"נטע אלחמיסטר כתבה לי: 'זה האוכל הכי טעים שאכלתי'"

עדי שוהם | צילום: מאי אלמוג
עדי שוהם | צילום: מאי אלמוג

היא ערכה בראנצ'ים מפוארים לדניאל עמית, נטע אלחמיסטר ובר זומר, אבל אם תשאלו את עדי שוהם (24), זוהי רק ההתחלה. הכירו את השפית הצעירה שכבשה את הלב והקיבה של הסלבס

88 שיתופים | 132 צפיות

כשישבנו לשיחה עם עדי שוהם, בעלת העסק "לה בראנץ'", במסגרתו היא מספקת שירותי קייטרינג בוטיק לעסקים ואנשים פרטיים, כמעט שכחנו שמדובר בבחורה צעירה בת 24 ולא בשפית ממולחת עם רזומה מפואר. בכל זאת, רק לפני שנים ספורות היא סיימה את שירותה הצבאי, וכבר הספיקה לבשל באירועים לכוכבות הכי גדולות כמו נטע אלחמיסטר, דניאל עמית, בר זומר, אדל בספלוב, קייסי זפטה, עומר ושירן מילר, מעצבת בגדי הים שני שמר, ועוד ועוד. איך זה קרה? ובכן, בשתי מילים: כישרון ושאפתנות.

>> דניאל עמית: "למדתי לאהוב את עצמי גם עם 20 ק"ג יותר"

על אף החלומות הגדולים והשאיפות, לפתוח עסק בגיל 22 יכול להיות נורא מבלבל.
"נכון. הקמתי את העסק בגיל 22, אבל כל כך ידעתי שזה מה שאני רוצה לעשות, ופשוט הלכתי על זה בלי להקשיב יותר מדי לפחד אלא ללב. מצאתי את המקום שהכי נכון לי".

איך הסתדרת מבחינה כלכלית? את בכל זאת רק בחורה צעירה שיוצאת לעולם, ומדובר בהוצאה לא קטנה.
"החשיבה שלי הייתה להתחיל בקטן ומשם לצמוח – כלומר, בהתחלה הייתה לי כמות כלים מסוימת שאספתי לאורך השנים, ולאורך הזמן גדלתי. היה פה איזשהו הימור אבל ידעתי שאני בדרך הנכונה. כשרק התחלתי, בן הזוג שלי היה קם איתי בחמש בבוקר להעמיס את האוטו, כשעוד הייתי ללא עובדים".

נטע אלחימיסטר לעדי שוהם | צילום: אינסטגרם neta_alchmister@
נטע אלחימיסטר לעדי שוהם | צילום: אינסטגרם neta_alchmister@

אפשר לומר שהכל התחיל לפני כארבע שנים, כאשר שוהם השתחררה מהצבא. כאחת שמילדות הייתה אוספת צלחות מיוחדות וכלי הגשה יפים, היה לה ברור שהיא רוצה לקחת את האהבה לעיצוב שולחנות ואוכל לשלב הבא, וללמוד את התחום: "למדתי בישול בבית הספר 'דנון' והתאהבתי", היא מספרת לנו. "שם ידעתי שזה זה מבחינתי, שמצאתי את מה שאני אוהבת ושאני רוצה להעביר את החוויה הזו לאחרים".

שוהם התחילה מבראנץ' יום הולדת לחברה טובה של אמה, ומשם זה רץ כמו סרט נע: "התכוננתי לשם, ידעתי שמשם אני מתחילה את הכל ולרוץ עם אירועים כמה שאני יכולה. היו לי מחשבות ואסטרטגיות שבניתי על איזו חוויה אני רוצה להעביר ללקוח, איזה שולחן אני רוצה שהוא יקבל, ומשם זה התגלגל". החזון שלה ברור ולא יומרני: "אני מאוד אוהבת אוכל פשוט וטעים, אוכל לא מתחכם שכיף לאכול אותו. אני בונה תפריט לפי ירקות ופירות שיש בעונה וגם לפי מה שטעים לי".

היא בסך הכל שנתיים בתוך העסק, אבל לשמחתה נמצאת במקום בו שמה הולך לפניה. הדוגמנית ואשת העסקים נטע אלחמיסטר כתבה למשל על מאכליה של שוהם: "האוכל הכי טעים שאכלתי, וואו". דניאל עמית מכנה אותה "אלוהים". למרות זאת שוהם נשארה עם הרגליים על הקרקע, ומבחינתה, סלבס או לא סלבס, רק תנו לה לארח ולהגיש.

"אין דבר שאני יותר אוהבת מלבשל לאנשים שאני אוהבת ולראות אותם נהנים", היא משתפת. "אני תמיד אומרת שצלחות ריקות זה אושר. אני לא זוכרת סלב מסוים ששם לב אליי ראשון כי דברים התגלגלו די מהר, אבל אני נהנית מכך שזה מגיע להרבה אנשים, ושאני יכולה לעשות את מה שאני אוהבת". כשאני שואלת אותה לאיזו משפיענית התחברה במיוחד, תשובתה ברורה: "אירוע שאני זוכרת ממש לטובה הוא אירוע אצל דניאל עמית, שעשינו יומולדת לאימא שלה עדנה", היא מספרת. "הם משפחה מקסימה ואני עוקבת אחרי דניאל כבר שנים באינסטגרם. האינסטגרם שלה הכי מצחיק, כיפי, מגרה ואותנטי, לכן מאוד שמחתי לעשות לה אירוע. דניאל כל כך פרגנה וזה היה מאוד ממלא".

ארוחה של עדי שוהם | צילום: עמית ברמן
ארוחה של עדי שוהם | צילום: עמית ברמן

מה החלום שלך עכשיו אחרי שהקמת עסק מצליח משלך?
"לפתוח מקום משלי. יש לי ויז׳ן ורעיונות שהייתי רוצה להגשים. אני עוד לא יודעת בדיוק בדיוק איך הוא יראה, אבל אני יודעת שהוא ישלב את האהבה שלי לכלים, לאירועים ולבראנץ' עם אוכל טוב".

את חולמת בגדול, אבל את לא מרגישה שאת מפספסת את חוויות גיל ה-20 הרגילות? טיול גדול וכיוצא בזה?
"אף פעם לא היה לי חלום לטוס לטיול גדול או לעשות דברים טיפוסיים אחרי צבא, רציתי לעשות מה שאני אוהבת ולפתח את עצמי. תמיד הייתי קצת זקנה באופי שלי, ומבחינתי לא פספסתי כלום – הרווחתי בענק ואני בול במקום שאני צריכה להיות בו כרגע. כל התגובות שאני מקבלת הן הכי מפרגנות בעולם", היא מספרת בחיוך, "אנשים מתרגשים ביחד איתי, והם אפילו לא הכי קרובים אליי ולא בהכרח מכירים אותי".

שירנקה לעדי שוהם | צילום: אינסטגרם shiranka@
שירנקה לעדי שוהם | צילום: אינסטגרם shiranka@

מאחורי הקלעים של האירועים הפוטוגניים והשמחים יש המון התרחשות. אירוע ממוצע לדבריה כרוך בהתעסקות שנמשכת שש-שמונה שעות, במהלכן שוהם מגיעה עם הצוות שלה – המונה כיום חמש עובדות שנמצאות מתחילת האירוע עד סופו. האירועים הם כמובן המנה העיקרית, אך ישנן המון תוספות: שירות לקוחות, התעסקות פיננסית, תחזוק רשתות חברתיות וכו'.

"יש המון דברים מאחורי הקלעים", היא משתפת. "הראש שלי כל היום בזה מהרגע שאני קמה לבראנץ' ועד שאני הולכת לישון. כעצמאית, את לא יכולה שלא. ועם זאת, אף פעם לא הייתה לי את המחשבה שזה לא ילך. האמנתי בעצמי. ידעתי שזה יצליח וגם למדתי להשקיט את הפחד של ההתחלה שעוצר אותך מלהגיע רחוק".

את הצדדים האלה של העסק, בעיקר ההתעסקות הפיננסית, גם לא בדיוק קל לעשות בגילך הצעיר.
"זה חתיכת דבר כן, אבל מאוד היה לי חשוב לדעת את כל מה שקשור לנושא והקפתי את עצמי באנשים שמבינים בפיננסים. בסוף זה העסק שלי ואף אחד אחר לא ירצה בטובתו כמוני. כשנגדל בהמשך, אני אשמח להעסיק עוד אנשים ולהתפתח".

"תמיד היה לי חלום ללמוד בפריז בבית ספר לבישול, אולי זה עוד יקרה", היא מספרת עוד על מטרותיה העתידיות. "אני מקווה שאם תהיה לי תקופה פנויה אסע ואעשה משהו כזה. אני לא פוסלת, אבל בינתיים אני בתוך האירועים".

מה היית ממליצה לבחורה צעירה בת 20 פלוס שרוצה לפתוח עסק?
"ההמלצה הכי טובה שלי היא להקשיב ללב, וזה נכון לכל תחום. כשנעשה את מה שנכון לנו הדברים יסתדרו מעצמם. צריך לדחוף קדימה עם עיניים נוצצות, שאם לא היו, כנראה שלא הייתי מצליחה".