פיצה עם בשר כבש

פיצה־ספיחה עם בשר כבש | צילום: אנטולי מיכאלו
פיצה־ספיחה עם בשר כבש | צילום: אנטולי מיכאלו

השף שאדי בשארה ממסעדת אוליבו מציג מתכון מנצח שמשלב בין המטבח האיטלקי הכפרי למטבח הגלילי הערבי ויוצר תוצאה שלא תוכלו להפסיק לנשנש. קבלו את הפיצה-ספיחה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

תקראו לו ספיחה, לחמעג'ון או בכל שם אחר. מאפה הבשר המעולה מבית המטבח הערבי פוגש את הפיצה האיטלקית בעוד מתכון מנצח של שאדי בשארה ממסעדת אוליבו שבכפר ירכא בגליל

החומרים ל-5 פיצות  |   בינוני  |   בשרי

לבצק
5 כוסות (700 גר') קמח לבן
2 כוסות + 2 כפות (300 גר') קמח דורום
1 כף אבקת גלוטן (לא חובה)
1 כפית שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כוס שמן זית
1 כף מלח
½1 כוסות מים קרים

לטופינג
3 עגבניות בינוניות
שמן זית לטיגון
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
600 גר' בשר כבש טחון טרי
5 עלי דפנה
מלח, פלפל שחור
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית כמון
טחינה לזילוף
עלי זעתר לקישוט

אופן ההכנה

הבצק
1. מנפים את הקמח ומערבבים אותו עם החומרים היבשים למעט המלח.

2. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים לערבב. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שהם נספגים.

3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 15 דקות, עד קבלת מרקם חלק ורך.

4. מכסים את הבצק ומתפיחים כשעתיים. בזמן הזה לשים אותו ארבע פעמים.

5. קורצים מהבצק 5 כדורים, מרדדים כל כדור לעיגול בגודל הרצוי ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

הטופינג
1. מרתיחים מים עם מלח, חורצים את העגבניות ומבשלים אותן עד שהן מתרככות.

2. מצננים, מקלפים וקוצצים דק.

3. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

4. מוסיפים את השום והבשר, מקטינים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב.

5. מוסיפים לסיר את העגבניות עם הנוזלים שלהן ואת התבלינים ומבשלים במשך חצי שעה.

6. מפזרים את תבשיל הבשר על עיגולי הבצק ואופים במשך 12־10 דקות בתנור שחומם מראש

ל־220 מעלות.

7. מזלפים על הפיצות טחינה ומקשטים בעלי הזעתר.

פיצה־ספיחה עם בשר כבש | צילום: אנטולי מיכאלו
פיצה־ספיחה עם בשר כבש | צילום: אנטולי מיכאלו

 

מתכונים נוספים של שאדי בשארה שמשלבים בין המטבח הגלילי הערבי לבישול האיטלקי הכפרי:

הקינוח שיעיף אתכם: כנאפה עם קרמבל פיסטוק
קנלוני שחור ממולא בחציל בלאדי עם ריקוטה
סלט תאנים עם גבינת בושה ואבקת פיצוחים
הפתעה: סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר
פילה פרידה אפוי עם סלט עדשים שחורות ועלים

אוליבו מתחם דהאר סנטר מול קניון כנעאן כפר ירכא, 04-9804213, 054-3041342

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן