בונז'ור מון אמור: המתכון הכי קל בעולם להכנת בגט צרפתי

בגט צרפתי ביתי ללא לישה של קרן אגם | צילום: קרן אגם
בגט צרפתי ביתי ללא לישה של קרן אגם | צילום: קרן אגם

תדמיינו לכן בגט חם, רך וטרי עם מעטה פריך ואלוהי. עכשיו נגלה לכן שהקלות שבה כל אחת יכולה להכין בגט לבד בבית היא היסטרית. הנה המתכון שבזכותו החיים שלכן עומדים להשתנות

88 שיתופים | 132 צפיות

3 בגטים | 40 דקות + התפחה | קל | כשר | אפייה

שימו לב: הבצק דורש 15 שעות התפחה.

החומרים

לבצק
½3 כוסות (500 גרם) קמח לחם או קמח חלות או קמח לבן מנופה
1 כפית (5 גרם) שמרים יבשים
2 כפיות גדושות מלח דק
1 כפית דבש או סילאן
½1 כוסות (360 מ"ל) מים
לאפייה
4-3 קוביות קרח

אופן ההכנה

לילה קודם מכינים את הבצק
1. שמים את כל חומרי הבצק בקערה ומערבבים מעט בעזרת כף עץ, רק עד איחוד של החומרים. חשוב: אל תתפתו לעשות שום דבר מעבר לערבוב קל של 10 ־ 20 שניות. אם מרקם הבצק עדיין פירורי, מוסיפים מעט מים.

2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים 15-12 שעות בטמפרטורת החדר בחודשי החורף (דצמבר־אפריל) או במקרר בקיץ.

למחרת ממשיכים בהכנה
3. מחממים תנור ל־225 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. אם יש אבן שמוט או משטח צלייה, מומלץ למקם אותם במרכז התנור.

4. מקמחים משטח עבודה בהמון קמח ומעבירים את הבצק מהקערה ישירות למשטח. הופכים את הבצק כך שהחלק התחתון שכבר קומח מהמפגש עם המשטח יהיה עכשיו למעלה, כדי שכל הבצק יהיה מקומח היטב. אם נותרו צדדים לא מקומחים, מגלגלים את הבצק בתוך הקמח.

5. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים בגודלם. בעזרת הידיים מותחים חלק בצק על המשטח המקומח ויוצרים עלה ארוך וקצת רחב, כשהצד הרחב פונה אליכם. מהדקים את העלה בעזרת הידיים למשטח העבודה, כדי לשטח אותו עוד קצת. מקפלים את השליש התחתון של הבצק לאמצע, ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר לגליל. הופכים את הבצק, התפר עכשיו כלפי מטה, ומתחילים לעצב עם הידיים כדי ליצור גליל שקצותיו צרים מעט מהמרכז שלו.

6. מניחים את הגליל על תבנית ובעזרת סכין חדה חותכים 4-3 פסים אלכסוניים לאורכו. כש־3 גלילי הבצק מוכנים, זורקים לתחתית התנור את קוביות הקרח. אם אתם מעדיפים, אפשר גם להניח אותן בתוך קערה חסינת חום. הקרח חשוב, כי האדים שעולים ממנו כשהוא נמס יוצרים קראסט מדהים לבגטים.

7. אופים 20 ־ 25 דקות, עד שהבגטים שחומים. מומלץ לאכול מיד, הבגטים טעימים במיוחד כשהם יוצאים מהתנור.

לגרסת קמח מלא: ממירים את הקמח בקמח מלא, מוסיפים 1/2 כוס נוזלים, ואחרי עיצוב הבצק לבגטים מתפיחים התפחה שנייה של 30 דקות לפחות.
לגרסה ללא גלוטן (באדיבות מיכל דבש המהממת): ממירים את הקמח בקמח מולינו (ירוק), מוסיפים עוד 50 ־ 80 מ"ל מים ואופים 35 דקות.

למתכוני לחמים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"