ירקות מוקפצים עם מנצ'גו

ירקות מוקפצים עם מנצ'גו | צילום: אנטולי מיכאלו
ירקות מוקפצים עם מנצ'גו | צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון קליל ומהיר למנה כיפית של ירקות ירוקים עשירה בטעמים, שמתאימה לכל סגנון. ערכים תזונתיים מעולם לא נראו מפתים יותר

88 שיתופים | 132 צפיות

 

ירוקים של קיץ ישראלי מקבלים זסט של חריפות מהמנצ'גו הספרדית. מנה שתעבוד מצוין כעיקרית צמחונית, כתוספת לדג ואפילו כמילוי למאפה

החומרים ל־4 מנות

100 גר' חמאה
10 יח' פרחי ברוקולי
10 יח' שעועית ירוקה
5 יח' בצל ירוק (רק החלק הלבן)
½ חבילת תרד טרי
מיץ מלימון אחד
½ כפית מלח
1 כפית סוכר
½ כוס יין לבן
200 גר' מנצ'גו גד מגוררת גס + 50 גר' להגשה (אופציה)

אופן ההכנה

1. במחבת מחממים חצי מכמות החמאה. מוסיפים ברוקולי, שעועית, בצל ותרד ומערבבים.
2. מוסיפים לימון, מלח, סוכר ויין ומצמצמים לחצי מכמות הנוזלים.
3. מוסיפים את החמאה שנותרה ו־200 גר' מנצ'גו ומבשלים עד להמסת החמאה ולהטמעתה ברוטב.
4. מסירים מהאש.

הגשה
1. ניתן לגרד בעת ההגשה על המנה מנצ'גו קרירה, ולאכול מיד.

למתכונים נוספים של מחלבות גד

1. קונסומה עגבניות מגי ומוצרלה פרסקה
2. מלון על הגריל עם גבינת ברי שרופה
3. אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל פרמזן
4. צזיקי על חציל טודלה שרוף
5. סלט עגבניות שרי וויטני קונפי וקרם גבינה בולגרית

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל | מתכון דן יושע, ברנז'ה