גיוזה פרגית הר גאו
גיוזה מטוגנת במילוי עוף, בוטנים ושפע טעמים אסיאתיים, שתשנה את כל מה שחשבת על גיוזות. מתכון אחד מתוך ארוחה קיצית וקלילה של ק-פה האנוי
בנקודה שבה המזרח הרחוק פוגש את צרפת, פותחת השפית הצעירה נופר זוהר את ק־פה האנוי, מסעדה וייטנאמית. את הטעמים הסוערים של וייטנאם והשיק הצרפתי היא מגישה לנו בחמישה מתכונים של ארוחה קיצית וקלילה
כך תרכיבו את שאר הארוחה:
סלט פרחי בננה
קציצות אורז בקארי עם סלט עלים פריכים בסירות אייסברג
סלט קר של אטריות אורז ופרוסות סינטה צרובה
פנקוטה למון גראס
החומרים ל-4 מנות | בינוני | בשרי
למלית
1 כוס בשר פרגית
5 כפות ג׳ינג׳ר כתוש
7 שיני שום כתוש
1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים
6 כפות בוטנים קלויים וכתושים
1 כף סוכר לבן
1/4 כוס נענע קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
6 כפות סויה בהירה
1 כוס בצל לבן מטוגן
1 חבילת דפי גיוזה מוכנים (בחנויות המתמחות במוצרי המזרח הרחוק)
שמן לטיגון
להגשה
רוטב סויה
פרוסות צ׳ילי
אופן ההכנה
1. צולים את בשר הפרגית במחבת עם מעט שמן קנולה עד לקבלת גוון זהוב. מצננים וקוצצים.
2. מערבבים את בשר הפרגית עם שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. מצננים במקרר כשעה.
3. לוקחים ביד דף גיוזה מוכן ומניחים במרכזו כפית גדושה של מלית קרה.
4. טובלים את אצבעות היד השנייה במעט מים ומרטיבים את שולי הדף.
5. מדביקים את השוליים הרטובים ומקפלים לכיסון.
6. בסיר לטיגון עמוק מחממים שמן קנולה. כשהשמן חם מאוד, מטגנים את הכיסונים טיגון קצר עד שהם זהובים מכל הצדדים.
7. מגישים את הכיסונים עם רוטב סויה ופרוסות צ׳ילי.