פאייה מפתול עם פטריות ואפונה

פאייה מפתול עם פטריות ואפונה | צילום: בועז לביא
פאייה מפתול עם פטריות ואפונה | צילום: בועז לביא

החיטה בצורותיה השונות מככבת במטבח הערבי. עז תלם מכין מנת פאייה גלילית ייחודית ועשירה בטעמים מגרגירי מפתול שיכולה להתאים בשינויים קלים לטבעונים, לצמחונים או לקרניבורים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

את ההשראה למנה הזו קיבלתי משף שהפך את הגליל לביתו בשנים האחרונות, מיכאל גרטופסקי. הוא משלב את חומרי הגלם של הצפון עם טכניקות בישול קלאסיות, כמו במנת הפאייה שהוא מכין ממפתול. בגרסה שלי השתמשתי ברסק מעגבניות טריות ובפטריות כדי ליצור ביס מלא טעמים. אפשר להגיש את המנה כמו שהיא או לשדרג אותה עם דגים או נתחי בשר צרובים.

החומרים ל-3־4 מנות | קל | פרווה

4 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות דק
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
½1 כוסות מפתול או פתיתים עגולים
3־4 עגבניות בשלות מגוררות בפומפייה או טחונות בבלנדר
קורט חוטי זעפרן או 1/4 כפית כורכום (לא חובה)
3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות חם
חופן אפונה קפואה (לא צריך להפשיר)
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח. מטגנים את השום והבצל עד שהם שקופים.

2. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות, עד שהן מזהיבות.

3. מוסיפים את המפתול (או הפתיתים) ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה נוספת.

4. מוסיפים את העגבניות המגוררות, הזעפרן וכוס מהמים (או הציר), מערבבים היטב ומרתיחים.

5. מוסיפים את האפונה ומערבבים.

6. מבשלים את המפתול על אש בינונית־גבוהה וכשכל הנוזלים נספגים מוסיפים עוד כוס מהנוזלים.

7. ממשיכים לבשל במשך 10־15 דקות עד שהפתיתים רכים. אם הם עדיין לא מוכנים מוסיפים את יתרת הנוזלים וממשיכים לבשל.

8. מפזרים את הפטרוזיליה על הפאייה לפני ההגשה.

פאייה מפתול עם פטריות ואפונה | צילום: בועז לביא
פאייה מפתול עם פטריות ואפונה | צילום: בועז לביא

 

מתכונים של עז תלם בהשראת החיטה ובשלני הגליל:

מורה הנבוכים של עז תלם לחיטה
שינינה: יוגורט עם תרד, פריקה ונענע
סלט פטנט עם בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים

צילום בועז לביא סטיילינג ענת לבל