עוגת לחמנייה: מתכון מושלם לסקונס גזר ותבלינים

גם מלוח וגם מתוק: מתכון מנצח של שיר וקורל גורן למאפה הבריטי, שהוא קצת עוגה וקצת לחמנייה עם טעם עשיר ועמוק, תודות לתבלינים
8 לחמניות | 25 דקות | קל | כשר | אפייה
אפשר לקחת את הסקונס לכיוון מלוח בהגשה עם שמנת חמוצה, או לכיוון מתוק בהגשה עם ריבות או אייסינג.
החומרים
260 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח
40 גרם (2 כפות גדושות) סוכר חום כהה
15 גרם (½1 כפות) אבקת אפייה
4 גרם (1 כפית מחוקה) קינמון
1/4 כפית קליפת לימון מגוררת
קורט אגוז מוסקט
6 גרם (1 כפית) מלח
100 גרם חמאה רכה
80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה
1 ביצה בינונית
100 גרם גזר (2 גזרים בינוניים) מגורר בפומפייה דקה
חופן אגוזים קצוצים (לא חובה)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, אבקת אפייה, קינמון, קליפת לימון מגוררת, אגוז מוסקט ומלח. מוסיפים חמאה בהדרגה וממשיכים לערבל דקה־שתיים לתערובת פירורית.
3. מערבבים בקערה נפרדת שמנת מתוקה, ביצים וגזר.
4. מוסיפים את תערובת הרטובים בהדרגה לתערובת היבשים, מוסיפים אגוזים ומערבבים רק לאיחוד.
5. מאחדים את הבצק לכדור על משטח עבודה מקומח קלות, מועכים לדיסקית בעובי כ־2 ס"מ וחותכים כמו פיצה לשמונה חלקים.
6. מסדרים את הפרוסות במרווחים בתבנית ואופים כרבע שעה להזהבה.
כך תכינו זיגוג סוכר לסקונס
מערבבים 100 גרם (שקית) אבקת סוכר עם כף חלב או מים וטורפים בעדינות למרקם חלק. טובלים את החלק העליון של כל סקון בציפוי או מזלפים פסי ציפוי בעזרת כף ומניחים מחוץ למקרר עד שהציפוי מתקשה.