לפי המתכון של סבתא: עוגת תפוחים וקוקוס שטורפים ברגע

עוגת תפוחים וקוקוס של קונדיטור מורן גיל | צילום: שני בריל, סגנון: מרב סריג
עוגת תפוחים וקוקוס של קונדיטור מורן גיל | צילום: שני בריל, סגנון: מרב סריג

הכי פשוטה והכי טעימה: עוגה בחושה של תפוחים, קוקוס, שקדים, וניל וקינמון על פי המתכון האותנטי של סבתא. לקרוא ולטרוף

88 שיתופים | 132 צפיות

תבנית בקוטר 24 ס"מ | שעה וחצי + שעה צינון | קל | כשר | אפייה

מכירים את העוגות האלה של סבתא, שהן הכי הכי פשוטות – אבל גם אלה שנגמרות הכי מהר? אז כזאת היא העוגה של סבתא של נועה, הקונדיטורית שלי. זאת אחת מהעוגות הכי פשוטות להכנה, עם מרכיבים שיש לכולם איכשהו בבית. הארומה שיוצאת מהתפוחים, מהשקדים ומהקינמון, בשילוב הקוקוס והווניל, מנחמת עוד לפני שלקחנו מהעוגה ביס – ושולחת אותנו ישר למכונת הקפה.

החומרים

3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 2 כפות סוכר לבן (30 גרם)
1 כפית קינמון
לתערובת העוגה
1 כוס שמן קנולה
4 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר דמררה (300 גרם)
1 כפית מחית וניל
1 כוס קמח לבן (140 גרם)
1 כוס שבבי קוקוס פחות 1 כף (80 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
לקישוט
1/2 תפוח פרוס דק
חופן שקדים פרוסים
אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.

2. מערבבים את התפוחים בקערה עם סוכר לבן וקינמון ונותנים לקערה לעמוד בצד כרבע שעה (כדי שהתפוחים יוציאו את כל הנוזלים שלהם).

3. בינתיים מכינים את תערובת העוגה: מקציפים ביצים עם סוכר חום ווניל במיקסר עם וו בלון במהירות בינונית־גבוהה, עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בזרם דק שמן קנולה עד איחודו בתערובת. מוסיפים קמח, שבבי קוקוס ואבקת אפייה ומערבבים עד הטמעתם בתערובת.

4. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומקפלים לתוך תערובת העוגה את התפוחים החתוכים, כשהם מסוננים מכל הנוזלים שבקערה (חשוב להעביר אותם ללא הנוזלים). מעבירים את התערובת לתבנית.

5. מסדרים פרוסות תפוח ושקדים בחלק העליון של העוגה ואופים בתנור החם 50-60 דקות, או עד שמרכז העוגה יציב ויבש.

למתכונים נוספים של מאפים מתוקים היכנסי לאתר "השולחן"