שווה עצירה: 10 המלצות לאתרים ומסעדות בדרך לחרמון

השלג כבר כאן | צילום ארכיון דביר להר
השלג כבר כאן | צילום ארכיון דביר להר

האתר שיגרום לך להרגיש על הסט של משחקי הכס, הקונדיטוריה עם הפחמימות הכי מנחמות והסלפי החשוב שלא כדאי לך לפספס: אספנו את המקומות שהכי שווה לבקר בהם בחופשת החורף הצפונית שלך

88 שיתופים | 132 צפיות

החרמון כבר מתכסה במעטה לבן, ואם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון יש סיכוי שבימים הקרובים כבר ניתן יהיה לראות לו את הלבן בעיניים. זהו האות להתחיל לתכנן ביקור וליהנות משלג ישראלי, לאחר שווידאת שהאתר פתוח ודאגת לרכוש כרטיס מראש כמובן. מכיוון שהדרך אל היעד ארוכה ולא רק הילדים זקוקים להפסקות, אספנו עבורך חמישה אתרים לעצור בהם לפעילות קלילה או טיול קצר, וחמש המלצות למקומות ששווה לאכול בהם.

>> בחורף תיהנו יותר: 9 חופשות מפנקות בישראל

טיולים ופעילויות

1. טיול עששיות בגולן | יער אודם

יער אודם הוא החורש הטבעי היחיד בארץ, פיסת טבע יפהפייה ובה יער אלונים מרשים ובמרכזו תופעת טבע געשית מיוחדת: הג'ובה הגדולה –  מכתש וולקני שבעונה זו של השנה הוא ירוק במיוחד ומנוקד בפריחת רקפות. מיכל ואוהד גיגי מ"בשביל היער" מאירים את יער אודם באור עששיות, מסבירים על היער ועל בעלי החיים המסתתרים בו ומוזגים כוס תה חם בדיוק ברגע שהאף כבר חסר תחושה. הסיור מעגלי ומתאים לכל המשפחה ויש להצטייד בנעלי הליכה, בגדים חמים מאוד ומנשא לקטנטנים. 50 ש"ח לאדם (עד גיל 3 הכניסה חינם).

2. המפל הגבוה בארץ | שמורת טבע גמלא

תוכלי למצוא שילוב יוצא דופן של טבע והיסטוריה מרתקת בגמלא, על שם העיר העתיקה שנפלה במרד הגדול נגד הרומאים לפני כ־2,000 שנה. שרידי בית כנסת עתיק, שהוא אולי הקדום ביותר בעולם, נותר כדי לספר את הסיפור על רקע תצפית לנופי הגולן, צמחיה עונתית מרשימה ובעלי חיים שאולי תפגשי בדרך. מסלול הליכה קצר בשמורה מסתיים במחזה מרהיב מול מפל גמלא, מפל איתן שגובהו 51 מטרים והוא הגבוה ביותר בארץ.

3. מהשדה לצלחת | סיורי ליקוט

ט"ו בשבט נמצא ממש מעבר לפינה וזה בדיוק הזמן לבדוק מה קורה בחזית הטבע. מורה הדרך אופק רון-כרמל מדריך טיולי ליקוט למשפחות ומבוגרים שמחברים בדרך הקצרה ביותר בין האדמה למטבח: נפגשים בלב יער ציפורי, שותים תה צמחים ליד המדורה ולומדים שיטות וכללים לליקוט ויוצאים למסלול הליכה קליל, מלקטים וחוזרים אל המדורה לבשל מרק ירקות ושורשים, פוקאצ'ת עשבי תבלין על הסאג' ועוד. בסיום הארוחה מקבלים מתכונים וטיפים להמשך ליקוט עצמאי ובישול בבית.

מלקטים ומבשלים | צילום אופק רון כרמל
מלקטים ומבשלים | צילום אופק רון כרמל

>> המעיל הנכון לחורף: 6 הצעות שיחממו אותך בסטייל

4. מזכרת מימי הביניים | מבצר נמרוד

מבצר נמרוד ידבר אל כל מי שאוהב אבירים, ללא קשר לגיל. המבצר הגדול ביותר מימי הביניים שנותר עומד על תלו שוכן בגובה של כ-760 מטרים והוא מוקף במצוקים תלולים, ממש כמו בסיפורי אגדות או משחקי הכס. הנוף המרהיב שנשקף מכל פינה, מגיע לשיאו במגדל העוז – התצפית הגבוהה ביותר במבצר שרואה לחרמון את הלבן בעיניים. הגליל ועמק החולה ואפילו קו הגבול ישראל-לבנון כמו מונחים על כף היד, ורק אביר על סוס לבן חסר כדי להשלים את התמונה.

>> לפנק, לפנק, לפנק: 5 מלונות מומלצים בצפון הארץ

הגן הלאומי מבצר נמרוד | צילום יניב כהן
הגן הלאומי מבצר נמרוד | צילום יניב כהן

5. סדנת שוקולד | דה קרינה

בקיבוץ עין זיוון נמצא עולם שכולו שוקולד. מרכז המבקרים של מפעל הבוטיק דה קרינה בקיבוץ עין זיוון מציע סדנאות שוקולד וסיורים מודרכים, בית קפה עם תפריט משקאות שוקולד וגלידות בטעם של פעם, וכן חנות מזכרות – פרלינים, ליקרים, מארזי מתנה ועוד מוצרי שוקולד בעבודת יד. הסדנאות מתקיימות בהתאם להנחיות התו הירוק ומתאימות לילדים מגיל 3 (נדרשת הזמנה מראש. למרכז המבקרים ולחנות אין צורך בתיאום מוקדם). המקום פתוח בימי שני-שישי, וסגור בשבת.

דה קרינה | צילום עדי פרץ
דה קרינה | צילום עדי פרץ

איפה אוכלים

6. רושפלד בנווה אטי"ב | רושפלד

לשף יונתן רושפלד יש מניות יסוד בבורסת הקולינריה בתל אביב. את מסעדת רושפלד החדשה הוא בחר למקם דווקא בקצה המדינה, ביישוב נווה אטי"ב שלמרגלות החרמון. כאן, בסביבה ירוקה ופסטורלית בפנדה ריזורט & ספא, מנסח השף הוותיק את גרסתו למטבח ישראלי עדכני כשר בהשפעת המטבח הצרפתי הקלאסי עם מנות מתפוחים מהגליל, דגי פורל מהדן ונתחי בשר מרמת הגולן המתבשלים בתנורי עץ פתוחים.

רושפלד בנווה אטיב (צילום נמרוד סונדרס)
רושפלד בנווה אטיב (צילום נמרוד סונדרס)

7. סטייק משובח בחלל מעוצב | אומניה

אומניה, "משאלה" בערבית, ממוקמת בקניון נוצץ בכפר דיר אל אסאד. העיצוב מזכיר דווקא מוסדות קולינריה בלונדון או ניו יורק: חלל מרווח, נברשות ענק, קירות מחופי עץ ומטבח פתוח ששפים בתל אביב היו מתקנאים בו. ויטרינת נתחי בשר מיושנים בכניסה רומזת על השותפות בין שף יוסף זוזו חנא (מגדלנה) ופאדי דבאח, מגדולי מגדלי הבקר בישראל. לאחר שזללת מנות ראשונות בשריות וסטייק משויש, תני קפיצה לסופר דבאח שבקומת הקרקע לחוויית קנייה בסטייל חו"ל.

> בלי להתרחק מהלובי: מסעדות שף מומלצות בבתי מלון בארץ

סטייקים משוישים ועיצוב בסטייל. אומניה | צילום אנטולי מיכאלו
סטייקים משוישים ועיצוב בסטייל. אומניה | צילום אנטולי מיכאלו

8. הבולנז'רי המצטיין בגולן | מטרלו

הקונדיטוריה הכי מדוברת ברמת הגולן נמצאת בקיבוץ עין זיוון. יש אנשים שנוסעים למטרלו במיוחד, אך מכיוון שאת נמצאת כבר בסביבה השכימי קום וצאי לצוד לעצמך פחמימות משובחות. בזמן שאת תטבלי קרואסון בקפה הפוך כמנהג הצרפתים, הילדים יטרפו את המאפה הממולא ויכריזו שמעכשיו הם מבקשים רק כריך כזה לבית ספר. המקום פתוח בימים שני-שבת בשעות 08:00-13:00.

מטרלו | צילום סופגי
מטרלו | צילום סופגי

9. המבורגר ובירה | כביש 90

ההמבורגריה המפורסמת ביותר בצפון אף פעם אינה מכזיבה. בכביש 90 יש המבורגרים עסיסיים עם טופינגס וצ'יפס המרכיבים ארוחה המתאימה לכל הרכב משפחתי, כולל מנות ילדים שעומדות באותו רף איכות גבוה.

כביש 90 | צילום עדי פרץ
כביש 90 | צילום עדי פרץ

10. תבשילים עתיקים ואופנה עדכנית | לונא ביסטרו

מסעדת לונא היא מוקד עלייה לרגל בזכות תפריט שמבליט מנות עתיקות, תוצר של מחקר קולינרי שעשתה השפית לונה זרייק. אל תוותרי על השישברק והמעמולים, והשאירי לעצמך כוח לסיבוב בפאשן מול (שפתוח גם בשבת) לבדיקת מצב המבצעים.

לונא | צילום יח"צ
לונא | צילום יח"צ