. הבנתי שהייעוד שלי זה כירורגיה פלסטית ולא אורטופדיה, ושזה המקום שהכי מתאים לי. היום אני יודע שזו לא עוד עבודה. אני מאוהב גם בעולם הניתוחים הפלסטיים וגם האסתטיקה. זו התשוקה שלי". 

גל גדות ויונתן ווגמן לקסטרו | צילום: דודי חסון
גל גדות ויונתן ווגמן לקסטרו | צילום: דודי חסון

ווגמן הוא יליד ערד, אחד מארבעה אחים. אחרי השירות ביחידה לוחמת בצנחנים, כשעבר לתל אביב, חברה שכנעה אותו לשלוח צילומים שלו לסוכנות, ועד מהרה הגיעה העבודה הראשונה. ווגמן הצטלם לצד יעל בר זוהר בחנות של "ללין" כשפלג גופו העליון חשוף. "זה היה מביך", הוא נזכר. המראה המסוקס של ווגמן קנה לו קמפיינים בינלאומיים, בין היתר להוגו בוס וז'אן פול גוטייה. הוא הצטלם למגזינים בחו"ל ולקמפיינים רבים בארץ, למשל לגולף, פקטורי 54 וקסטרו לצד גל גדות, עליה אומר ווגמן: "היא אדם מקסים ונדיר, עבדנו שבע שנים יחד והיינו חברים טובים, לפעמים אנחנו עדיין בקשר בחגים".

לאורך השנים שמו של ווגמן נפקד ממדורי הרכילות, מחיי הלילה ומשאר קרחנות. "היו לי רומנים לפני שנהייתי מפורסם", אומר ווגמן, "את ליטל, אשתי, פגשתי אחרי הקמפיין הראשון שלי, ואנחנו יחד משנת 2008". ליטל, בת למשפחת ויליגר (מקבוצות המזון הגדולות בישראל), היא בעלת סטודיו מצליח בתחום עיצוב הפנים, והשניים גרים בצפון תל אביב והורים לליה, רון ומיכאל, בני 5, 7 ו-9.  

"אישה צריכה לדעת שכמו שהיא הולכת פעם בכמה זמן לצבוע שיער או לעשות מניקור ופדיקור, ככה היא צריכה לתחזק את הטיפול האסתטי. לא לחכות לנפילה"

 

מה אתה עושה בימים אלה?
"אחרי לימודי רפואה באוניברסיטת תל אביב והתמחות בבית החולים הדסה עין כרם, בסך הכל 17 שנה, הקמתי את היחידה האסתטית בבית החולים TLV מדיקל סנטר ברמת החייל בתל אביב. כאן אני יכול לתת מענה היקפי גם לניתוחים פלסטיים, גם להזרקות, וגם לטיפולים טכנולוגיים, לנגעים בעור ובהמשך גם לתחומים נוספים הקשורים לרפואת עור. במערכת הציבורית בארץ אין לצערי יחידות כאלה בבתי חולים, ואני ממלא חלל מסוים. בנוסף לזה שאין למערכת הציבורית את היכולת לתגמל רופאים בתחום. במגבלות החיים ויוקר המחיה בארץ, קשה אחרי כל שנות הלימודים להרוויח 40 שקל לשעה. החזון שלי הוא לפתח מחלקות אסתטיות בכל הארץ בקונספט שאני בונה כאן למטופל לאורך שנים, מבוטוקס עד מתיחת פנים, עם ליווי ותמיכה".  

היית מנתח את אשתך?
"בוודאי, היא אמנם מושלמת והכי יפה בעולם, אבל אם יהיה צורך, אז כן". 

אתה בעצמך כבר מטופל?
"כן. אני מנסה הזרקות וטכנולוגיות. אני רוצה להרגיש את החוויה על עצמי כדי להבין  מה עובר על המטופלים ולהזדהות עם מי שנמצא מולי. אני מזריק לעצמי מול המראה". 

יונתן ווגמן | צילום: קרן שטייף
יונתן ווגמן | צילום: קרן שטייף

>> איגי וקסמן חושפת את ההליך הקוסמטי שהרס לה את החיים

את מי לא תנתח?
"לא אנתח במקרים שהתאמת הציפיות אינה ריאלית. החיבור האישי עם המטופלים וההבנה של התוצאה הצפויה הם המפתח להצלחה".   

מה האני מאמין המקצועי שלך?
"אני לא אוהב את המראה המוגזם, בייחוד בשפתיים, שלצערי חזר. עצוב לי לראות קולגות שמבצעים דברים מוגזמים. הגישה שלי היא לשמר את הטבעיות, ואני אומר לכל המטופלים: תהיו  גרסה יותר יפה ומרעננת של עצמכם. קרה לי לא מעט שהגיעו כאלה שרצו שינויים מוגזמים וסירבתי לבצע אותם. עד היום אני נלחם בטעויות של הנורמה הישנה של לחיים נפוחות, שיצרו מראה מוגזם ולא טבעי. הגישה שלי הוליסטית, להסתכל על המכלול, והמכלול מתחיל באיכות העור והרקמה". 

"עצוב לי לראות קולגות שמבצעים דברים מוגזמים. הגישה שלי היא לשמר את הטבעיות, ואני אומר לכל המטופלים: תהיו גרסה יותר יפה ומרעננת של עצמכם"

 

מה קורה אצל ידועניות בעולם?
"יש לצערי אידיאל יופי שלילי. למשל רואים אותו על מדונה, שנלחמת להיות צעירה, אבל המראה שלה מוגזם בעיני כי הוא עשוי מדי. היא ושכמותה לא נראות יותר צעירות. לעומתה, ג'ניפר לופז מתבגרת יפה, וגם פנלופה קרוז. גם מריל סטריפ מטפחת את היופי ומקבלת את עצמה, אבל דואגת לטיפולים נכונים. להיראות יפה זה לא קשור לגיל. גם בת 80 יכולה להיות יפה ומהממת". 

מה אתה יכול לספר לנו על ההתפתחות בתחום בשנים האחרונות?
"העולם האסתטי כולו התפתח מאוד. הטכניקות של הניתוחים השתפרו והשתנו. ההבנה של האנטומיה ושל איך הגוף מזדקן מאפשרים ניתוחים מדויקים לבעיה עצמה. גם ההתאוששות היא כבר יותר קצרה ועם פחות כאבים. לטכנולוגיות החדשניות כמו למשל גלי רדיו, לייזר ואולטרסאונד, יש יכולות טובות למצק את העור ולשפר את איכותו. הבעיה היא שהשוק מוצף ולא תמיד יש בקרה, אז צריך לבדוק היטב, ולוודא שנמצאים בידיים טובות. אם פעם הגישה הייתה לנתח בגיל צעיר כדי שתוצאות הניתוח יחזיקו לאורך זמן, היום מומלץ להתחיל קודם במניעה על ידי טיפוח ושימוש בקרמים טובים עם חומרים פעילים שמעודדים ייצור קולגן".

מה הם החידושים בכל הנוגע להזרקות?
"טכניקת ההזרקה השתנתה וכיום היא מתבצעת בשלושה עומקים שונים. אני עובד בטכניקה שנקראת CODE MD, שפותחה על ידי רופא ברזילאי ומתבססת על הבנה עמוקה של האנטומיה של הפנים. בשיטה הזו ניתן לצפות מראש את התוצאה ולהדגים אותה למטופלת. הפנים מחולקות לעשרות נקודות, ובכל נקודה אני יודע איזה סוג חומר להזריק ובאיזו שכבה – מה מתחת לעור, מה סמוך לעצם על העור, מה בשומן העמוק או השטחי. זו הטכניקה הכי מפותחת בעולם, ואני לקחתי את הטכניקה ושיפרתי אותה. כך, כשמטופלת מגיעה, אני מכין לה תוכנית שכוללת את התוצאה המיידית יחד עם תוכנית טיפולית אישית וארוכת טווח לשימור. אישה צריכה לדעת שכמו שהיא הולכת פעם בכמה זמן לצבוע שיער או לעשות מניקור ופדיקור, ככה היא צריכה לתחזק את הטיפול האסתטי. צריך לבוא פעם בחצי שנה, לראות אם צריך תוספת, ולא לחכות לנפילה. זה גם יוצא יותר משתלם כלכלית". 

יונתן ווגמן לפולגת | צילום: דודי חסון
יונתן ווגמן לפולגת | צילום: דודי חסון

שוק חומרי המילוי בהזרקות מבלבל מרוב הצפה.
"בסוף המטופלת צריכה לבחור את הרופא עם ארגז הכלים הגדול שידע מה להתאים לה. יש חומרי מילוי שדומים זה לזה אבל מיוצרים על ידי חברות שונות, ובאופן כללי אפשר להגיד שהחומרים היקרים יותר גם מחזיקים יותר. חשוב לבדוק לפני ההזרקה שיש לחומר אישור של ה-FDA האמריקאי, שהוא המחמיר ביותר. יש חומר מילוי ב-100 שקל ויש ב-700 שקל, וכשמציעים לכן את הזול כדאי לבדוק טוב טוב למה. חשוב גם לבדוק את איכות האביזרים הסטריליים והמחט, ואיזו סטריליזציה היא עברה. בשורה התחתונה, על חומרים ואביזרים זולים משלמים בסוף ביוקר". 

למה הטיפולים האסתטיים כל כך יקרים ואינם מוצעים במחירים שווים לכל נפש?
"ראשית, אנחנו מדינה יקרה: חדר ניתוח עולה אלפי שקלים, ולהחזיק מרפאה וכוח אדם איכותי זה עסק יקר. תוסיפי לזה את שכר הכירורג שהשקיע 20 שנה להכשרה, את החומרים, האביזרים, הטכנולוגיות והמיכשור. כל אלה יקרים מאוד ולכן תחום האסטתיקה ימשיך להיות שוק יקר".  

"יש חומר מילוי ב-100 שקל ויש ב-700 שקל, וכשמציעים לכן את הזול כדאי לבדוק טוב טוב למה"

 

כמה זמן אמור להחזיק ניתוח מתיחת פנים?
"עשר שנים, כי תהליך ההתבגרות הטבעי ממשיך. וגם זה בתנאי שעושים טיפולי שימור ושאין שינויי משקל קיצוניים. אחרי ניתוח אין צורך בהזרקה, כי אפשר לשלב בניתוח הזרקת שומן, אבל צריך לדעת שאין ניתוח לקמטי המצח. בעבר היו ניסיונות למתוח אותו, אבל התוצאה לא השתמרה, אז בוטוקס אחרי חצי שנה מהניתוח יכול לעזור. את איכות העור צריך להמשיך לשמר כי איכות העור אינה משתנה בניתוח".   

עד כמה המודעות הגברית לאסתטיקה עלתה?
"אם פעם היו מגיעים בעיקר גייז, היום מגיעים גם הרבה גברים סטרייטים. כרגע היחס בין נשים לגברים עומד על 70 אחוז לעומת 30 אחוז בהתאמה, אבל משתנה כל הזמן. זה התחיל בטיפולי שיער שפתחו את הדלת לטיפוח הגברי, ומשם עבר לטיפולי פנים. במפגשים חברתיים רואים את השינוי: כיום גם גברים מדברים איתי בחופשיות על התחום ומתייעצים איתי, ובעיני זה נפלא שגברים יותר מודעים לעצמם".  

יונתן ווגמן ומשפחתו | צילום: פרטי
יונתן ווגמן ומשפחתו | צילום: פרטי

איך אתה משלב קריירה ומשפחה?
"למרות שעות העבודה הארוכות, חשוב לי להיות עם הילדים כמה שיותר. אני מאמין בשיח פתוח, בעיני זו אבן היסוד בתא המשפחתי. הבת שלי עדיין צעירה, אבל אנחנו כבר מדברים על תחילת תהליכי הגדילה. אני יוצא עם המשפחה להרבה טיולי קמפינג שכולנו אוהבים, ובסופי שבוע משתדל להתנתק מהטלפון עד כמה שניתן ולהתפנות למשחקים משותפים ולספורט. אני מקפיד על ריצה בשדות או בים, זה הכי מרגיע". 

ואילו אודליה סויסה בעסקי הבוטוקס מגיל 31

יש היום תוכניות טלוויזיה שעוסקות ברפואה. עם המראה שלך, הוורבליות והידע, לא מתחשק להתבשם שוב מהמצלמות?
"היום אני מרגיש נוח לבוא עם הידע שלי בתחום הפלסטי והאסתטי לעולמות הטלוויזיה. אני מתראיין מדי פעם ל'תוכנית חיסכון', והגשה טלוויזיונית זה משהו שאני בהחלט אשמח לעשות כי כיף לי לשתף, לפתח דיונים, להעשיר ולהנגיש את התחום".