קדרת בייבי לפת ובצל ספרדי בציר בקר

קדרת בייבי לפת ובצל ספרדי בציר בקר | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק
קדרת בייבי לפת ובצל ספרדי בציר בקר | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק

ירקות שורש הם הכוכבים של תבשילי החורף. השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה בחר את המעניינים והצבעוניים שבהם והכין מנות לא שגרתיות שיתאימו לארוחות העונה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-4 מנות | קל | בשרי

קדרה שמזכירה סיר חמין, אבל שונה בטעמיה בזכות הבייבי לפת, שהיא מתוקה ומרירה בו זמנית והבצל, שתורם גם הוא מתקתקות, והוא מרוכז מאוד בטעמו

2 כפות שמן זית
8 יחידות בייבי לפת שטופות היטב
8 בצלים ספרדיים, החלק הלבן בלבד (יש לשמור את החלק הירוק – לא כתוב מה עושים איתו)
8 כוסות (2 ליטרים) ציר בקר או ציר עוף
1 כוס חיטה מושרית במים פושרים במשך שעה
מלח, פלפל שחור

קדרת בייבי לפת ובצל ספרדי בציר בקר | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק
קדרת בייבי לפת ובצל ספרדי בציר בקר | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק

אופן ההכנה

1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול וכבד ומשחימים בו את הירקות. מכסים בציר הבקר, מוסיפים את החיטה, מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים.

2. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 4­-5 שעות, עד שהירקות שחומים ורכים והחיטה מבושלת היטב.

עוד מתכונים של השף אוראל קמחי:

1. קרפצ'ו קולורבי וקינואה אדומה פריכה
2. מרק גזרים צבעוניים
3. סלט ירקות שורש
4. נתח קצבים וארטישוק ירושלמי צלוי עם קרם גזרים

השף אוראל קמחי מבשל ירקות שורש | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק
השף אוראל קמחי מבשל ירקות שורש | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק

צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק