סלט פרפחינה (ריג'לה) מהשדה ותירס מהקלח

סלט פרפחינה (ריג'לה) מהשדה ותירס מהקלח | צילום: שרית גופן
סלט פרפחינה (ריג'לה) מהשדה ותירס מהקלח | צילום: שרית גופן

מתכון קל ומהיר לסלט עשיר וייחודי של השפית כרמית אלקיים, שיספק אתכם הרבה מעבר למלפפון והעגבנייה הבנאליים. חוויה של שדה גלילי שנחת לכם בבית

88 שיתופים | 132 צפיות

 

השפית כרמית אלקיים עם סלט עשיר בירקות הכי הכי טריים והכי כיפים לעונה, הישר מהשדה לקערה כיפית גדולה. הבריאות כבר בפנים

החומרים ל- 6 מנות | קל | פרווה | טבעוני

6 קלחי תירס טריים
1 בצל שאלוט חתוך לקוביות קטנות
צרור פרפחינה שטוף וחתוך למקטעים באורך 2 ס"מ (עם הגבעולים)
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1/3 כוס מיץ לימון סחוט
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר חום או סילאן
3 כפות שמן זית
3/4 כוס גרנולה מלוחה (ראו מתכון)
1 כף עלי אורגנו או עירית

אופן ההכנה

1. מפרידים את גרגירי התירס מהקלח בסכין חדה.

2. מניחים את הגרגירים בקערה, מוסיפים את הבצל, הפרפחינה והעגבניות ומערבבים.

3. מערבבים את מיץ הלימון, המלח והסוכר. מוסיפים את שמן הזית בזילוף אטי ומערבבים. הרוטב צריך להיות מתקתק.

4. מוסיפים את הגרנולה לקערה, יוצקים 2/3 מהרוטב ומערבבים.

5. מוסיפים את האורגנו, אם צריך יוצקים את יתרת הרוטב ומערבבים.

סלט פרפחינה (ריג'לה) מהשדה ותירס מהקלח | צילום: שרית גופן
סלט פרפחינה (ריג'לה) מהשדה ותירס מהקלח | צילום: שרית גופן

 

כרמית אלקיים היא בעלת בריא – מטבח גורמה פרטי ומחברת הספר ״תאנים צלויות ועדשים כתומות – אוכל שעושה שינוי״ שיצא לאור בהוצאת Lunch Box וזכה לאחרונה במקום שני (בקטוגריית מטבח ים תיכוני) בתחרות הגורמנד העולמית
ליצירת קשר: 050-5769011

למתכונים נוספים של השפית כרמית אלקיים

מאפינס ארוחה עם קוביות דלעת צלויה
סלט מנגו ושקדים חריפים
קישואי קיץ עם בורגול
סלט 50 גוונים של ירוק
מאפה יוגורט ותאנים

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל
כלים 
באדיבות סטודיו לקרמיקה אדוה אפק, טל' 054-5622008, מושב מנוף