הריון בקיץ: 7 כללי ברזל להריונית המזיעה

הריון בקיץ | צילום: Shutterstock
הריון בקיץ | צילום: Shutterstock

לא קל לשרוד את הקיץ הישראלי, על אחת כמה וכמה כשאת סוחבת בבטן עוד בן אדם. רגע לפני שאת נכנעת ל-100 אחוזי הלחות ומסתגרת במזגן עד הלידה הנה כמה טיפים שיקלו על החום ויעזרו לך להגיע לחדר הלידה בריאה וקלילה. נו, עד כמה שניתן

88 שיתופים | 132 צפיות

 

קיץ, חם, כל יום שעובר את מגלה עוד מקומות חדשים בגוף שבכלל לא ידעת שאת מסוגלת להזיע מהם. כל מה שבא לך הוא לא לצאת מהמזגן לעולם ואייס קפה הפך להיות המשקה הרשמי שאת שותה בכל שעות היממה, אפילו אם השעה כבר אחת עשרה בלילה. עכשיו קחו את התרחיש המיוזע הזה והוסיפו לו בטן של חודש רביעי, שישי ואפילו שמיני. כן, הקיץ הישראלי הוא לא חוויה קלה, על אחת כמה וכמה הריון בקיץ.

תשעת חודשי ההריון יכולים להיות התקופה הקסומה והיפה ביותר בחייך, בעיקר אם את מגלמת דמות של אמא בפרסומת למוצרי הנקה. אם את אישה מציאותית רוב הסיכויים שאת ההתרגשות והמחשבות על התינוק או התינוקות הקטנה שעתידים להצטרף למשפחה דוחקות תחושת הצרבת, ההורמונים המשתוללים והתחושה הכללית שבעוד פחות מ-30 שניות את עומדת להתפוצץ. החדשות הטובות: גם זה יעבור. החדשות העוד יותר טובות: עד שזה יקרה יש כמה טיפים שיעזרו לך להתמודד עם החום וידאגו שתגיעי לחדר הלידה בריאה וקלילה. נו, עד כמה שאפשר.

ים הוא תמיד הפתרון | צילום: Shutterstock
ים הוא תמיד הפתרון | צילום: Shutterstock

עוד כתבות מעניינות
צמחים וחליטות בהריון: מה מותר ומה אסור?
"הרופאים המליצו על הפלה, היום התינוק שלי בן חודשיים"
איך לשמור על הסטייל בהריון? הסלבס מדגימות

מים בששון. או כמה לשתות בהריון?

בקיץ הישראלי חשוב להקפיד על שתייה מרובה, כאשר נשים בהריון צריכות להקפיד אף יותר על מנת להימנע חלילה מסכנת התייבשות שעלולה לגרום לצירים מוקדמים. לפי המלצות משרד הבריאות יש לשתות כ-2 ליטר מים ביום (10 כוסות לפחות). הטיפ שלנו: קחי איתך בקבוק לכל מקום, כך גם תשתי יותר וגם תהיה לך בקרה כמה שתית עד כה.
מיתוס: יש נטייה לחשוב ששתייה מרובה מדי של מים בהריון עלולה לגרום להצטברות נוזלים בגוף, נפיחות וקימה תכופה בלילה לשירותים. אך נפיחות והצטברות נוזלים בגוף ברמה נורמלית וסבירה היא תופעה מוכרת בהריון, שנובעת מירידה בזרימת הדם בוורידים, כמו גם קימה בלילה לשירותים מספר רב של פעמים. תופעות אלה חולפות סמוך ללידה, ואין להימנע משתייה בכמות מספקות בגללן.

איך להימנע מחיידקים במזון?

כל הריונית צריכה להקפיד על תפריט עשיר ומגוון ולנסות להימנע ממאכלים 'חשודים' שעלולים להתקלקל במהירות כמו דגים, בשר נא וכו'. בקיץ כשהטמפרטורות גבוהות הסיכון עולה עוד יותר. למאכלים כמו גבינות, בשר וחומוס יש נטייה להתקלקל ולצבור חיידקים שעלולים לגרום לקלקולי קיבה. לכן במקרים האלה חובה לוודא כי האוכל טרי, נקי ושטוף היטב. אם מדובר במסעדה כדאי לברר האם יש פס נפרד לנשים בהריון וכן לוודא את ניקיון המשטחים.

צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock

בלי נוטלה בשתיים לילה

אחד האתגרים הקשים (או המהנים, לבחירכתן) בהריון הוא החשקים. החל ממנגו טומי, דרך באקט של גלידה ועוד הקלאסיקה של נוטלה ומלפפון חמוץ באמצע הלילה. אם יש יתרון להריון בקיץ הוא כמובן מבחר הפירות העשיר והטעים שיכול לעזור להילחם בדחף לפחמימה. אם אתן מהמכורות הכבודות למתוקים, נסו להחליף לפחות חלק מהג'אנק באשכול ענבים, פרוסות אבטיח או אפרסקים ושזיפים. הצרבת של יום למחרת תודה לכן.

ובלי דוכני מיצים

מיץ סחוט טרי כבר הפך למרענן הרשמי של עם ישראל בקיץ אך עבור הריוניות הוא עלול להיות מסוכן, בעיקר הסוג הנמכר בדוכנים מכיוון שהוא אינו מפוסטר. במיצים מסוג זה יכולים להימצא חיידקים מסוכנים כגון הסלמונלה וחיידקי אי-קולי. ההמלצה היא לצרוך רק משקאות מפוסטרים שנמצאו בקירור ומצויים בבקבוק או קרטון סגור, והכי טוב לסחוט את המיץ בבית בעצמך כך שתהיי בטוחה שהכל נקי וטרי.

ביי לסקיני

השילוב בין חום יולי אוגוסט להריון הוא התירוץ המושלם לתרגל את מנטרת "את הכי יפה שנוח לך". היפרדי לשלום מהג'ינסים הצמודים והחזיות עם הברזלים ופרגני לעצמך בגדים נוחים, מאווררים ורפויים. בגדים צמודים יכולים ללחוץ לך על הבטן ולתת הרגשה של חוסר נוחות. בנוסף, מומלץ לקנות נעלי ספורט במידה גדולה יותר כדי שלרגליך יהיה מקום במידה ויתנפחו.

שמלות קלילות ואווריריות הן החברות החדשות הכי טובות שלך | צילום: Shutterstock
שמלות קלילות ואווריריות הן החברות החדשות הכי טובות שלך | צילום: Shutterstock

איך עושים ספורט בחום הזה?

שמירה על הכושר תסייע לך בשמירה על עלייה מתונה והדרגתית במשקל ואף תעזור לך במהלך הלידה עצמה ואחריה. בימי הקיץ התעמלות בחום ובלחות עלולה להיות מסוכנת ולכן יש להעדיף מקום ממוזג או אם מדובר בשטח הפתוח התעמלות במקום מוצל, לאחר שהשמש שוקעת והחום בחוץ יורד. כמובן שחשוב להתייעץ עם רופא ולהתאים את סוג הפעילות למצב הבריאותי, להריון ולרמת הכושר שלך.

אמא נחה עכשיו

אפשרי לעצמך לנוח יותר מהרגיל והימנעי ממאמצים פיזיים כבדים. החום הכבד מעייף ומתיש עוד יותר כשאת סוחבת בן אדם קטן אצלך בבטן. אל תתביישי לבקש עזרה מהסובבים אותך ולתת לעצמך לשבת רגל על רגל ולהירגע על הספה, הרי גם ככה בקרוב מאוד ימי ההריון יחלפו. נצלו אותם עד כמה שאת יכולה.

ייעוץ מדעי: רונית דוייב, מנהלת מדעית אבוט, יצרנית סימילאק גולד