בורקס סרטנים של מסעדת הבסטה

בורקס סרטנים | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
בורקס סרטנים | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

מתכון ייחודי שיעזור לכן להרשים את האורחים בראש השנה עם מנת סרטנים מעלפת שאומנם דורשת קצת עבודה, אבל לגמרי שווה את ההשקעה. אחת המנות האיקוניות של הבסטה שהרוויחה את מעמדה ביושר

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל- 4 מנות | בינוני | לא כשר

לשלב הראשון בהכנת המילוי

חצי בצל סגול חתוך לקוביות
תפוח אדמה מקולף, מבושל וחתוך לקוביות בגודל 1×1 ס״מ
2 עלי מרווה קצוצים
רבע כוס יין לבן
שן שום קצוצה
20 מ״ל פסטיס
עלעלים מגבעול טימין אחד
20 גרם חמאה

לשלב השני בהכנת המילוי

בשר של חמישה סרטני שיט כחול (חוצים את הסרטנים ובעזרת חטטן מוציאים את הבשר מגוף הסרטן ומהצבתות)
חצי צרור כוסברה קצוצה
20 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
חצי קילו בצק עלים באיכות טובה

עוד מתכונים שיעשו לכם חג קליל, לא מסובך וטעים למדי:
סלט קולורבי
טרטור במיה
קציצות לוקוס ברוטב עגבניות חריף על חלה קלויה
טראפלס ברנדי וקפה

 

אופן ההכנה

1. מטגנים את קוביות הבצל וקוביות תפוחי האדמה בחמאה. כשהבצל מזהיב מעט, מוסיפים את הטימין והמרווה.

2. מוזגים למחבת את היין הלבן והפסטיס ומצמצמים על להבה בינונית במשך שתיים־שלוש דקות עד שהנוזל מסמיך.

3. מוסיפים את החמאה, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מצננים.

4. מוסיפים את בשר הסרטנים, את קוביות החמאה הקטנות ואת הכוסברה.

5. מכניסים את המילוי למקרר.

6. מניחים עלה בצק על משטח מקומח. מרדדים אותו מעט בעזרת מערוך וחותכים לריבועים בגודל 5×5 ס״מ.

7. חותכים רצועות בצק בעובי 1 ס״מ ויוצרים לכל ריבוע מסגרת.

8. ממלאים את המסגרת במילוי בשר הסרטנים.

9. מניחים את הבורקסים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות. אופים במשך כ־15 דקות.

10. מוציאים ומגישים מיד, אפשר עם רוטב ציר סרטנים.

בורקס סרטנים | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
בורקס סרטנים | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל