תגידו צ'יז: מתכון לחטיפי גבינה ממכרים תוצרת בית

חטיפים מלוחים, קטנים, פריכים וממכרים שאי אפשר להפסיק לנשנש, לא רק בזכות גבינת הצ'דר עזת הטעם - אלא בעיקר הודות לתיבול המיוחד. הצעת הגשה: עם דרינק ביד מול הטלוויזיה
100 חטיפים | חצי שעה | קל | כשר | אפייה
במתכון המקורי עושים שימוש בגבינת צ'דר מתובלת בתערובת המכונה Everything Bagel. כאן הוספנו את התיבול לגבינה בנפרד וחיזקנו אותו בעזרת מעט זרעי חרדל, שמוסיפים חריפות נעימה.
החומרים
230 גרם גבינת צ’דר מגוררת או חתוכה לקוביות קטנות
140 גרם (1 כוס) קמח
70 גרם חמאה
קורט מלח גס (ועוד מלח לזרייה)
קורט פלפל שחור טחון
קורט אבקת שום
קורט אבקת בצל
1 כף פרג
1 כף שומשום
1/2 כף זרעי חרדל (לא חובה)
30־60 מ"ל (2־4 כפות) מים קרים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
2. שמים את כל החומרים למעט מים בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתגבש לפירורים גדולים. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים 2 כפות מים נוספות.
3. מאחדים את התערובת ידנית ומרדדים על משטח מקומח או בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 8 מ"מ. חותכים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה לריבועים בגודל 2 ס"מ. מסדרים את הריבועים בתבניות במרווחים של כ־1 ס"מ וזורים מעט מלח למעלה.
4. אופים כ־15 דקות עד שהריבועים מזהיבים ותופחים מעט.
5. מצננים על רשת לטמפ' החדר ומעבירים לקופסה אטומה היטב. הריבועים נשמרים כשבוע מחוץ למקרר.