קרפ בנופי

קרפ בנופי | צילום: רונן מנגן
קרפ בנופי | צילום: רונן מנגן

הבלינצ'ס של שבועות מקבל שדרוג משמעותי והופך לכוכב של שולחן החג עם המתכון של יונתן בודק ממסעדת קרפרי ברטון לקרפ צרפתי אמיתי עם ריבת חלב, בננות וקוקוס מקורמל

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-5 מנות | בינוני | חלבי

5 קרפים מתוקים
ריבת חלב
5 בננות פרוסות דק
לקוקוס מקורמל
2/3 1 כוסות (400 מ"ל) מים
1 כוס (200 גר') סוכר
250 גר' קוקוס

אופן ההכנה

הקוקוס המקורמל

1. מרתיחים בסיר את המים והסוכר, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים במשך 3 דקות עד קבלת קוקוס מקורמל.

2. מורחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומייבשים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, עד שהקרמל מזהיב.

ההרכבה

1. מורחים את ריבת החלב על הקרפים, מפזרים את הבננות והקוקוס המקורמל ומקפלים.

מתכונים לקרפים צרפתיים נוספים:

1. קרפ סלמון, שמנת וביצה
2. קרפ צרפתי טבעוני עם ארטישוק וכמהין
3. קרפ טאטין
4. קרפ סנט מור ודבש

צילום רונן מנגן | סטיילינג אינה גוטמן | כלים קרמיקאית עירית בירן, 054-4297900 | ברטון קרפרי מקומי אבן גבירול 52 תל אביב, 03-6358221