יאמי! מתכון לסלט הביצים של שקד מ"חתונמי" שהדליק את הרשת

עושה קסמים במטבח. שקד ביטון | צילום: בני ומתן
עושה קסמים במטבח. שקד ביטון | צילום: בני ומתן

המתכון הכי פשוט שתראו לסלט ביצים, אבל עם טוויסט קטן שעושה את כל ההבדל. שקד ביטון מציג: מנה קלה להכנה וטעימה בטירוף שמרגישה כמו בית

88 שיתופים | 132 צפיות

שקד ביטון הורס ת’בריאות, זה כבר ידוע. אבל לא רק בגלל הלוק, הסטייל או הפיד המתוקתק. מאחורי המצלמה מסתתר גם טאלנט קולינרי עם כישורי שף שיכולים לתת פייט לפיינליסטים של "מאסטר שף".

>> טעם יקר: 25 מסעדות שף יוקרתיות בתל אביב – ששוות כל שקל

הפעם הוא משתף מתכון לסלט ביצים פשוט אבל ממכר, כזה שמתחשק לאכול בשישי בבוקר, כשברקע שיר אולד-סקול, הבית מתנקה מכל השבוע, וריח הכביסה ממלא את האוויר. אבל מה שהופך את הסלט הזה לאייטם הוא לא הביצה, אלא הגרידה. שקד לא חותך את הביצים כמו כולנו, הוא אשכרה מגרד אותן עם מגרדת של גבינה. וזה כל הסיפור – כמה פשוט, ככה גאוני. תוסיפו לזה בצל מטוגן, נגיעת מיונז, חצי פיתה חרוכה על הגז – ויש לכן מעדן שאייל שני היה שמח להכניס לתפריט של ה"מזנון".

סלט ביצים של שקד ביטון | צילום: אינסטגרם shakedbitton1@
סלט ביצים של שקד ביטון | צילום: אינסטגרם shakedbitton1@

מצרכים:

  1. ארבע ביצים קשות
  2. בצל אחד קצוץ ומטוגן עד קריספי
  3. טיפונת מיונז (לא חובה, אבל מוסיף קרמיות)
  4. מלח ופלפל לפי הטעם
  5. גבעול בצל ירוק קצוץ
  6. חצי פיתה, שרופה קלות על הלהבה (חובה!)

הוראות הכנה:

  1. לגרר את הביצים הקשות על פומפייה גסה, זה הסוד.
  2. להוסיף את הבצל המטוגן, הבצל הירוק, קמצוץ מלח ופלפל.
  3. לערבב בעדינות עם טיפונת מיונז.
  4. להגיש בתוך חצי פיתה צרובה – או פשוט לאכול בכפית מהצלחת.

טיפ טיפונות:

הסלט הזה רק משתבח אחרי שעה במקרר, אז אפשר להכין מראש, אם יש לכן את כוחות הנפש לא לחסל אותו מיד.