אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל פרמזן

אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל פרמזן | צילום: אנטולי מיכאלו
אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל פרמזן | צילום: אנטולי מיכאלו

אחד הדברים הכי טובים בקיץ זה בראנץ' של יום שמשי. קבלו מתכון שישדרג לכם את החביתה והמקשוקשת ולא ישאיר אף אורח אדיש

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מנה להרשים את האורחים: אספרגוס אצילי, טוויל פרמזן פריך וביצה עלומה שתעטוף את הכל ותהיה השמש שלה

החומרים ל־4 מנות

200 גר' פרמזן גרנה פדנו גד (ניתן להשיג גם בגרסה מגורדת)
2 צרורות אספרגוס
50 גר' חמאה

לביצה העלומה
½ ליטר מים
4 כפות חומץ
2 ביצים

להגשה
8 עגבניות מגי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
גרידת לימון מלימון אחד

אופן ההכנה

טוויל פרמזן
1. במעבד מזון טוחנים את הפרמזן עד לקבלת אבקה. דרך מסננת דקה מנפים את הפרמזן ומשטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. מכניסים לתנור ב־100 מעלות, ואופים עד שהגבינה נמסה ומתגבשת. מצננים.

אספרגוס
1. בסיר עם מים רתוחים חולטים את האספרגוס במשך 3 דקות, מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח. מסננים.
2. במחבת פסים מחממים חמאה וצורבים את האספרגוס החלוט.

ביצה עלומה
1. בסיר מביאים לרתיחה מים וחומץ. מנמיכים את האש לבעבוע בינוני, מסובבים במטרפה את המים ושוברים את הביצה למרכז המערבולת.
2. מבשלים במשך 3 דקות ומוציאים למי קרח (חוזרים על הפעולה עם הביצה השנייה).

הגשה
1. על צלחת הגשה שטוחה סוחטים את העגבניות, ומניחים עליהן את האספרגוס הצרוב.
2. מתבלים במלח ובפלפל, בוזקים מעט שמן זית ומפזרים מעל גרידת לימון.
3. מניחים את הביצה העלומה, שוברים את טוויל הפרמזן לשברים לא אחידים, מניחים על המנה ומגישים.

למתכונים נוספים של מחלבות גד

1. קונסומה עגבניות מגי ומוצרלה פרסקה
2. מלון על הגריל עם גבינת ברי שרופה
3. צזיקי על חציל טודלה שרוף
4. ירקות מוקפצים עם מנצ'גו
5. סלט עגבניות שרי וויטני קונפי וקרם גבינה בולגרית

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל | מתכון דן יושע, ברנז'ה