אהבה מביס ראשון: מתכון לביסקוטי מלוח עם זיתים

ביסקוטי זיתים של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים) | צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
ביסקוטי זיתים של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים) | צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

בפעם הראשונה שבה טעמנו ביסקוטי מלוח, התאהבנו עד מעל הראש, כי ביסקוטי מתוק יש בכל מקום, אבל ביסקוטי מלוח כזה, עם חריפות קלה וגבינה שמעמיקה את הטעמים, אין הרבה

35־40 דקות | שעה + 4 שעות קירור | קל | כשר | אפייה

בפעם הראשונה שבה טעמנו ביסקוטי מלוח, התאהבנו עד מעל הראש, כי ביסקוטי מתוק יש בכל מקום, אבל ביסקוטי מלוח כזה, עם חריפות קלה וגבינה שמעמיקה את הטעמים, אין הרבה. במקום לטבול בקפה או בתה כמו ביסקוטי מתוק – טובלים בגבינה לבנה או לאבנה.

החומרים

400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
קורט פלפל אדום יבש
קורט מלח
2 כפות עלי רוזמרין קצוצים
280 גרם (1 כוס) זיתי קלמטה מגולענים טחונים גס
80 גרם גבינת תום מגוררת דק
2 ביצים בינוניות
45 מ"ל (3 כפות) שמן זית
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, פלפל אדום, מלח ורוזמרין. מוסיפים זיתים, גבינה, ביצים, שמן זית ושמנת מתוקה ומערבבים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעתיים במקרר.

2. מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3. מעצבים מהבצק כיכר רחבה ומשטחים מעט.

4. מניחים את כיכר הבצק בתבנית ואופים כחצי שעה להזהבה. מצננים כשעתיים בטמפרטורת החדר וחותכים בעזרת סכין משוננת לפרוסות בעובי כחצי ס"מ (אם הביסקוטי מתפורר, משהים לחצי שעה נוספת).

5. מניחים את הפרוסות בצפיפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־20 דקות, עד שעוגיות הביסקוטי מתייבשות ומזהיבות (העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבוע).

גיוון:
אפשר להחליף את גבינת התום בפקורינו או גבינה קשה אחרת בעלת טעם דומיננטי.

למתכוני ביסקוטי נוספים היכנסי לאתר "השולחן"