קרפ צרפתי טבעוני עם ארטישוק וכמהין

קרפ ארטישוק וכמהין | צילום: רונן מנגן
קרפ ארטישוק וכמהין | צילום: רונן מנגן

השף יונתן בודק מקרפרי ברטון מוותר על הבלינצ'ס הקלאסי של שבועות ומפנק אתכם בקרפ צרפתי טבעוני מעוטר ארטישוק ומחית כמהין

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-4 מנות | קל | פרווה | טבעוני

צנצנת ארטישוק א לה רומנה
3 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל
4 קרפים מלוחים (ללא הביצה בבלילה)
100 גר' גבינה טבעונית מגוררת
1 כף מחית כמהין
4 בצלים ירוקים קצוצים
צרור רוקט חתוך גס
מיץ מ-1/4 לימון

אופן ההכנה

1. מסננים את הארטישוקים מהשמן, פורסים לרבעים ומניחים בקערה עם מחית הכמהין. שומרים במקרר.

2. טוחנים בבלנדר את השום, שמן זהית ומעט מלח.

3. מקפלים כל קרפ לחצי ומפזרים עליו את הגבינה הטבעונית, הבצל הירוק והארטישוק המתובל בכמהין, ממליחים מפלפלים. מפזרים את הרוקט, מזלפים את מיץ הלימון ומקפלים שוב לחצי.

מתכונים לקרפים צרפתיים נוספים:

1. קרפ סלמון, שמנת וביצה
2. קרפ סנט מור ודבש
3. קרפ טאטין
4. קרפ בנופי

צילום רונן מנגן | סטיילינג אינה גוטמן | כלים קרמיקאית עירית בירן, 054-4297900 | ברטון קרפרי מקומי אבן גבירול 52 תל אביב, 03-6358221