קנלוני שחור ממולא בחציל בלאדי עם ריקוטה

קנלוני שחור ממולא בחציל בלאדי עם ריקוטה | צילום: אנטולי מיכאלו
קנלוני שחור ממולא בחציל בלאדי עם ריקוטה | צילום: אנטולי מיכאלו

השף שאדי בשארה חושף מתכון נועז שנותן לקנלוני האיטלקי הקלאסי טאץ' מהמטבח הערבי- גלילי והופך אותו למנה ייחודית שתפיל אתכם מהרגליים. ארוחה שתשאיר רושם גם כשיגמר הקיץ

88 שיתופים | 132 צפיות

 

הקנלוני והחציל במפגש הכי מסעיר של שנת 2016. שאדי בשארה ממסעדת אוליבו בכפר ירכא חושף בפנינו מתכון נוסף שמשלב בצורה מנצחת בין המטבח האיטלקי הקלאסי לבישול הערבי הגלילי. ארוחה עשירה ומיוחדת שלא תשאיר אתכם אדישים.

החומרים ל- 5 מנות | בינוני | חלבי

לפסטה
½3 כוסות (500 גר') קמח דורום
4 חלמונים
3 ביצים גדולות
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 כף דיו תמנון או אבקת אבץ

למילוי
2 חצילי בלאדי בינוניים
1 גביע (200 גר') גבינת ריקוטה
מלח, פלפל שחור
1 כפית נענע מיובשת
2 שיני שום קצוצות דק

לרוטב
5 עגבניות בינוניות
15 עלי בזיליקום
צרור ענפי תימין
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור
1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

הפסטה
1. מערבבים את מרכיבי בצק הפסטה במיקסר עם וו לישה במשך 12 דקות, עד קבלת בצק אחיד.

2. קורצים מהבצק שלושה כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות.

3. מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד קבלת בצק דק מאוד.

4. חותכים את דפי הפסטה לריבועים בגודל 10 ס"מ.

5. מרתיחים מים עם מעט שמן ומלח ומבשלים את דפי הפסטה במשך 2 דקות בלבד.

6. מעבירים למי קרח ומסדרים על נייר אפייה.

המילוי
1. צורבים את החצילים על הגז, מקלפים ומצננים.

2. מערבבים את בשר החציל עם גבינת הריקוטה, התבלינים והשום.

3. מעבירים את המילוי לשקית זילוף, מזלפים במרכז כל ריבוע בצק פס מילוי ומגלגלים לצורת צינור.

4. מברישים את הקנלוני במעט שמן זית ואופים במשך 7 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות.

הרוטב
1. חורצים את העגבניות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם הבזיליקום, התימין, השום והתבלינים.

2. מזלפים את שמן הזית ואופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות.

3. מצננים, חותכים את העגבניות גס ומערבבים עם שאר המרכיבים שנצלו.

4. מניחים את הקנלוני המוכן על מצע הרוטב.

קנלוני שחור ממולא בחציל בלאדי עם ריקוטה | צילום: אנטולי מיכאלו
קנלוני שחור ממולא בחציל בלאדי עם ריקוטה | צילום: אנטולי מיכאלו

 

מתכונים נוספים של שאדי בשארה שמשלבים בין המטבח הגלילי הערבי לבישול האיטלקי הכפרי:

הקינוח שיעיף אתכם: כנאפה עם קרמבל פיסטוק
פילה פרידה אפוי עם סלט עדשים שחורות ועלים
סלט תאנים עם גבינת בושה ואבקת פיצוחים
הפתעה: סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר
מתכון אקלקטי: פיצה־ספיחה עם בשר כבש

אוליבו מתחם דהאר סנטר מול קניון כנעאן כפר ירכא, 04-9804213, 054-3041342

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן