מהמטבח של יוסי שטרית: מתכון לקדרת ירקות עשירה וצבעונית

קדרת ירקות שורש צלויים של יוסי שטרית | צילום: דן פרץ, סטיילינג: עמית פרבר
קדרת ירקות שורש צלויים של יוסי שטרית | צילום: דן פרץ, סטיילינג: עמית פרבר

שף יוסי שטרית משתף אותנו במתכון למנה עשירה, צבעונית וקלה להכנה שמשתלבת בול בכל ארוחה: קדרת ירקות שורש צלויים. ויש לו גם טיפ חשוב לקבלת תוצאה מוצלחת

88 שיתופים | 132 צפיות

8 מנות | 45 דקות | קל | כשר | טבעוני

חשוב לבחור תפוחי אדמה קטנים ובגודל אחיד ככל האפשר על מנת לאפשר צלייה אחידה.

החומרים

4 ראשי שום חצויים לרוחבם
1/2 ק"ג תפוחי אדמה מזן ראטה שטופים היטב
1/2 ק"ג תפוחי אדמה סגולים מסוג ויטולט שטופים היטב
1/2 ק"ג בטטות (רצוי בייבי) שטופות היטב
4 ראשי ארטישוק א-לה רומנה משומר חצויים (להשיג במעדניות)
1/2 כוס עלי אורגנו טריים
8 עלי מרווה
1 כף עלי רוזמרין קצוצים
1/2 כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
להגשה
כ-1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (מרווה, רוזמרין, אורגנו)

אופן ההכנה

1. מבשלים שני סוגי תפוחי אדמה ובייבי בטטות במים רותחים עד לריכוך.

2. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. חוצים את הירקות המבושלים ומערבבים עם ראשי שום, עשבי תיבול, שמן, מלח ופלפל בקערה גדולה. מעבירים לתבנית ומוסיפים ארטישוקים.

4. צולים 20 דקות עד שהירקות זהובים.

להגשה
5. מפזרים עשבי תיבול טריים.

למתכונים נוספים עם ירקות שורש היכנסי לאתר "השולחן"