בלי להתרחק מהלובי: מסעדות שף מומלצות בבתי מלון בארץ

אסף גרניט במלון גלי כנרת | צילום גיל אליהו
אסף גרניט במלון גלי כנרת | צילום גיל אליהו

מנות סקסיות של אסף גרניט בגלי כנרת, ים תיכוני של אורן אסידו בסלינה המחודש ואולי בקרוב גם אייל שני בדברה בראון: אלו מסעדות השף המומלצות בארץ. ואפילו לא תצטרכי לצאת מהמלון

88 שיתופים | 132 צפיות

חנוכה והפסטיגלים שאיתו הם פאסה והסילבסטר בפתח, ומה יותר רומנטי מחופשה במלון עם מסעדת שף, שמייתרת את הצורך לצאת החוצה? בבתי המלון בארץ ממתינים לבוא התיירים ומשקיעים בצירוף שפים מהשורה הראשונה, או שפים צעירים שעבדו במסעדות מהטובות בארץ. זה הזמן לתכנן בריחה קצרה ונחשקת מהמציאות אל יקום שכולו סדינים צחורים ומנות גורמה באותו המקום ממש.

>> לא רק קולינריה: הנה 9 חופשות מפנקות בישראל

אסף גרניט | Lötte, גלי כנרת

Lötte היא היהלום שבכתר במלון גלי כנרת, מוסד שנחשב לאחד ממלונות היוקרה בארץ וכעת שופץ ונפתח מחדש. כחלק מתהליך ההקמה ערכו השף אסף גרניט והשף בפועל אליעד דנון מחקר על המטבח הטברייני ומיזגו אותו עם ערכי המצוינות והקרחנה של קבוצת מחניודה. דגי בורי מהכנרת, ירקות מחקלאים מקומיים וחומרי גלם שמגיעים רובם ככולם מהצפון הופכים למנות סקסיות המוגשות על רקע עיצוב יפהפה וחפצי נוי שהיית שמחה לקחת הביתה. חלונות גדולים משקיפים לכנרת ותשומת הלב מגיעה עד לפרטים הקטנים ביותר, למשל בכלי הגשה בעבודת יד מפורטוגל. המסעדה כשרה אך אל תתני לזה להפריע לך: לא סתם אסף גרניט קיבל כוכב מישלן.

לוטה במלון גלי כנרת | צילום נועם פריסמן
לוטה במלון גלי כנרת | צילום נועם פריסמן

מנות מומלצות בסטרומה בורי – בורי מיושן ופרוס עם תערובת תבלינים, זרעי עגבניה ושמן זית ראשון המסיק; וקיגל כרוב – ריבוע שחום ומפתה של שכבות עלי כרוב משוחות בשומן אווז עם פלפל שחור, ציר עוף כהה וקרם קשיו מלוח. אם את קרניבורית, סטייק טומהוק מבקר מקומי הוא מהטובים שטעמנו בארץ כולה.

לא סתם אסף גרניט קיבל כוכב מישלן, לוטה גלי כנרת | צילום נועם פריסמן
לא סתם אסף גרניט קיבל כוכב מישלן, לוטה גלי כנרת | צילום נועם פריסמן

מאיר אדוני, תומר אגאי, אוראל קמחי והפתעה | מלונות בראון

במלונות בראון הפנימו את העובדה ששפים מהאיי ליסט הם גורם משיכה חשוב מאין כמותו. היישום, כמו כל דבר שקשור ברשת הצומחת במהירות שיא, נעשה בקפידה ובמקסימום דיוק. לכן טובי השפים בארץ גויסו להוביל את הקולינריה במלונות: מאיר אדוני בבר מלי-מלו במלון בובו, המקום היחיד בארץ שבו ניתן עדיין לטעום את מעשה ידיו של המאסטר שף; תומר אגאי (סנטה קתרינה) בבר האוכל צ'נה שמחבר בין סרדיניה ותוניסיה; שף און משען (אורבנו) במלון לייטהאוס; ובירושלים שף אוראל קמחי (פופינה) במסעדת רוחאן החדשה-דנדשה במלון JLM. לגבי ההפתעה, את שואלת? שמועות גורסות שבמלון דברה בראון תיפתח מסעדה כשרה של לא אחר מאשר אייל שני. עד כמה הן מבוססות תצטרכי לעקוב ולהתאזר בסבלנות.

מאיר אדוני במלי מלו | צילום אסף קרלה
מאיר אדוני במלי מלו | צילום אסף קרלה
צ'נה | צילום אסף קרלה
צ'נה | צילום אסף קרלה

אורן אסידו | OLÉ, סלינה

הרבה לפני האח הגדול, שבו הפך לחביב הבית בזכות בישולים וחיוכים, אורן אסידו קטף את המקום הראשון בריאליטי משחקי השף. מאז חלף זמן ואסידו התבגר, הוא רכש השכלה וניסיון במסעדות של מאיר אדוני ואסף גרניט, הפך לאבא ונחל הצלחות וגם כישלונות כואבים. את כל אלה הוא מביא כעת ל-OLÉ, מסעדה ים תיכונית עונתית במלון סלינה החדש בפארק המסילה (שאם טרם ביקרת בו רשמי לעצמך והצטיידי במחצלת ובקבוק יין). במבנה היסטורי לשימור עם תקרה גבוהה וקירות ששיפץ במו ידיו, אסידו מגיש פרשנות אישית-קולינרית לעבודת שורשים, שבה גילה שמוצאה של משפחתו מהעיר אל אחידו שבדרום ספרד. אם תדאגי להזמין מקום על הבר תזכי לאירוח אישי ממנו, ממש כמו בבית מרוקאי חם ומזמין.

אורן אסידו | צילום איתיאל ציון
אורן אסידו | צילום איתיאל ציון

מנות מומלצות דג נא על גספאצ׳ו עגבניות וגריסיני זרעי שומר; מרק חרירה עם מולים, טחינה גולמית, עגבניות ויוגורט; ולקינוח קרם חלב ושיבה עם קראמבל יוגורט, מרנג וגלידת זרעי כוסברה. חלקי פנים עושים לך את זה? אל תוותרי על מחבת חלקי פנים עם קרם חומוס וציר עוף חום.

אולה במלון סלינה | צילום איתיאל ציון
אולה במלון סלינה | צילום איתיאל ציון

הלל תווקולי | דריה, הילטון תל אביב

הוא למד בפריז ובלונדון, עבד תחת השף יונתן רושפלד בהרברט סמואל והפך את מסעדת פאסטל לפנינה שהיא כיום, אך שף הלל תווקולי היה ונותר איש צנוע. מסעדת אנימאר במלון דן תל אביב, שאותה הוא מוביל כבר שלוש שנים, ביססה עבורו את הדרך אל דריה, מסעדה השואבת השראה ממדינות הקווקז שבהן עובר נהר אמו דריה. מאז הפתיחה לפני כשישה חודשים מתחרים מבקרי המסעדות ביניהם מי יחמיא יותר לתווקולי ולמסעדה שלו. טעמים מקשמיר ומפרס מתורגמים למנות שמסעירות את הדמיון, במיוחד כשמדובר במסעדה כשרה.

מנות מומלצות לחם ברברי "נון טוקי" עם סלסת עגבניות ואריסה ירוקה; צ'יג קופטה – טאבולה מאיסטנבול בחסה על קרח עם קימצ'י ים תיכוני וסלסה הבאנרו; וקבב טלה עטוף בפיתה סאג' עם ויניגרט חציל קלוי ושמן צ'ילי. למנה אחרונה אל תפספסי את הפָלוּדֵה – קינוח פרסי ממרק חלב שקדים ומי זהר עם אטריות אורז, סירופ גרנדין ופירות יער וורדים מסוכרים.

דריה | צילום אוהד קב
דריה | צילום אוהד קב

רועי דורי | רוז', מלון פרא

עד לא מזמן, רמת הגולן היא המקום האחרון בארץ שהיית מצפה למצוא בו ריזורט ומסעדת שף. מלון הבוטיק פרא הוא יותר מאשר הפתעה נעימה. בהשקעה של כ-15 מיליון ש"ח הפך בית המכס ההיסטורי לריזורט מפנק ובו 27 סוויטות, ספא, בריכת שחייה ורוז' (בזלת בצרפתית) – מסעדה שמשכפלת את הדי.אן.איי המקומי־יוקרתי ומעתיקה אותו לקולינריה. השף רועי דורי (משייה, L28) יוצר מנות מתוחכמות המוגשות בחלל מעוצב שמשקיף לנוף הגולן. המסעדה נמצאת במרחק צעדים ספורים מהחדר כך שתוכלי להרשות לעצמך לשתות ללא הגבלה (ואפילו להיכנס לטבילה קצרה בג'קוזי מחומם תחת כיפת השמיים).

מלון פרא | צילום איה בן עזרי
מלון פרא | צילום איה בן עזרי

מנות מומלצות מרק ארטישוק ירושלמי עם קצף פרמזן וצ'יפס ארטישוק ירושלמי; סלק בטאבון על לאבנה דובדבנים, פקורינו וחמאה חומה; וסטייק כרוב בגלייז חמאה וקפה. מומלץ להתרכז במנות הראשונות המעניינות יותר ולמנה אחרונה לא לפספס קרם ברולה עם שוקולד לבן וארטישוק ירושלמי בארומה מעושנת עדינה.

רוז' | צילום איה בן עזרי
רוז' | צילום איה בן עזרי