שינינה: יוגורט עם תרד, פריקה ונענע
עז תלם מכוון את אור הזרקורים על מנה מרעננת במיוחד לקיץ עם טעמים ייחודיים ומשלימים. מתכון קליל ופשוט לארוחה בריאה וטעימה
שינינה היא מנה שנמצאת בשולי המטבח הערבי. היא נוצרת מחוּבְצָה – הנוזל שנוצר אחרי שמייצרים חמאה. את הנוזל הזה מחמיצים, כמו לֶבֵּן, ומערבבים עם מים קרים, בורגול ונענע למעין משקה מרענן. עז תלם השתמש ביוגורט ופריקה, והשילוב בין החמצמצות של היוגורט לטעם המעושן והעמוק של הפריקה יצר סינרגיה מיוחדת במינה.
החומרים ל-4 מנות | קל | חלבי
1 כוס פריקה (או חיטה ירוקה או בורגול גס) מבוררת ושטופה
3 גביעים (450־500 מ"ל) יוגורט עיזים
מיץ סחוט מחצי לימון (לפחות)
מלח
עלים מ־10 גבעולי נענע
אשכול ענבים אדומים או שחורים חצויים
שמן זית (לא חובה)
אופן ההכנה
1. מכסים את הפריקה במים בסיר ומרתיחים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית במשך 18־20 דקות או עד שהפריקה אל דנטה (רכה אך נגיסה).
2. מסננים ומצננים.
3. מרפדים מסננת צפופה במגבות נייר. יוצקים עליה את היוגורט ומניחים את המסננת מעל קערה כדי שהיוגורט יגיר נוזלים ויסמיך.
4. אחרי כ־30 דקות מעבירים את היוגורט לקערה ומערבבים עם הפריקה.
5. מוסיפים מיץ לימון ומלח לפי הטעם, מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בנענע ובענבים. אפשר לזלף שמן זית מעל.
מתכונים של עז תלם בהשראת החיטה ובשלני הגליל:
מורה הנבוכים של עז תלם לחיטה
פאייה מפתול עם פטריות ואפונה
סלט פטנט עם בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים
צילום בועז לביא סטיילינג ענת לבל