גרנולה ביתית

צלם: בועז לביא | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש
צלם: בועז לביא | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש

אין כמו גרנולה ביתית לשדרוג יוגורט רגיל או סתם כנשנוש בריא. לפניכם מתכון לגרנולה נפלאה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-4 כוסות גרנולה:

  • 2 כפות דבש
  • 1 כף סוכר דמררה
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 200 גרם קוואקר
  • 50 גרם אגוזי מלך או אגוזי לוז
  • 50 גרם אגוזי פקאן
  • 75 גרם זרעי דלעת וחמנייה
  • 50 גרם שקדים, קלויים ופרוסים
  • 100 גרם משמשים מיובשים, קצוצים
  • 100 גרם דבלים, קצוצות
  • 50 גרם צימוקים
  • 50 גרם חמוציות

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערית את הדבש, הסוכר ומיץ התפוזים עד קבלת סירופ סמיך.

2. מוזגים את הסירופ על הקוואקר, האגוזים וזרעי הדלעת. חשוב למזוג בעדינות ומעט על כל סוג כדי למנוע היווצרות גושים.

3. משטחים את הדגנים, האגוזים והזרעים על תבנית המרופדת בנייר אפייה (מפרידים בין הסוגים השונים) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-130 מעלות. את האגוזים ואת זרעי הדלעת והחמנייה מוציאים לאחר 20 דקות ואת הקוואקר לאחר 35 דקות.

4. מקררים כשעה, מפוררים ומערבבים את כל הסוגים עם יתר החומרים.

מגישים: מוסיפים את הגרנולה לקערה עם יוגורט, פירות יבשים וטריים ומוזגים מעל מעט דבש