מהשדה לצלחת: ארוחת משק מבית רן שמואלי
השף רן שמואלי קטף לנו מפירות האדמה של מתחם Farm to Table של מושב משמרת ויצר לנו שלל מתכונים לארוחה קלילה. ראשון הגיע סלט קישואים חגיגי שמתאים לכל הזדמנות
יצרנים מקומיים מאזור השרון ששווה להכיר
ההפקה צולמה בחווה האורגנית ״למשמרת״ במושב משמרת, חוות ירקות אורגנית הפועלת על פי עקרונות תנועת ה-Farm to Table העולמית. במקום מתקיימים סדנאות, שיתופי פעולה עם שפים ואירועים. כל הירקות שבהם נעשה שימוש נקטפו בחווה דקות לפני הצילומים.
יצרנים נוספים שהשתמשנו בתוצרת שלהם להכנת הארוחה הם יקב פלטר, שיין הרוזה שלו שימש להכנת הכרוב האדום ביין, ברנדי התמרים של מזקקת פלטר, המופק מתמרי מג׳הול והעניק לקינוח הפירות ניחוח דבשי ומקומי במיוחד, גבינות של משק יעקבס השוכן בכפר הרא״ה בעמק חפר, ושמן זית מהזנים קורטינה ופישולין של כרם צדוק במושב גאולים.
עוד מתכונים מבית השף רן שמואלי שירכיבו לכן ארוחה קלילה וטרייה מהשדה:
ירקות צלויים בטאבון
מאפה עלים וגבינה
דג פרידה עטוף ומבושל בעלי כרוב ויין רוזה
פירות קיץ צלויים בשמן זית וברנדי
סלט קישואים חם-קר
מנה אלגנטית וקלה להכנה בעלת טעמים עדינים ומראה חגיגי במיוחד. את פרחי הקישוא ניתן להשיג בשוקי האיכרים ואצל ירקני בוטיק.
החומרים ל- 4 מנות | קל | צמחוני | חלבי
2 זוקיני
4 פרחי קישוא עם הקישואים הקטנים הצמודים אליהם
4 קישואים רגילים קטנים ככל האפשר
4 כפות גבינת ריקוטה טרייה
שמן זית עדין
מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה
1. בעזרת קולפן ירקות יוצרים מהזוקיני רצועות דקיקות.
2. מתבלים במעט שמן זית ומלח.
3. מפרידים את הפרחים מהקישואים בעזרת סכין קטנה, וחוצים כל פרח לאורכו.
4. את הקישואים הרגילים ואת הקישואים הקטנטנים שהופרדו מהפרחים חוצים לשניים לאורך וצולים צלייה קצרה במחבת ברזל עם מעט שמן זית.
5. מסדרים על צלחת גדולה את רצועות הזוקיני, את הקישואים הצלויים ואת פרחי הקישואים.
6. מניחים בכמה מקומות על הסלט כפיות גדושות ריקוטה טרייה.
7. מזלפים מעט שמן זית וממליחים.