קרפ טאטין

קרפ טאטין | צילום: רונן מנגן
קרפ טאטין | צילום: רונן מנגן

למה להסתפק בבלינצ'ס קלאסי בחג השבועות כשאפשר להתפנק עם קרפ צרפתי אמיתי? השף יונתן בודק מקרפרי ברטון מלמד אתכם איך להכין קרפ עם תפוחים, שקדים וקרמל מלוח

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-5 מנות | בינוני | חלבי

5 קרפים מלוחים
1 גביע שמנת חמוצה (שמנת של פעם)
חופן שקדים פרוסים

לתפוחים מבושלים

500 גר' תפוחי גרני סמיט מקולפים וחתוכים גס
40 גר' חמאה
½4 כפות (65 גר') סוכר חום
קורט מלח
גרגירים מ-1/2 מקל וניל

לקרמל מלוח

200 גר' סוכר
50 גר' חמאה
קורט מלח אטלנטי
300 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

התפוחים המבושלים

1. מבשלים בסיר את כל המרכיבים במשך 20 דקות עד שהנוזלים מתאדים והתפוחים רכים.

הקרמל המלוח

1. מבשלים בסיר על אש נמוכה את הסוכר עד שהוא מתקרמל.

2. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים היטב בזהירות רבה.

3. מוסיפים את השמנת ומצמצמים במשך 10 דקות על אש בינונית. מצננים.

ההרכבה

1. מקפלים כל קרפ לחצי, מורחים שכבה דקה של שמנת, מפזרים 2 כפות של התפוחים המבושלים, מזלפים את הקרמל המלוח ואת שקדים ומקפלים שוב לחצי.

מתכונים לקרפים צרפתיים נוספים:

1. קרפ סלמון, שמנת וביצה
2. קרפ צרפתי טבעוני עם ארטישוק וכמהין
3. קרפ סנט מור ודבש
4. קרפ בנופי

צילום רונן מנגן | סטיילינג אינה גוטמן | כלים קרמיקאית עירית בירן, 054-4297900 | ברטון קרפרי מקומי אבן גבירול 52 תל אביב, 03-6358221