נשנוש בריא וגם טעים: קרקרים ללא גלוטן שמכינים בקלות

קרקר חומוס וזרעים של רינת צדוק | צילום: דניאל לילה
קרקר חומוס וזרעים של רינת צדוק | צילום: דניאל לילה

מחפשות נשנוש בריא שכיף לאכול? קבלו מתכון לקרקרים ביתיים פריכים ונטולי גלוטן, עם קמח חומוס, שקדים, שומשום ועוד מלא דברים טובים

88 שיתופים | 132 צפיות

2 תבניות תנור | 50 דקות | קל | כשר | אפייה

המרקם של הקרקרים מספיק יציב בשביל שהם יוכלו להפוך למצע לסלטים, דגים נאים מתובלים, או מעין כריכים. אצלנו הכי אוהבים אותם עם אבוקדו מעל וירקות בצד, כארוחת ערב.

הכנה מראש והקפאה: הקרקרים נשמרים עד שבועיים מחוץ למקרר. אם הם צוברים לחות פשוט מייבשים בתנור על 150 מעלות כ־10 דקות.

החומרים

1/4 כוס זרעי פשתן
1/4 כוס שומשום
2 כפות קצח
1 כוס (140 גרם) קמח חומוס או קמח עדשים
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס מים
1/4 כוס שקדים טחונים
1/4 כוס גרעיני חמנייה
1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
1 כפית זעתר עלים טריים או מיובשים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־160 מעלות.

2. מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה, מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל־15־20 דקות למנוחה.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. משמנים נייר אפייה בשמן זית ומרדדים עליו אחד מחלקי הבצק ליריעה דקה – משאירים בשולי הנייר 2 ס"מ חשופים. אוחזים בשולי הנייר ומעבירים לתבנית. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק. אם רוצים, מסמנים סימני חיתוך לקרקרים בגודל הרצוי – אני מעדיפה לשבור אותם לשברים גדולים בתום האפייה.

4. מעבירים את התבניות לתנור ואופים 15־20 דקות עד שהקרקרים מזהיבים ומתייבשים.

למתכוני קרקרים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"