נועה רוזין: "אני לא אחראית על מפעל הפיס, תנו להנחות בשקט"

נועה רוזין | צילום: באדיבות המצולמת
נועה רוזין | צילום: באדיבות המצולמת

תוכנית בוקר, גיא פינס, טורי אוכל, ערוץ יוטיוב, פודקאסט - ומעכשיו גם המחליפה של עירית ענבי בהגרלת הלוטו. נועה רוזין לא נחה לרגע, ובעיקר לא מתנצלת על השערוריות של מפעל הפיס

88 שיתופים | 132 צפיות

הסקנדל סביב נסיבות עזיבתה של המנחה המיתולוגית של הגרלת מפעל הפיס, עירית ענבי, שפוטרה אחרי 32 שנה וגילתה על כך באמצעות התקשורת, גורם לנועה רוזין סוג של אי נחת. "לא היה לי קשר לזה", היא אומרת, "התעדכנתי מהתקשורת בסיטואציה, וחבל אם באמת הדברים נעשו ככה. להרגשתי היה הרבה יותר יח"צ ממה שקרה בפועל, ועדיין זה העיב על השמחה שלי על קבלת התפקיד וזה מצער, אבל אני עם הפנים קדימה".

>> "על מה סליחה? שלא נוח לכם?״: צופית גרנט סוגרת עונה נפיצה של "ללא גבולות"

רוזין, 35, עיתונאית, מנחת טלוויזיה ("פותחים יום" ברשת 13) מרצה, מפיקה ויוצרת תוכן בדגש על קולינריה ("מגזין האוכל" עם מעל עשרה מיליון ציפיות), היא עכשיו גם אחת משלושת המנחים החדשים של הגרלת מפעל הפיס (לסירוגין עם ירדן הראל ועדו גרינברג), והערב (שלישי) צפויה טבילת האש שלה. "זה תפקיד מקסים ונחמד״, היא אומרת, ״עברתי אודישן, בחרו בי בגלל כישורי ההנחיה שלי, וזו בחירה טובה. אני אשדר בין פעמיים לארבע פעמים בחודש ויהיה לנו כיף. האולפן חדש ונוצץ, יש מצלמות חדשות ואין טלפרומטר. הקונספט הוא, שאני אביא לתפקיד את עצמי, ואת העולם הפרטי שלי".

את משתתפת בהימורים? שלחת פעם לוטו?
״ממש לא. מעולם בחיי לא הימרתי. זה לא הקטע שלי. למרות שאני משערת שכל אחד אוהב לשחק קצת עם המזל״.

"למבקרים תמיד יהיה מה להגיד ואני אצטרך לדלג מעל זה. בחרו בי בגלל כישורי ההנחיה שלי, וזו בחירה טובה"

 

שאלו אותך על זה באודישן?
״לא״.

ב"ישראל היום" מתחו ביקורת על ההופעה של ירדן הראל בהגרלת הלוטו, אמרו שהיא איבדה מהחן שלה. את חוששת מביקורת?
״למבקרים תמיד יהיה מה להגיד ואני אצטרך לדלג מעל זה״.

בואי נגיד שזה לא הג'וב הכי תובעני שלך?
״זה כולה ללחוץ על כפתור, להקריא כמה מספרים וללכת לישון, כי בחמש בבוקר אני כבר שוב קמה לעבודה. ככה אני מתייחסת לזה. אבל זה עדיין תפקיד נהדר בבמה מרכזית שמכניס אותי לכל בית בישראל. מדובר בצופים שלא רואים אותך בבוקר, והם יבואו בלילה, זה סוג של מדורת שבט ואני שמחה להיחשף לקהלים חדשים".

"זה כולה ללחוץ על כפתור, להקריא כמה מספרים וללכת לישון, כי בחמש בבוקר אני שוב קמה לעבודה. ככה אני מתייחסת לזה"

העיתונאי חיים לוינסון פרסם רק לפני ימים תחקיר ב"הארץ", שכולו כתב אישום נגד מפעל הפיס שמשגשג בעיקר בפריפריות, ועושה את הונו על גבם של אנשים שלא שוחים בכסף. התחקיר הוכיח שבפריפריה יש הרבה יותר עמדות של הפיס מאשר בשכונות מבוססות. התחקיר הזה זכה גם להדהד בתוכנית "ארץ נהדרת" במערכון על הפרידה של עירית ענבי, שם גם הוזכר שהימורים בישראל אסורים – מלבד לפיס. מפעל הפיס היה תחת מתקפה גם בכנסת והשרה מרב מיכאלי אמרה שבימים של משבר כלכלי צריך לסגור אותו כי הוא מסוכן ומזיק. על פי הנתונים ב-2021 הכניס לכיסו מפעל הפיס 9.1 מיליארד ש״ח מהימורים. לעומת זאת ב-2019, ערב הקורונה, עמדו ההכנסות על 8.2 מיליארד ש״ח. הליהוק החדש והצעיר לתפקיד מנחי התוכנית, כפי שנראה, לא נועד רק לשם הריענון הקוסמטי – אלא לשם משיכת קהלים חדשים וצעירים שעלולים להתפתות בקלות ל"כסף הקל" שמציע מפעל הפיס, ולהתמכר להימורים החוקיים הללו בקלות.

מה את מרגישה נוכח הידיעות אלה?
״אני לא הכתובת לשאלה הזאת. אני לא הקמתי את מפעל הפיס ולא אחראית עליו. אנשים לקחו את השינוי שנעשה עכשיו ועשו רעידת אדמה. היה שקט 30 שנה, מה קרה עכשיו? אנחנו שלושה אנשים שרוצים לעבוד, אז תנו להנחות בשקט. אני מסתכלת על זה בתור תפקיד הנחיה, אני עושה תפקיד חזותי, שנועד להעביר את ההגרלה ושכל אחד יעשה מה שהוא אוהב לעשות״.

את לא מתרגשת מהעובדה שבשידור הראשון שלך מדובר על ההגרלה הכי גדולה בהיסטוריה עם אפשרות זכיה של 40 מיליון ש"ח עד 80 מיליון ש״ח בדאבל לוטו?
״אני משערת שתהיה התרגשות באולפן, אבל אני עדיין מסתכלת על זה בתור תפקיד הנחיה, נחמד כל שיהיה״.

כן לכל הזדמנות

בדבר אחד אין ספק, רוזין היא אחת המנחות המרעננות בטלוויזיה, ידענית, דעתנית ועם עמדות ברורות בכל נושא,  נעימת דיבור וסבר ויצירתית. יתרה מזאת, היא ניחנה בתכונה נדירה במחוזותינו – יכולת הקשבה. אפשר להמר בקלות ש"פותחים יום" היא לא התחנה האחרונה שלה.

"אני לא הקמתי את מפעל הפיס ולא אחראית עליו. אנשים לקחו את השינוי שנעשה עכשיו ועשו רעידת אדמה. שכל אחד יעשה מה שהוא אוהב לעשות"

 

את כמעט חמש שנים באותו תפקיד. ניכר שאת והפרטנר שלך לתוכנית, אלעד זוהר, מאוד נהנים.
״מאוד. הוא הפרטנר הכי טוב שיכולתי לבקש לעצמי. אנחנו מכירים כמו בני זוג ועובדים בסינרגיה מושלמת, הוא יודע מתי לקחת את ההנחיה ממני ואני יודעת לחפות עליו כשהוא צריך. אין לנו אגו, אנחנו לא נריב על שורות וכיף לנו ומצחיק לנו, עד כמה שאפשר ובהתחשב במה שהמציאות מביאה. אנשים חושבים שאנחנו חלק מהסלון שלהם וזאת המחמאה הכי טובה״.

יש לך תפקיד חלומות שאת שואפת אליו?
״יש הרבה תפקידים שאני רוצה, אבל הפורמט שאני הכי רוצה לא קיים כרגע. פחות מעניין אותי להנחות תוכנית חדשות הארדקור, אני רוצה להנחות תוכנית לייף סטייל. בסופו של דבר היום, כשהמדיה והרשתות החברתיות עושות תפקיד כל כך מרכזי, אז הפריים טיים הוא לא המדד היחידי להצלחה, ויחד עם זאת לשם אני שואפת להגיע. כמי שבאה מעיתונות האוכל ונמצאת שם מעל עשור, אוכל זה הלחם והחמאה שלי, תרתי משמע, אבל אני רוצה להיפתח גם לאמנות, תרבות ותיירות. יש לי מטרה לייצר תוכנית כזאת, ואני עובדת כדי שזה יקרה״.

אוכל אצל רוזין הוא תשוקה מאז שהיא זוכרת את עצמה. היא נולדה ברמת גן לטלי רוזין, עיתונאית וסופרת, שעד הימים האחרונים שימשה במשך 11 שנה מנהלת קשרי החוץ בפייזר וכיום היא מנכ"לית של אחת מתשע. מאימה, היא אומרת, קיבלה את האהבה לבישול, לאירוח ולטוב טעם, ומאביה, סיני, שעבד שנים בעסק משפחתי והיום הוא פנסיונר מאושר, קיבלה אהבה לתוכן, לקולנוע, לטלוויזיה ולטיולים בעולם. "המטבח בבית שלנו היה המרכז, ההורים שלי גזרו תפריטים מעיתונים, והטיולים שלנו היו סביב בתי קפה, מסעדות ושווקים. את חדוות האוכל ואת התשוקה הגדולה לאוכל ולאירוח ינקתי בבית מגיל צעיר״.

"לא הכול פשוט. יש רגעי תסכול. לא תמיד את מקבלת מה שאת רוצה, אבל זה חלק מהלמידה. אנחנו לומדים מהכישלונות ולפעמים הניצחונות שאחרי הם יותר מתוקים"

 

אחרי שסיימה את לימודיה בתיכון בליך ברמת גן, עשתה רוזין שנת שירות בשדרות ושירתה כמפיקה ביחידת ההסרטה בדובר צה״ל. את דריסת הרגל שלה בקולינריה עשתה במסעדות קופי בר והוטל מונטיפיורי, לפני שהלכה ללמוד תקשורת במרכז הבינתחומי. במקביל ללימודים כתבה במדור האוכל של וואלה, הייתה כתבת שטח אצל גיא פינס, הפיקה תוכנית בוקר ברדיו והגישה פינות אוכל בטלוויזיה, הייתה כתבת האוכל של "טיים אאוט" וכתבת אוכל בדיגיטל של רשת 13.

"בתחילת הדרך אמרתי כן לכל הזדמנות, היו מקרים שאחרים נבחרו ולא אני, אבל לא ויתרתי והמשכתי להתמודד כי אין קיצורי דרך. אני זוכרת שאמרתי לעצמי 'את ה'לא' כבר יש לי, אז מה אכפת לי לנסות', והיום יש לי הרצאה אודות הסיפור האישי שלי ואיך הגעתי לעשות מה שאני עושה. לא הכול פשוט. יש רגעי תסכול. לא תמיד את מקבלת כל מה שאת רוצה, ולפעמים זה קשה, אבל זה חלק מהלמידה. אנחנו לומדים מהכישלונות ולפעמים הניצחונות שאחרי, הם יותר מתוקים".

רוזין פעילה מאוד ברשתות החברתיות. יש לה 62 אלף עוקבים באינסטגרם ו-40 אלף ביוטיוב, ומי שלא נכנסת לראות את הסרטונים שלה "נועה אוכלת", מפסידה. אפשר למצוא אותה גם בטוויטר ובטיקטוק, וחוץ מזה יש לה פודקאסט משותף על עולמות התוכן, השיווק והדיגיטל עם היוצר והיזם יובל מרום. בין השאר הם מדברים על איזונים וגבולות בימים שהמדיה משתלטת על חיינו, למה בכלל ליצור תוכן, על חשיבות הווידאו, מה צריך לדעת לפני שמשקיעים כסף בתוכן ועוד. אחת מהרצאותיה של רוזין אף אחת מוקדשת לתחום השיווק בדגש על רשתות חברתיות.

"השאלה הזאת שייכת לארכיון, מנכ"ל לא היה נשאל אותה. החלוקה אצלנו בבית שוויונית בכל. אם אני צריכה לעזוב לצילומים, אריאל יודע לבד מה צריך לעשות. שנינו קרייריסטים, אנחנו יודעים לחלק את העוגה ולהשאיר אותה שלמה בהנאה״

 

בגדול את וואן וומן שואו?
״זה לא נכון לגמרי, כי יש לי צוות לצידי ויש לי יכולת לבחור אנשים נפלאים לצידי – עורכים, צלמים ויוצרי אנימציה, ואני נעזרת בייעוץ עסקי ואסטרטגי. בשנת 2021 גיליתי שצריך לדעת לבקש עזרה ושזה חשוב כדי לשפר ביצועים בעסק״.

מכל העיסוקים שלך, מה את הכי אוהבת לעשות?
״את כל מה שאני עושה עכשיו. עבדתי קשה כדי להגיע לנקודה הזאת, וכיף לי שיש לי כמה פלטפורמות שאני מתפעלת ושאני יכולה להפעיל במסגרתן את כל היצירתיות שבי״.

נועה רוזין | צילום: באדיבות המצולמת
נועה רוזין | צילום: באדיבות המצולמת

את עושה שיתופי פעולה מסחריים?
״כן. אני יוצרת ומפתחת תוכן לעצמי ולאחרים וגם יוצרת שיתופי פעולה מסחריים, כל אחד לפי מה שהוא מבקש. אבל נכון לכרגע אני מוצאת את עצמי אומרת ׳לא׳ לכל מי שרוצה לקדם בשר. אמנם לא כולם טבעוניים מסביב, אבל אני חשה ברשת ודרך העוקבים שנתחי הבשר והסטייקים יוצרים אנטגוניזם בקרב קהל גדול שלי. קשה לי לשים את האצבע על מאיפה זה בא, אבל אני אמנע מלפרסם בשר בתקופה הקרובה״.

ומה לגבי אופנה?
״אני לא בלוגרית אופנה וביוטי, וכשאני בוחרת לתת במה לבגדים שאני לובשת אני עושה את זה עם הסטייליסטית מיטל ברונר. היא מלבישה אותי בבגדים של מעצבים ישראלים. בכל הקשור לביוטי, אני הולכת לאותה קוסמטיקאית מכיתה ז' ואני שמה מוצרים שהיא נותנת לי לעור רגיש״.

"היית שואלת גבר שאלה כזאת?"

תקציר פרק א׳ של חייה האישיים: רוזין גרושה ויש לה בן 6 מנישואים קודמים, שמו אורי. בן זוגה היום הוא אריאל לייזגולד, מיקסולוג בעל שם עולמי, מסעדן ואיש עסקים, בעלים של מספר ברים בתל אביב ובברלין. השניים הכירו כשהיא באה לראיין אותו מטעם "טיים אאוט", ושנים לאחר מכן הקשר התפתח לסיפור אהבה. היום הם הורים לתינוק, גורי, בן חמישה חודשים. "התשוקה לאוכל ולטעמים הוא חלק בלתי נפרד מהזוגיות של אריאל ושלי, וגם על אורי כבר רואים את זה. כנראה שזה משהו ב-DNA”, היא אומרת.

נועה רוזין ואריאל לייזגולד | צילום: באדיבות המצולמת
נועה רוזין ואריאל לייזגולד | צילום: באדיבות המצולמת

החתונה שלהם נערכה בבית של חברים, בחסות הקורונה, רוזין לבשה שמלה של המעצב דרור קונטנטו. נכון להיום השניים גרים עם אורי וגורי פלוס הכלבה נולה, בדירה תל אביבית עשויה בטעם טוב. המטבח, אלא מה, גדול מאוד. הרבה צמחיה יש בחלל, קיר חדר השינה מכוסה בטפט אדום, ויש בו ציורים של טולוז לוטראק, מתוך אוסף שהיא מצאה בבית הסבים שלה כשעברו לדיור מוגן.

"היה לי פרטנר נהדר גם בפרק א', והוא האבא הנהדר של אורי, וגם איתו הייתה זוגיות מאוד שוויונית. כי כמו שאומר המשפט – אימא שמחה, ילד שמח"

 

אימא לשניים עם כל כך הרבה עיסוקים, את מרגישה לפעמים להטוטנית?
״היית שואלת גבר את השאלה הזאת? מנכ"ל לא היה נשאל אותה. השאלה הזאת שייכת לארכיון, ובואי נייצר מסר אחר. החלוקה אצלנו בבית שוויונית בכל. אם אני צריכה לעזוב לצילומים, אריאל יודע לבד מה צריך לעשות. שנינו קרייריסטים, אנחנו יודעים לחלק את העוגה ולהשאיר אותה שלמה בהנאה, וגם לבקש עזרה כשצריך – כולל לשלם כסף כדי לאפשר זוגיות בריאה וקריירה בריאה. כי כמו שאומר המשפט – 'אימא שמחה, ילד שמח'. היה לי פרטנר נהדר גם בפרק א', והוא האבא הנהדר של אורי, וגם איתו הייתה זוגיות מאוד שוויונית״.

נועה רוזין ואריאל לייזגולד | צילום: באדיבות המצולמת
נועה רוזין ואריאל לייזגולד | צילום: באדיבות המצולמת

את מבשלת ביומיום בבית?
״אני מבשלת בעיקר בסופי שבוע לכל השבוע. אני מכינה קציצות נהדרות, תבשילי ירקות בתנור, תבשילים של בית. ריחות בישולים מקרינים לאווירה של הבית, יש בהם משהו מרגיע, מנחם, משהו שנותן תחושת ביטחון״.

יש לך גילטי פלז'ר באוכל?
״ג'חנון מלא בחמאה בשבת בבוקר או טוסט מושחת עם ארבעה סוגי גבינות וחתיכות של סניידרס, חטיף אמריקאי שמגיע בשברי בייגלה מאוד מלוחים וגדולים״.

זה לא ניכר עלייך.
״יש לי מאמנת כושר שלא מרחמת עלי במיל, כולל אימוני כוח ומשקולות פעמיים בשבוע. התאמנתי עד שבוע לפני הלידה. אני עושה גם פילאטיס פעמיים בשבוע. כשאני לא מתחרעת מול המצלמה, אני אוכלת נכון בשיטת הזון של ענת אשר, נטורופתית שמשאירה אותך באיזון כל הזמן עם יחס קבוע של פחמימות, חלבונים ושומנים. זה לא דיאטה, אלא אורח חיים״.

נועה רוזין | צילום: יח"צ
נועה רוזין | צילום: יח"צ

לרוזין יש אהבה מיוחדת להפקת אירועים, מיוחדים עד מופרעים. את יום הולדתה ה-33 חגגה בסימן הצבע האדום. היא הייתה שגרירת מותג המשקאות קמפרי, וערכה מסיבת יום הולדת אדומה כצבע המשקה. הבית של הוריה נצבע באדום, האורחים התבקשו ללבוש אדום, הקוקטיילים היו אדומים ועומר מילר ניצח על האוכל: בראנץ׳ בסגנון יהודי. ביום הולדתה ה-34 אשתקד, שהתרחש בשיא הקורונה, היא ערכה מסיבת הפתעה שנמשכה שלושה ימים בשיטת הקפסולה עם הזמנות אקסקלוסיביות. גם זה היה קרנבל של אוכל ואלכוהול. לרגל יום הולדתו הארבעים של לייזגולד, היא שכרה דירה מדהימה בבניין לשימור במרחק קילומטר אחד מביתם, והקימה בה מסעדות מתחלפות למשך שלושה ימים. כל פעם זוג אחר הגיע בהפתעה לארוחה אחרת, בסגנון שונה, עם כלי הגשה אחרים ועם שף אחר. ״מה שבהחלט עזר לי להרים את האירוע הוא ההיסטוריה שלי כעיתונאית אוכל שיצרה רשת נטוורקינג, וזה קרה עם ספקים וחברים שאני עובדת איתם כבר שנים״, היא אומרת.

"יצירתיות זו אחת החוזקות שלי, הרעיון לפסטיבל שערכתי לאריאל ניצת בראשי כשהלכתי עם הכלבה לטיול. העולם שאנחנו חיים בו הוא קשוח אז כיף שיש כאלה רגעים. אנשים ישכחו בסוף היום מה אמרת, אבל לא ישכחו איך גרמת להם להרגיש״

 

וואו. לא פלא שאומרים לך לפעמים שאת משוגעת עם קבלות.
״כן, ואני אוהבת את זה. יצירתיות זו אחת החוזקות שלי וזו הנאה ענקית בשבילי לשמח אחרים ולייצר עולם של תוכן, חוויה, התרגשות. הרעיון לפסטיבל שערכתי לאריאל ניצת בראשי כשהלכתי עם הכלבה לטיול. פתחתי את הפתקים בטלפון והתחלתי לכתוב רעיונות, עד שעליתי הביתה מסיבת יום ההולדת כבר הייתה תפורה. העולם שאנחנו חיים בו הוא קשוח אז כיף שיש כאלה רגעים. אנשים ישכחו בסוף היום מה אמרת, אבל לא ישכחו אף פעם איך גרמת להם להרגיש״.

נועה רוזין | צילום: באדיבות המצולמת
נועה רוזין | צילום: באדיבות המצולמת

>> מיכל אנסקי: "אני לא רוצה שאחרים יעשו את הטעויות שאני עשיתי"