"החמיאו לך? תהני מזה": טיפים לטיפוח מנהיגות שכל אישה צריכה לקרוא

גליה תורן חן | צילום: מריה סולביוב לסטודיו ירין שחף
גליה תורן חן | צילום: מריה סולביוב לסטודיו ירין שחף

אושיית הביוטי גליה תורן חן חיברה את הספר "יוצאת מן הכלל" בשביל לעזור לנשים לגלות את כישורי ההנהגה החבויים שבהן. קיבלנו ממנה 7 טיפים שכדאי לגזור ולשמור

88 שיתופים | 132 צפיות

"מנהיגות אינה תכונה השמורה רק לראשי מדינות וארגונים. פיתוח יכולת מנהיגות רלוונטית לכולנו בכל זירה בה אנו פועלות", אומרת גליה תורן חן, יועצת אסטרטגית לתחום הביוטי, מומחית בקמעונאות נשית ובמיתוג אישי ומקצועי, מרצה וכותבת, שבוודאי מוכרת לרובכן בעיקר מתוכנית הטלוויזיה "מילון היופי" ברשת 13. בימים אלה היא מוציאה בהוצאה משותפת עם קהילת הנשים של אתר GUILTY את "יוצאת מן הכלל", ספר המעודד מנהיגות נשית, ומאגד בתוכו את הניסיון האישי והמקצועי שלה לצד טיפים מעשיים לשינוי חשיבה והרגלים בנושאים שונים: חיזוק בטחון עצמי, עמידה מול קהל ומצלמה, יחסים עם כסף, פיתוח יצירתיות ועוד. ביקשנו ממנה לחלוק איתנו שבעה טיפים נבחרים:

1. תנהיגי כמו אישה

"רובן המוחלט של תורות הניהול והמנהיגות, נכתבו על ידי גברים ומהללות תכונות גבריות. אל תרגישי לא בנוח אם לא מתחברת אליהן. זה לגמרי טבעי. כדי להיות מנהיגה משפיעה, חשוב שלא תוותרי על האיכויות הנשיות שבסגנון הניהול שלך: הכלה, שיתופיות, יצירת שיח פורה ועבודת צוות המצמיחה אנשים-מחקרים מוכיחים שנשים ניחנו בתכונות אלו באופן אינטואיטיבי. לכי עם האינטואיציה שלך".

2. בחרי את המילים הנכונות

"האדם שאת מדברת איתו בתדירות הגבוהה ביותר הוא את. כדאי שתגידי לעצמך את המילים הנכונות. חשוב שתבחרי במילים מקדמות ולא במילים חוסמות. למשל: 'כאשר אסגור את העסקה, נצא לחגוג', במקום: 'אם אסגור את העסקה נצא לחגוג'".

3. אל תתנצלי ואל תרגישי "לא נעים"

"נשים רבות נוטות לפתוח שיחה בהתנצלות: 'אם לא אכפת לכם שאני אתערב…'. ותרי על נימת ההתנצלות והביעי את דעתך חזק וברור. לדעתך יש ערך אמיתי בעולם. לתחושת ה'לא נעים לי', אין מקום בעולם העסקי והחברתי. מחקרי פסיכולוגיה חברתית מראים כי נשים נוטות להעריך את עצמן פחות ביחס לגברים ולכן קשה להן לנהל משא ומתן על כסף, מעמד וכוח. זה הזמן לזרוק את ידידנו 'לא נעים' לפח ולהתחיל לדרוש ולקבל את מה שמגיע לך בכל זירה".

4. אפקט האישה הנוספת

"רק 10% ממנהיגי העולם הן מנהיגות ורק 5% מהמנכ"לים המובילים ארגונים הן מנכ"ליות. ככל שאנחנו מתקדמות במעלה סולם הדרגות, כך אנחנו פוגשות פחות ופחות נשים. במרבית ישיבות ההנהלה הבכירה שנכחתי בהן הייתי אישה יחידה או שחקנית חיזוק לאישה נוספת, דווקא החיזוק הזה הוא מה שאנחנו צריכות. כאשר יושבת לצידנו אחות לדרך, אנחנו מעזות להתבטא יותר. לכן, אם את נמצאת לבד, פשוט דמייני את האישה הנוספת בחדר ועשי ככול שביכולתך לקדם נשים לתפקידים משפיעים".

5. אין דבר כזה הכנה מוקדמת מוגזמת

"הגיעי מוכנה לכל שאלה ולכל תפנית בעלילה. לפני פרזנטציה חשובה, ריאיון עבודה או כל מפגש משמעותי לקריירה שלך התכונני היטב והכיני תרחישים אפשריים. לצערנו, מיתוסים ודעות קדומות כלפי נשים שכיחים מאוד בזירה העסקית ובמיוחד במקצועות טכנולוגיים ומדעיים הנחשבים עדיין 'גבריים'. לכן, את עשויה להיתקל בשאלות 'מכשילות' ובניסיונות הקטנה שאת חייבת להיות מוכנה אליהם ולהדוף אותם כמו גדולה".

6. הכירי בערך עצמך בלי לעוף על עצמך

"חינוך נשי קלאסי מעודד ילדות להיות 'נחמדות', 'נעימות' ו'צנועות', ולכן קשה לנו יותר להכיר בערך עצמנו. בזירה הציבורית הערכים הללו מכשילים אותנו. חשוב שתלמדי לקחת את מקומך הראוי בחזית ולחבק מחמאות כשהן מגיעות. נשים רבות נוטות להדוף מחמאות מתוך מבוכה. אמרו לך שאת טובה/ יפה/ מוכשרת? תהני מזה! עני בפשטות: 'תודה! זה מאוד מחמיא לי', במקום להתפתל סביב תירוצים מפחיתי הישג: 'אם היה לי יותר זמן הייתי מכינה מצגת יותר טובה'/ 'אבל השיער שלי נראה ממש רע'/ 'יכולתי להיות יותר מדויקת'. תלמדי לחבק מחמאות, כי הן עוד שלב בדרך לתחושת ערך ובטחון עצמי".

7. הביטי קדימה

"מה שחשוב הוא הדבר הבא והאם את מוכנה לקראתו. נכשלת? נפלת? פוטרת? הביטי קדימה אל הדבר הבא והתמקדי בפיתוח היכולות שחסרות לך כדי להצליח בפעם הבאה. זה כל מה שחשוב. אין טעם להתייסר על מה שהתקלקל בדרך, יש המון טעם בהשקעה בלמידה".

הספר "יוצאת מן הכלל" זמין אונליין באתר גילטי ובאתר סטימצקי. 20% מהכנסות הספר ייתרמו לארגונים המעודדים עצמאות כלכלית ופיתוח קריירה לנשים.

>>> אולי גם את סובלת מתסמונת המתחזה?