שקשוקה עם מוצרלה פרסקה ואנשובי
פיוז'ן הוא סגנון המזון האהוב עלינו והשף מנה שטרום לקח את המנה הכי ישראלית, הוסיף לה טאץ' איטלקי ושינה את כל מה שידענו על שקשוקות
חומרים ל – 4 מנות
רוטב השקשוקה:
1 קופסת עגבניות תמר מקולפות
5 שיני שום קצוץ גס
1/2 בצל קצוץ דק
2 פלפל חריפים חתוכים לטבעות
מעט שמן זית
8 ביצים
2 כדורי מוצרלה פרסקה
חבית אנשובי כבושים (לא חובה)
פפריקה, מלח, פלפל, מעט כמון
אופן ההכנה
1. במחבת כבדה מחממים את שמן הזית מטגנים עד להזהבה הבצל והשום.
2. מוסיפים את הפלפל החריף ואת העגבניות שהם קצוצות גס.
3. מערבבים היטב, מתבלים ומבשלים על אש קטנה חצי שעה מרתיחה. ניתן להוסיף לרוטב מים אם הוא מסמיך מדי.
4. מוסיפים את הביצים ומבשלים לדרגת הבישול הרצויה. הרוצים מבושל היטב יכסו את המחבת למספר דקות.
5. קורעים את כדורי המוצרלה ומפזרים בין הביצים.
6. עליהם מפזרים את האנשובי.
7. ניתן לקשט בעלי פטרוזיליה או/ו בזיליקום קצוצים.