לנשנש בלי הפסקה: עוגיות תמרים וטחינה קלות להכנה

ריבועי תמרים וטחינה | צילום: יח"צ
ריבועי תמרים וטחינה | צילום: יח"צ

עוגיות קלאסיות שתמיד באות בטוב, עם מלית מצוינת של תמרים וטחינה - שהשילוב הנהדר ביניהם יוצר טעם של חלבה. מתכון סופר טעים וסופר קל להכנה

88 שיתופים | 132 צפיות

25 עוגיות | שעה | קל | כשר | אפייה

לתבנית ריבועית בגודל 30 ס"מ

החומרים

לבצק
200 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קורט מלח
1 ביצה בגודל L
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
420 גרם (3 כוסות) קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
למלית
1 צנצנת (450 גרם) ממרח תמרים
4 כפות טחינה גולמית איכותית
לקימוח
קמח

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
1. שמים חמאה, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית 2 דקות לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים ווניל ומערבלים עד שהביצים נטמעות בתערובת.

2. מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה ומוסיפים לקערת המיקסר ב-3 סבבים — בכל פעם ממתינים שהקמח ייטמע בתערובת לפני שמוסיפים עוד.

3. מערבלים עד שמתקבל בצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

שלב האפייה:
4. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5. חוצים את הבצק ומחזירים מחצית אחת למקרר. מרדדים את המחצית השנייה על משטח מקומח קלות למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית (לא נורא אם הבצק לא מכסה את כל התבנית).

6. אופים 10 דקות להזהבה קלה ומצננים. משאירים את התנור דולק.

הכנת המלית וסיום האפייה:
7. מערבבים מלית תמרים עם טחינה ומורחים על הבצק האפוי בשכבה אחידה. מגררים את מחצית הבצק השנייה על פומפייה — ישירות על גבי על המלית.

8. מחזירים לתנור ואופים 30 דקות עד שפירורי הבצק מזהיבים.

9. מצננים לחלוטין לפני שחותכים לריבועים בגודל 5 ס"מ. שומרים עד שבוע בכלי אטום.

למתכונים נוספים של עוגיות טחינה היכנסי לאתר "השולחן"