קרפ סלמון, שמנת וביצה

קרפ סלמון, שמנת וביצה | צילום: רונן מנגן
קרפ סלמון, שמנת וביצה | צילום: רונן מנגן

במקום להסתפק בבלינצ'ס הקלאסי של חג השבועות, יונתן בודק משדרג לכם את שולחן החג עם קרפ צרפתי אמיתי עם סלמון וגבינת שמנת מקושט בביצת עין

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-4 מנות | קל | חלבי

4 קרפים מלוחים
2 גביעי שמנת חמוצה (שמנת של פעם)
2 בצלים ירוקים
250 גר' סלמון מעושן
צרור רוקט
מיץ מ-2 לימונים
4 ביצים מטוגנות לעין

אופן ההכנה

1. מקפלים כל קרפ לחצי, מורחים כף שמנת, מפזרים את הבצל הירוק, הרוקט ומזלפים ממיץ הלימון.

2. מניחים על כל קרפ ביצת עין ומקפלים שוב לחצי.

מתכונים לקרפים צרפתיים נוספים:

1. קרפ סנט מור ודבש
2. קרפ צרפתי טבעוני עם ארטישוק וכמהין
3. קרפ טאטין
4. קרפ בנופי

צילום רונן מנגן | סטיילינג אינה גוטמן | כלים קרמיקאית עירית בירן, 054-4297900 | ברטון קרפרי מקומי אבן גבירול 52 תל אביב, 03-6358221