אורז הרפתקאות: מתכון משודרג עם ירקות של לייזה פאנלים

אורז מלא עם סיר ירקות חגיגה של לייזה פאנלים | צילום: גיא בהר וחגית ביליה
אורז מלא עם סיר ירקות חגיגה של לייזה פאנלים | צילום: גיא בהר וחגית ביליה

המתכון של לייזה פאנלים הוא שילוב נפלא בין הדגן הקלאסי בגרסתו המלאה לחגיגה של ירקות. סיר משמח בצבעוניות שלו וגדוש בבריאות

88 שיתופים | 132 צפיות

כמעט אצל כולנו אורז הוא מוצר בסיסי שתמיד נמצא בבית. אנחנו אוהבות אותו, הילדים מסתדרים איתו, אבל יש רגעים שאנחנו פשוט צמאות (או יותר נכון רעבות) למשהו חדש. המתכון של לייזה פאנלים לאורז מלא עם סיר ירקות שהתפרסם באתר "השולחן" יכול להיות בדיוק השדרוג שחיפשת:

>> בן זילכה גילה שהאוכל מרפא גם את הלב וגם את המוח

אורז עגול מלא הוא בעצם אורז עגול לריזוטו לפני שהפשיטו אותו, והוא הכי פופולרי והכי אהוב עלינו. יש בו יופי של חלבונים, סיבים, בוסט רציני מאוד של סידן לגוף והוא גם אהוב מאוד על ילדים.

החומרים

לסיר הירקות

1 חציל קטן, חתוך לקוביות ומומלח

1 בטטה או נתח דלעת בגודל כף היד, חתוכה לקוביות

1/2 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים

2 קישואים חצויים לאורך וחתוכים גס

2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

2 עגבניות חתוכים לקוביות

חופן שעועית ירוקה או תרד, או עלי מנגולד

1/4 כוס שמן

לרוטב

3-2 כפות רסק עגבניות

4-3 שיני שום כתושות

1 כף שטוחה סוכר חום

1/2 1 כפיות מלח

1 כפית כמון

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/4 כוס שמן זית

לאורז

2 כוסות אורז עגול מלא שטוף היטב ומושרה במים לפחות שעתיים

1 כפית גדושה מלח

1 כפית שמן שומשום

3 כפות שמן זרעי ענבים או בוטנים

אורז מלא עם סיר ירקות חגיגה של לייזה פאנלים | צילום: גיא בהר וחגית ביליה
אורז מלא עם סיר ירקות חגיגה של לייזה פאנלים | צילום: גיא בהר וחגית ביליה

אופן ההכנה

נערבב את כל יפי הירקות יחד, איזו חגיגה של צבע: כתום, סגול, לבן, אדום, ירוק.

נלהיט סיר שטוח והכי רחב שיש לנו, שיכול להיכנס לתנור, נוסיף לו את השמן ואז את כל הירקות יחדיו, וניתן להם חריכה קלה כ־10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

נשים במעבד את כל חומרי הרוטב ונבליץ יחד. נוסיף עוד 3 כוסות מים וניצוק על הירקות, כך שהרוטב יכסה את כולם.

נביא לרתיחה, נטעם מהנוזלים, ואם חסר מלח זה הזמן להוסיף. ננמיך את הלהבה, נכסה את הסיר ונבשל 40 דקות.

נחמם תנור ל־170 מעלות. נעביר את הסיר המכוסה לתנור ונאפה 40 דקות. נגביר חום ל־220 מעלות ונגלה את הסיר כך שיהיה פתוח לקבל חברבורות תנור. זהו זה, מוכן.

נכניס לסיר את האורז, נוסיף מים כך שיגיעו עד 2 ס"מ מעל האורז. נוסיף כפית מלח ונביא לרתיחה.

ננמיך ללהבה הכי הכי קטנה, נכסה את הסיר ונבשל כשעה – מדי פעם נפתח ונערבב, ואם חסרים מים נוסיף כחצי כוס. אחרי שספח את כל המים, האורז מתקבל דביקי ודורש מעט שמן: נוסיף עכשיו את שמן השומשום ועוד שמן שאוהבים. נטעם ונתקן תיבול. נכבה את האש, נשאיר את הסיר מכוסה ונניח לסיר לעוד 20 דקות מנוחה על כיריים כבויות.

מתכון מתוך הספר "'קל קל קל" של לייזה פאנלים; הוצאת מודן.

תוכלי למצוא מתכונים נוספים של לייזה פאנלים באתר "השולחן"