צזיקי על חציל טודלה שרוף

בריזה יוונית לשבירת החום הישראלי. כך תצננו את החציל שלכם
חורכים את החציל על אש גלויה ומפנקים אותו ביוגורט צזיקי קליל שהוסמך עם מלפפונים טחונים. צנוברים קלויים לקישוט יתנו קונטרה למרקם החלק והקרמי של החציל והצזיקי
החומרים ל־4 מנות
1 יח' חציל טודלה שלם שרוף באש גלויה (על הגז) על קליפתו
לצזיקי
1 בקבוק צזיקי גד
4 מלפפונים קלופים וטחונים במעבד מזון
2 שיני שום קצוצות
1 כפית סומק
מלח לפי הטעם
להגשה
חופן צנוברים קלויים
אופן ההכנה
צזיקי
1. שמים בקערה את כל המרכיבים וטורפים במטרפה עד לקבלת מרקם אחיד. מתבלים במלח.
הגשה
1. מניחים את החציל בשלמותו במרכז צלחת הגשה וחורצים בו חריץ כדי לפנות מקום לצזיקי.
2. יוצקים את הצזיקי על החציל ובוזקים מעל מעט שמן זית. אוכלים עם כף.
למתכונים נוספים של מחלבות גד
1. קונסומה עגבניות מגי ומוצרלה פרסקה
2. מלון על הגריל עם גבינת ברי שרופה
3. אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל פרמזן
4. ירקות מוקפצים עם מנצ'גו
5. סלט עגבניות שרי וויטני קונפי וקרם גבינה בולגרית
צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל | מתכון דן יושע, ברנז'ה