ארוחת ראש השנה: סלט קולורבי של מסעדת הבסטה
אל תתנו לקלות ההכנה ולפשטות חומרי הגלם להטעות אתכן: השילוב של הקולורבי, הלא מוערך מספיק, עם הגבינה והשקדים, יוצר פה סלט רענן, קרנצ'י ומפתיע שתאמצו גם לארוחות בימי חול
אילון עמיר, שף מסעדת הבסטה, חושף כמה מהמתכונים המיתולוגיים של המסעדה ומגיש ארוחת חג קצת אחרת: לא פורמלית, אלגנטית, קלילה וסופר טעימה
הנה שאר המתכונים שיחסכו לכם סיוט מרובה מתכונים:
טרטור במיה
בורקס סרטנים
קציצות לוקוס ברוטב עגבניות חריף על חלה קלויה
טראפלס ברנדי וקפה
החומרים ל- 4 מנות | קל | צמחוני | חלבי
4 ראשי קולורבי קלופים
2 צרורות של עלי ארוגולה
חופן שקדים קלויים וקצוצים
50 גרם גבינת בושה (או גבינת סנט מור)
מיץ לימון לפי הטעם
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מכניסים את הקולורבי הקלוף לתבנית, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח.
2. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך חצי שעה.
3. מוציאים את הקולורבי מהתנור וחותכים אותו לקוביות של 1×1 ס"מ.
4. מניחים את הקולורבי בקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
5. מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.