רן שמואלי מציג: פירות קיץ צלויים בשמן זית וברנדי

פירות קיץ צלויים בשמן זית וברנדי תמרי מג׳הול | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
פירות קיץ צלויים בשמן זית וברנדי תמרי מג׳הול | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

השף רן שמואלי יצא לשדות, קטף חומרי גלם והכין לנו מנה מתוקה ומרעננת של פירות קיץ צלויים בברנדי תמרי מג'הול. חלק מסדרת מתכונים לארוחה קלילה שמתאימה לכל מוד

88 שיתופים | 132 צפיות

 

נאספנו השכם בבוקר במתחם ה-Farm to Table של מושב משמרת, ויצאנו עם השף רן שמואלי אל השדות לקטוף את מה שהאדמה הציעה. התוצאה: ארוחה קלילה שמתאימה לכלל הזדמנות שבה מתיישבים עם אנשים אהובים מסביב לשולחן אחד. מהשדה לצלחת – בלי תחנות ביניים.

והפעם – מתכון ורסטילי במיוחד שיתאים לכל פירות הקיץ העסיסיים. אל תפחדו לקנות את הפירות הבשלים יותר, ולקצור מחמאות על קינוח שמכינים בקלי קלות ומשדר אריסטוקרטיה כפרית.

 

עוד מתכונים מבית השף רן שמואלי שירכיבו לכן ארוחה קלילה וטרייה מהשדה:
סלט קישואים חם-קר
ירקות צלויים בטאבון
מאפה עלים וגבינה 
דג פרידה עטוף ומבושל בעלי כרוב ויין רוזה

 

החומרים ל- 4 מנות | קל | צמחוני | חלבי

8 יחידות פירות קיץ
מעט סוכר חום
4 כפות שמן זית
1/2 כוס ברנדי תמרים
לקישוט פרחי לבנדר

אופן ההכנה

1. חוצים את הפירות ומניחים בתבנית קטנה.

2. בוזקים מעט סוכר חום, מזליפים שמן זית.

3. צולים בתנור בחום עליון בטמפרטורה הגבוהה ביותר, עד לקבלת צבע שחום.

4. מוציאים מהתנור, יוצקים את הברנדי ומגישים עם קערית קרם פרש ופרחי לבנדר.

פירות קיץ צלויים בשמן זית וברנדי תמרי מג׳הול | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
פירות קיץ צלויים בשמן זית וברנדי תמרי מג׳הול | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל