עשירה ואלגנטית: דלעת ערמונים במילוי תרד וחמאת לימון

דלעת ערמונים ממולאת בתרד מאודה בחמאת לימון של אורלי פלאי ברונשטיין | צילום: דן לב, סטיילינג: אוריה גבע
דלעת ערמונים ממולאת בתרד מאודה בחמאת לימון של אורלי פלאי ברונשטיין | צילום: דן לב, סטיילינג: אוריה גבע

מתכון חורפי, צמחוני ומנחם לדלעת ערמונים יפהפייה ממולאת בתרד ומאודה בחמאת לימון עם טעמים אגוזיים ומתקתקים

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | שעה ו-10 דקות | קל מאוד | כשר | צמחוני

בהמשך פוגשים בטעם האגוזי המתוק והמיוחד במינו, שהולך מצוין עם תרד.

גיוונים:
• משתמשים בדלוריות במקום בדלעות ערמונים.
• אפשר לוותר על המילוי ולהקפיץ את תוכן הדלעת המרוככת עם התרד, הכרישה והתיבול הלימוני.

החומרים

4 דלעות ערמונים
1 כרשה פרוסה דק (רק החלק הלבן)
30 גרם חמאה
1 כף שמן זית
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כוסות עלי תרד (בייבי או קצוצים גס)

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. אופים את הדלעות בשלמותן כשעה ורק אז חוצים בקלות או חוצים ואופים 30 דקות לריכוך.

3. מקפיצים כרישה במחבת עם חמאה ושמן זית כ-2 דקות על להבה בינונית-גבוהה. מתבלים בקליפת לימון, מלח ופלפל ומאדים עוד 3-2 דקות לריכוך.

4. כשהחמאה נספגת ומתחיל לעלות ניחוח, מוסיפים תרד, מכסים ומכבים את הלהבה. מניחים ל-5 דקות.

5. מרוקנים את חצאי הדלעות מגרעינים, ממלאים בתרד המאודה ומגישים מייד.

למתכונים בריאים נופספים היכנסי לאתר "השולחן"