פום בולנז'ר אישי: גראטן תפוחי אדמה טבעוני

פום בולנז'ר אישי | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
פום בולנז'ר אישי | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

תשכחו מגרטאן תפוחי אדמה כבד עם תועפות שמנת וחמאה וקבלו את הגרסה הצרפתית, הקלילה והטבעונית: פום בולנז'ר אישי. מנה שאין אחד שיסרב לה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל- 4-5 מנות | קל/בינוני | טבעוני

35 תפוחי אדמה גדולים
8-10 כפות שמן זית
חופן גבעולי טימין
מלח ופלפל שחור גרוס

עוד מתכונים שיסדרו לכן ארוחה שכולה נחמה:
תפוחי אדמה פריכים, מכל הזנים
קובה פטטה – קובה תפוחי אדמה במילוי בשר
סלט תפוחי אדמה סגול

 

אופן הכנה

1. מחממים תנור ל־190 מעלות.

2. פורסים דק את תפוחי האדמה בעזרת סכין חד, עם הקליפה. שומרים על צורתם המקורית של תפוחי האדמה.

3. מניחים כל תפוח אדמה פרוס בכלי אמייל קטן (ניתן להשיג בחנויות כלי בית. אפשר גם להשתמש בתבנית אלומיניום אישית או כל כלי בעל דפנות שיכול להכיל את תפוח האדמה).

4. יוצקים מעל כל תפוד שתי כפות שמן זית וממלאים את התבנית עד חצי הגובה במים או בציר ירקות/עוף.

5. מניחים גבעולי טימין לצד תפוח האדמה ומתבלים במלח ובפלפל.

6. אוטמים את התבניות עם רדיד אלומיניום ואופים במשך שעה, עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין (בודקים בזהירות, התבניות מלאות אדים).

7. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות 15־20 דקות עד להזהבה יפה. מגישים מיד.

פום בולנז'ר אישי | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
פום בולנז'ר אישי | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

מגוון תפוחי האדמה המוצגים באדיבות ״עלה הביתה״.
עז תלם הוא בעל בלוג האוכל The Kitchen Coach ומחבר ספר הכרובית.