פשוטה ומושלמת: פשטידת ברוקולי, גבינה צהובה וקוטג'

פשטידת ברוקול | צילום:. shutterstock
פשטידת ברוקול | צילום:. shutterstock

פשטידה חגיגית מתוך ספרו הוותיק של קובי בר, "פשטידות", שמוכיחה שאפשר לעשות פלאים עם ברוקולי קפוא, גבינה צהובה וקוטג'

88 שיתופים | 132 צפיות

מתכון לתבנית בגודל 35X10 ס"מ | 8-6 מנות | 1 שעה | קל | כשר | פשטידות

החומרים

800 גרם ברוקולי קפוא, מופשר ומסונן
30 גרם חמאה מומסת
225 גרם קוטג' (1 גביע פחות כף)
100 גרם גבינה צהובה מגוררת גס
170 מ"ל שמנת חמוצה (גביע פחות כף גדושה)
4 ביצים טרופות
3 כפות קמח תופח
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1 כף שמן לשימון התבנית
1 כף סולת
לרוטב
25 גרם חמאה
2 כפות קמח
3/4 כוס שמנת מתוקה (180 מ"ל)
אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם
מלח
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. חותכים את הברוקולי ושמים בקערה גדולה.

3. מוסיפים את החמאה המומסת, הגבינות, השמנת החמוצה, הביצים, הקמח והאגוז המוסקט ובוחשים היטב. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ובוחשים היטב.

4. משמנים את התבנית וזורים בתחתיתה את הסולת, יוצקים מעל את תערובת הברוקולי ואופים כ-50 דקות.

5. מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ובוחשים לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהרוטב יסמיך. מתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל לפי הטעם.

6. יוצקים את הרוטב על הפשטידה החמה ומניחים 5 דקות לפני ההגשה.

רוצה מתכוני פשטידות נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"