טרי, בריא ומלא טעם: קדרת ירקות ירוקים של יוסי שטרית

קדרת ירקות ירוקים של יוסי שטרית | צילום: דן פרץ, סטיילינג: עמית פרבר
קדרת ירקות ירוקים של יוסי שטרית | צילום: דן פרץ, סטיילינג: עמית פרבר

קדרת הירקות הירוקים של יוסי שטרית היא בדיוק מה שצריך כתוספת מושלמת לארוחה. קלה, מרעננת, צבעונית ומלאת טעם – עם מצרכים פשוטים, הכנה זריזה, וטיפ סודי לשמירה על הירוק העז

88 שיתופים | 132 צפיות

8 מנות | 45 דקות | קל | כשר | טבעוני

לקט ירוקים רענן שמגישים כתוספת למנה העיקרית. עצירת הבישול במי קרח אחרי החליטה עוזרת לשמור על צבעם העז.

החומרים

1/2 ק"ג כרוב ניצנים טרי
6 יחידות באק צ'וי
1/2 ק"ג אפונה סינית
1/4 כוס שמן זית
מלח
1 סלסילה נבטי שעועית (נבטים סיניים)
1/2 כוס בוטנים קלויים וקצוצים
לרוטב קרמל סויה (1/2 ליטר רוטב)
3/4 כוס רוטב סויה
2 כוסות חומץ אורז
1/2 ק"ג סוכר
2 כפות שורש ג'ינג'ר קצוץ
קורט פלפל שאטה יבש
3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

הכנת הירקות
1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים וחולטים כל ירק בנפרד: 5 דקות לכרוב ניצנים ולבאק צ’וי ודקה-שתיים לאפונה סינית. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. חוצים את כרוב הניצנים, ואת הבאק צ’וי מפרקים לעלים.

2. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את כרוב הניצנים 3 דקות עד שמזהיב קלות. מוסיפים באק צ’וי ואפונה סינית ומקפיצים כמה שניות. מתבלים במלח ומסירים מהכיריים.

הכנת הרוטב
3. מביאים את כל החומרים למעט מיץ הלימון לרתיחה בסיר, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. המרקם יהפוך למעט צמיגי, אך אל חשש — מיץ הלימון ידלל אותו.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומצננים. שומרים בכלי סגור בקירור עד חצי שנה

הגשה
5. מעבירים את תכולת המחבת לקערת הגשה, מפזרים נבטים ובוטנים, מזלפים רוטב קרמל סויה ומגישים.

למתכונים נוספים של שף יוסי שטרית היכנסי לאתר "השולחן"