בלי להתרחק מהלובי: מסעדות שף מומלצות בבתי מלון בארץ
מנות סקסיות של אסף גרניט בגלי כנרת, מגרש המשחקים של אייל שני בדברה בראון ומטבח עילי כשר במלון שרתון: 10 מסעדות שף מומלצות בארץ. ואפילו לא תצטרכי לצאת מהמלון
בבתי המלון בארץ מחלחלת ההבנה שצירוף שפים מהשורה הראשונה אטרקטיבי לא פחות ואולי אף יותר מספא מפנק וחדר נעים. זה הזמן לתכנן בריחה קצרה ונחשקת אל יקום שכולו סדינים צחורים ומנות גורמה באותו המקום ממש.
>> לא רק קולינריה: הנה 9 חופשות מפנקות בישראל
1. אייל שני | דבורה, דברה בראון
קרפצ'ו שעוטף סלע עגול וסשימי המוגש במגרפת פלסטיק צבעונית הם רק כמה מהתעלולים שהשף היצירתי ביותר בארץ מגיש בדבורה, מסעדה כשרה שנפתחה לאחרונה במלון דברה בראון. מטבח פתוח מוקף בר גדול ועליו פזורות ערימות ירקות משקף את פילוסופיית הבישול של שני, שעושה כבוד לחומרי גלם מקומיים בשיא טריותם ובמינימום התעסקות. צעצועי הילדים מרפררים לתקופת הקורונה שבה נהג שני לצאת להליכות על שפת הים וגילה כפות, דליים ומגרפות אבודים בחול. הברקה או גימיק? צאי לבדוק, ובכל מקרה רשמי לפנייך שהמסעדה פתוחה גם לארוחת צהריים, פאוזה מרתקת ביום כיף בעיר או אפילו בין סידורים.
מה אוכלים פסטה מסוחררת בראגו טלה עמוק, סוכריות תינוקות קישואים, אבן נחל עטופה מטפחות גראבלקס, רטטוי עשוי כולו תמציות קרני שמש של המזרח התיכון ועוד פיוטי קולינריה כפי שרק שני יכול להמציא.
2. אסף גרניט | Lötte, גלי כנרת
Lötte היא היהלום שבכתר במלון גלי כנרת, מוסד שנחשב לאחד ממלונות היוקרה בארץ, שופץ ונפתח מחדש. כחלק מתהליך ההקמה ערכו השף אסף גרניט והשף בפועל אליעד דנון מחקר על המטבח הטברייני ומיזגו אותו עם ערכי המצוינות והקרחנה של קבוצת מחניודה. דגי בורי מהכנרת, ירקות מחקלאים מקומיים וחומרי גלם שמגיעים רובם ככולם מהצפון הופכים למנות סקסיות המוגשות על רקע עיצוב יפהפה וחפצי נוי שהיית שמחה לקחת הביתה. חלונות גדולים משקיפים לכנרת ותשומת הלב מגיעה עד לפרטים הקטנים ביותר, למשל בכלי הגשה בעבודת יד מפורטוגל. פיצוח האתגר הכרוך במטבח עילי כשר ומקומי הוא עוד כוכב זוהר בדש הבגד של גרניט, לצד כוכב המישלן.
מה אוכלים בסטרומה בורי – בורי מיושן ופרוס עם תערובת תבלינים, זרעי עגבניה ושמן זית ראשון המסיק; וקיגל כרוב – ריבוע שחום ומפתה של שכבות עלי כרוב משוחות בשומן אווז עם פלפל שחור, ציר עוף כהה וקרם קשיו מלוח. אם את קרניבורית, סטייק טומהוק מבקר מקומי הוא מהטובים שטעמנו בארץ כולה.
3. Bacchetta | דן קיסריה ריזורט
כדי לתפוס את המסעדה הזו תצטרכי להזדרז: מדובר בפופ אפ שמוביל שף יהונתן שרביט, פיינליסט הריאליטי "משחקי השף", הממוקם ממש על שפת הבריכה בדן קיסריה המחודש. המסעדה פתוחה משעות הצוהריים ועד לערב והיא מציעה תפריט על קו התפר שבין יוון לאיטליה, המטבח שבו שרביט מתמחה. חומרי גלם מקומיים מתורגמים למנות קיציות וקלילות בתפריטי צוהריים וערב. קוקטיילים של קבוצת האימפריאל, משקאות אייס של "תמרה" ותפריט יינות עשיר משלימים את החוויה המעושרת. עד 1.10
מה אוכלים
לחם יווני בעבודת יד עם חציל קלוי בתחמיץ שום וזעתר טרי, טחינת הר ברכה ושומר, סלט מיונז כוסברה ופיסטוקים, איקרה לבנה, סלט יווני, גירוס עגל ופיסטוקים, ניוקי קרבונרה וטרטר אינטיאס , ברזאולה בכבישה ביתית.
4. מנרה | שרתון
נוף עוצר נשימה של רצועת החוף התל אביבית נשקף מהחלונות הגדולים במנרה ("מגדלור" בערבית), מסעדת דגים כשרה במלון שרתון, החדשה ביותר ברשימה זו. גם אם אינך שומרת כשרות אל תתני לכך להרתיע אותך, שכן תצוגת מנות הדגים המרהיבה ששף נמרוד הדס עורך שואבת השראה מאגן הים התיכון ואינה נפגעת מחוקי הדת כלל וכלל. שולחן בר גבוה, שבו יושבים זה לצד זה עם הפנים לים, בקבוק יין לבן צונן וכמה מנות (או חצאי מנות, קונספט גאוני שנמצא בפחות מדי מסעדות) ותל אביב נראית קצת כמו פיראוס, אבל בקטע טוב.
מה אוכלים סרדינים טריים בכבישה עדינה על ברוסקטה, דג ים כבוש בתבלינים ארומטיים, פרח קישוא בטמפורה, רביולי בשר חצילים ובושה, אספרגוס צלוי בג'וספר, בר ים בחמאת פסטיס, שיפוד לוקוס בג'וספר.
5. סרייה | קמפינסקי
מלון היוקרה שיצר באזז טרם פתיחתו מבטיח ומקיים. שמיכות פוך נדירות ובאטלר פרטי, בריכת אינפינטי אישית ועגלת התינוק של הנסיכים וויליאם והארי, סוויטות ברמת אינסוף כוכבים (כולל סוויטת טריפלקס שכדי להתגורר בה יש צורך בתקציב של הקרדשיאנס) ועוד ועוד מייצרים חוויית חופשה סטייל האלפיון העליון. מסעדת סרייה ממשיכה באותו קו ומציעה מנות דגים וגבינות בסגנון מקומי, שגם ערב לחך הבינלאומי. מעדיפה בשר? Common Bar, בר הקוקטיילים של המלון, הוא המקום הנכון לרדת בו על סטייקים וקוקטיילים מבית קבוצת האימפריאל.
6. מאיר אדוני, תומר אגאי ואוראל קמחי | מלונות בראון
פרט למלון דבורה שלעיל, יש עוד מלונות ברשת בראון המתהדרים בשפים מהאיי ליסט: מאיר אדוני בבר מלי-מלו במלון בובו, המקום היחיד בארץ שבו ניתן עדיין לטעום את מעשה ידיו של המאסטר שף; תומר אגאי (סנטה קתרינה) בבר האוכל צ'נה (בקרוב ייפתח סניף נוסף של צ'נה במלון בראון אילת החדש); ושף אוראל קמחי (פופינה) במסעדת רוחאן במלון JLM בירושלים (פתוחה בשישי ושבת אך ללא שרצים). רשימה מאתגרת, אך ראי בה צ'קליסט לחופשות עתידיות.
7. משייה | מנדלי
שמו של גיא אריש מוכר הרבה פחות מאשר שמה של מסעדת משייה אותה הוא מוביל. מביני עניין טוענים שלא רחוק היום שבו יוכרז מהפך, כי משייה החדשה היא כבר סוד גלוי בקרב פודיז ואוהבי אוכל קצת אחר, הרחק ממחוזות הסביצ'ה והקרפצ'ו. אריש נכנס לנעליים הגדולות שהותיר יוסי שטרית והוא עושה זאת בהצלחה מסחררת. התמחות במסעדות ממושלנות (נומה, מוגריץ), טכניקות עכשוויות, התססות וסגנון בישול עילי מקומי בהשראת המטבח הדני מזוקקים לביס שמתפוצץ בפה בטעמי אוממי. רבות מהמנות מיועדות לאכילה בידיים ומכאן כל האופציות פתוחות, כולל חדרי מלון מנדלי שנמצאים במרחק נסיעה במעלית.
מה אוכלים סרטנים כחולים עם קרם פרש וקראמבל שיבולת שועל מיסו, טורטליני גבינות וחמאת קומבו, שיפוד פטריות ירדן עם איולי ועשבים, סרטן נא בשמן כמהין וקוויאר שחור, פלאנק סטייק עם קימצ'י וציר עוף
8. אורן אסידו, OLÉ | סלינה
הרבה לפני האח הגדול, שבו הפך לחביב הבית בזכות בישולים וחיוכים, קטף אורן אסידו את המקום הראשון בריאליטי משחקי השף. מאז חלף זמן והשף הצעיר התבגר. הוא רכש השכלה וניסיון במסעדות של מאיר אדוני ואסף גרניט, הפך לאבא ונחל הצלחות וגם כישלונות כואבים. את כל אלה הוא מביא כעת ל-OLÉ, מסעדה ים תיכונית עונתית במלון סלינה בפארק המסילה (שאם טרם ביקרת בו רשמי לעצמך ספוט תל אביבי לוהט). במבנה היסטורי לשימור עם תקרה גבוהה וקירות ששיפץ במו ידיו מגיש אסידו פרשנות אישית-קולינרית לעבודת שורשים, שבה גילה שמוצאה של משפחתו מהעיר אל אחידו שבדרום ספרד. אם תדאגי להזמין מקום על הבר תזכי לאירוח אישי ממנו, ממש כמו בבית מרוקאי חם ומזמין.
מה אוכלים דג נא על גספאצ׳ו עגבניות וגריסיני זרעי שומר; מרק חרירה עם מולים, טחינה גולמית, עגבניות ויוגורט; ולקינוח קרם חלב ושיבה עם קראמבל יוגורט, מרנג וגלידת זרעי כוסברה. חלקי פנים עושים לך את זה? אל תוותרי על מחבת חלקי פנים עם קרם חומוס וציר עוף חום.
9. דריה | הילטון תל אביב
שף הלל תווקולי למד בפריז ובלונדון, עבד תחת השף יונתן רושפלד בהרברט סמואל והפך את מסעדת פאסטל לפנינה שהיא כיום,. למרות הרזומה המרשים הוא נותר אדם צנוע שמעדיף שהאוכל שהוא מבשל ידבר בשמו. אנימאר במלון דן תל אביב, שאותה הוא מוביל כבר מספר שנים, ביססה עבורו את הדרך אל דריה, מסעדה השואבת השראה ממדינות הקווקז שבהן עובר נהר אמו דריה. מאז הפתיחה מתחרים מבקרי המסעדות ביניהם בסופרלטיבים לשף ולאוכל. טעמים מקשמיר ומפרס מתורגמים למנות כשרות שמסעירות את הדמיון, שניות רק לים שמעבר לחלון.
מה אוכלים לחם ברברי "נון טוקי" עם סלסת עגבניות ואריסה ירוקה; צ'יג קופטה – טאבולה מאיסטנבול בחסה על קרח עם קימצ'י ים תיכוני וסלסה הבאנרו; וקבב טלה עטוף בפיתה סאג' עם ויניגרט חציל קלוי ושמן צ'ילי. למנה אחרונה אל תפספסי את הפָלוּדֵה – קינוח פרסי ממרק חלב שקדים ומי זהר עם אטריות אורז, סירופ גרנדין ופירות יער וורדים מסוכרים.
10. הוטל מונטיפיורי
המוסד הוותיק שרותי ברודו מנהיגה בגאון הוא שילוב של שיק אירופי ואצולה תל אביבית. אפשר לדמיין את הוטל מונטיפיורי בקלות בפינת רחוב רומנטית בפריז, על אף שהאדריכלות והמרפסת שמשקיפה לרחוב צועקות "תל אביב". מסעדת המלון שומרת על סטנדרטים גבוהים בשירות ואווירה ומקפידה לא לשקוט על השמרים. לכן לצד מנות מיתולוגיות כגון כיסוני נאמס עדינים וצלע חזיר עם בייקון ומנצ׳גו תוכלי למצוא בתפריט "בשר חדש" מתוצרת רידיפיין מיט ועוד הפתעות. על אף שהוא אינו הצעיר בחבורה ההוטל, כפי שקוראים לו בחיבה, הוא תמיד מניה בטוחה.
11. מארי | Vert נתניה
שף אביב משה הוא שחקן ותיק בקולינריה הישראלית. לאחר קריירה ארוכת שנים בתל אביב (מסה, קוואטרו) הוא פתח בגג מלון Vert לגון מסעדה כשרה שמוכיחה שכוחו עדיין במותניו. Maree ("גאות", בצרפתית) מציעה חוויית בילוי תוססת שמשלבת קולינריה גבוהה עם נוף פנורמי עוצר נשימה, דינר קלאב שפונה לקהל מתוחכם ותאב ריגושים.
מה אוכלים קרפצ׳ו טונה, חרדל אמרנה, סורבה חרדל ושומשום קלוי; סשימי דג ים, ויניגרט מטבוחה, סשימי חציל, קריספי קינואה וטוויל אלמוגים; כבד אווז, פופקוצ׳אי וקרמבל לימון; פילה לברק, ניוקי וראגו פטריות; סוכריות בטטה, קרם שומר הדרים, אפונה עדינה וקראמבל זעתר.
12. רוז' | פרא
רמת הגולן היא המקום האחרון בארץ שהיית מצפה למצוא בו ריזורט ומסעדת שף. מלון הבוטיק פרא הוא יותר מאשר הפתעה נעימה. בהשקעה של כ-15 מיליון ש"ח הפך בית המכס ההיסטורי לריזורט מפנק ובו סוויטות מעוצבות, ספא, בריכת שחייה ורוז' (בזלת בצרפתית) – מסעדה שמשכפלת את הדי.אן.איי המקומי־יוקרתי ומעתיקה אותו לקולינריה. השף רועי דורי (משייה, L28) יוצר מנות מתוחכמות המוגשות בחלל מעוצב שמשקיף לנוף הגולן. המסעדה נמצאת במרחק צעדים ספורים מהחדר כך שתוכלי להרשות לעצמך לשתות ללא הגבלה (ואפילו להיכנס לטבילה קצרה בג'קוזי מחומם תחת כיפת השמיים).
מה אוכלים קולרבי באש עם איולי לימון כבוש ושקדים קלויים, פילה פורל וקציפת תירס, פסטה בעבודת יד עם חצילים שרופים וזעתר, ניוקי בעבודת יד עם קציפת עגבניות