לנשנש בלי הפסקה: עוגיות תמרים וטחינה קלות להכנה

עוגיות קלאסיות שתמיד באות בטוב, עם מלית מצוינת של תמרים וטחינה - שהשילוב הנהדר ביניהם יוצר טעם של חלבה. מתכון סופר טעים וסופר קל להכנה
25 עוגיות | שעה | קל | כשר | אפייה
לתבנית ריבועית בגודל 30 ס"מ
החומרים
לבצק
200 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קורט מלח
1 ביצה בגודל L
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
420 גרם (3 כוסות) קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
למלית
1 צנצנת (450 גרם) ממרח תמרים
4 כפות טחינה גולמית איכותית
לקימוח
קמח
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1. שמים חמאה, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית 2 דקות לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים ווניל ומערבלים עד שהביצים נטמעות בתערובת.
2. מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה ומוסיפים לקערת המיקסר ב-3 סבבים — בכל פעם ממתינים שהקמח ייטמע בתערובת לפני שמוסיפים עוד.
3. מערבלים עד שמתקבל בצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
שלב האפייה:
4. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
5. חוצים את הבצק ומחזירים מחצית אחת למקרר. מרדדים את המחצית השנייה על משטח מקומח קלות למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית (לא נורא אם הבצק לא מכסה את כל התבנית).
6. אופים 10 דקות להזהבה קלה ומצננים. משאירים את התנור דולק.
הכנת המלית וסיום האפייה:
7. מערבבים מלית תמרים עם טחינה ומורחים על הבצק האפוי בשכבה אחידה. מגררים את מחצית הבצק השנייה על פומפייה — ישירות על גבי על המלית.
8. מחזירים לתנור ואופים 30 דקות עד שפירורי הבצק מזהיבים.
9. מצננים לחלוטין לפני שחותכים לריבועים בגודל 5 ס"מ. שומרים עד שבוע בכלי אטום.